No more Etnies, мерси

03 06 2009 @ 17:19Trackback
Етикети: , ,
Категории: зле, продукт
crappy
8 коментара

Etnies sucks

След поредното разочарование от този бранд мисля да прекратя порочната практика да влагам пари в него. За нещастие обувките на марката не са се променили към по-добро в последните няколко години. Напротив – изработката и външният им вид стават все по-евтини и все по-китайски. Ама кофти китайски.

След двайсетина обувания в рамките на една година, обущата изглеждат като да съм ритал камъни с тях. Последното изобщо не е новост. Преднишния ми опит с марката е същия. Подметките са направени от халва. Най-елементарната разходка може да свали фитили от гумата, да я наръби и да я изпили. Зацапването й е мигновено, но за разлика от други гуми, които се почистват идеално с кърпички за обувки, тази не се. Подметките започват да се отлепят скоро след това. Кожата изглежда повече като балатум.

За сравнение, самбата, която пристигна със същия пакет и почти не съм свалил от краката си през четирите сезона, не е мръднала. Очевидно е правена в друг завод с друг контрол на качеството и с друга идея. Мога да разбера логиката на Etnies, че това са по-скоро обувки за каране и съсипване и най-вероятно няма да издържат дълго така или иначе. Но не мога да разбера защо тогава просто не ги правят по-издържливи и от по-качествени материали? Последното нещо, което искам е да изглеждам като прошляк с обувки, които съм обул само няколко пъти. Затова – всеки по пътя си.

 1. Katz says:

  За тоя тип обувки съм установил, че DVS са железни. Инак същия проблем имах с едни Converse-оподобни Diesel, които след половин година носене се скапаха.

 2. none says:

  Малко си ги обувал, но много си “карал” 😉

 3. Иван Димитров says:

  За мен едни от най-добрите са Emerica и C1RCA железни са !!! 🙂

  Поздрави.

 4. R-G-Q says:

  Ами аз имам 2 модела етнийс и съм много доволен!!! Е вярно сигурно не карам като тебе…. но също карам и съм много доволен и не съм на това мнение незнам.

 5. […] този Etnies вече знаете. Не беше нужно да го пера, за да му цъфнат подметките. […]

 6. Суворов says:

  Същият проблем с Ванс-а, който си взех преди 3 месеца. Адски е удобен и има адски приятен вид, но тази “скейтска” подметка се сцепи за месец, подобно на товите кецки.

  Затова никога повече кецки с подобна конструкция на подметката – гума, облепена отстрани с друга гума. Монолитната подметка е истината и може да те изкара години.

 7. grigoo says:

  От 5 години си взимам само етнис имам 4 модела, само единия(първият) е скъсан, другите още си ги нося, сигурно ти си зимаш некви скапани модели, не знам.

 8. JC says:

  По-големи боклуци от Etnies не бях купувал. 30 дни и на кофата, като за 160 лв, малко разочароващо.