30 06 2009 @ 11:04Trackback
Етикети: , ,
Категории: светското училище на Борисов
thoughtful
26 коментара

Кратко резюме: “каското изтича, Дженерали са педераси!” На тая мижава компания повече нито лев! Остава въпросът къде в момента да се направи каско, като основният фактор е коректно изплащане на щети и работа с официален сервиз на Рено? Агента твърди, че Булинс били най-добрата компания на пазара след “краткото си сътресение”, което ми звучи много шано, като знам няколко случки с тях, които явно са се случвали по време на не-чак-толкова-краткото сътресение. Идеи, плс.

 1. Филип says:

  Аз имам опит с Allianz и не съм имал проблеми. Става дума за одрасквания и боядисване (нормалните градски щети). Ходя в техен официален сервиз, но мога и сам да си избера сервиз. Става дума за Пловдив, дано навсякъде да са така 🙂

 2. Момчил says:

  Скорошно преживяване с Булинс.
  Тотално смазана кола, плащат тоталната щета на 75% след 2 месеца разправии.
  Един приятел е много доволен от UNIQA. Като цяло май трябва да имаш свой човек във фирмата и да се застъпва за тебе, иначе израза със супата.

 3. pro says:

  Доколкото знам тоталната щета никой не я плаща на 100%, но да не дава Господ. По-кахърен съм за малките (вандалски) прояви.

 4. demiro says:

  Намери си читав застрахователен брокер, който да се занимава с досадните глупости по щетите. Плащаш същите пари, но получаваш освен застрахотелната полица и допълнителен сървис. Аз ползвам Евроброкер и ги препоръчвам с две ръце.

  • pro says:

   Аз брокер имам, или поне така си мисля. Срещу 10 лева водят колата на оглед и разни такива.

 5. Сашо says:

  При Булинс за счупено огледало на паркинг можеш да си откараш 4 часа, чакайки “оперативната” им група. Ако преместиш колата, щетата е за твоя сметка..

 6. Bobi says:

  В момента работя именно в брокерска компания, работеща с всички застрахователи. Общо взето най-лесно и безпроблемно ми се струва в Булинс, но само ако пълната застрахователна сума е 6-7 хиляди лв или отгоре. Тогава имаш право да позваш неограничен брой пъти сервизи на Булинс, оправят се дори драскотини в рамките на седмица – никога не е имало проблеми. Не знам какво караш, ако стойността му е по-ниска пиши, ще помисля за варианти.

  Застрахователна сума=стойност на колата, това което ти плащаш се води Застрахователна премия. Предполагам, че го знаеш, все пак казвам.

  П.с. От утре някои компании (ДЗИ със сигурност) имат завишени тарифи. Имай го впредвид.

  • pro says:

   По полица в момента стойността на колата е 18к, но предполагам ще падне.

   • Bobi says:

    В такъв случай съм напълно съгласен с брокера ти. А и все пак ако те са в добри отношения с BulIns (а явно е така, за да ти ги препоръчва) и това си има значение. Просто е друго отношението, когато става дума за клиенти на брокер, който познават.

  • Момчил says:

   @ Bobi Това пише ли го в полицата, че ако колата е за под 7 бона, ще ме правят на маймуна?

   • Bobi says:

    Индиректно… да. В общите условия, не че някой ги чете. Или нямаш право на техен сервиз, или получаваш такъв, но само при първата щета. Идиотизъм, но факт. Затова – при по-ефтини коли, по-добре ДЗИ. Колкото и странно да звучи.

   • Bobi says:

    *евтини. Да взема да чета преди да пускам, май.

  • В ДЗИ съм трета година – накъсват се да ми изплащат щети, не се шегувам 🙂
   По 3-4 пъти на година съм там и е нямало до сега никога проблеми,
   брокера ми е супер пич – Балканъ @ Варна 🙂

 7. Bobi says:

  @Сашо
  Или са те излъгали, или са се опитали да го направят. Кофти и в двата случая, де. Дано да не е затова, че сме брокер, както каза demiro. Последната седмица сме изпратили десетина клиента с “нови” драскотини, няма такова нещо като “не мърдайте от там, където се е случила щетата”. Дефакто ти можеш да си спреш колата пред блока и тогава да се обадиш, че деца са я счупили…

  • Bobi says:

   “Кофти и в двата случая, де. При нас никога не е имало такъв случай. Дано да не е затова, че сме брокер, както каза demiro.” Много спам стана…

 8. От 2-годишният ми опит с БулИнс, не ги препоръчвам. 2 пъти се опитваха да не ми плащат щетите под предлог, че не съм си бил платил вноските. Трябваше да нося бележки (добре че ги пазих) че съм ги внесъл, та с нежелание ми изплатиха щетите. Иначе плащат, но разправиите са много преди това, трябва да си подготвен за нерви.

 9. Пешо says:

  Мен лично Булинс се опитаха да ме преебат/сплашат да платя ремонта на кола, която има и каско и гражданска. Още си пазя едни много интересни факсове от тях, с написано “Няма трето лице по щетата и затова вие трябва да платите”, да не говорим, че два пъти ме караха да нося едни и същи документи. Аз лично на тия повече и лев няма да им дам.

 10. Tarna says:

  И нашият брокер така ни посъветва и вече втора година сме в Булинс. Не мога да споделя лични впечатления, защото не е имало щети засега и по-добре, разбира се.
  Преди бяхме в ДЗИ, но си тръгнахме изключително недоволни.
  Наистина, най-добрия вариант е с брокер, спестява много нерви и евентуални загуби.

 11. Longanlon says:

  Застрахователните фирми се занимават главно с усилия да не изплащат застраховки, тва не само тука така.

 12. ма-я says:

  ние сме на армеец и сме сравнително доволни, но там имаме познат, на който се обаждаме и той ни гони интересите. за булинс – от наши познати – само лоши неща се чуват.

 13. pro says:

  От проучването до момента стигам до извода, че Армеец и Алианц уж плащат. Ама от компания с финансови проблеми да чакаш изплащане на щетите е малко като да си седя у Дженерали. А време няма никакво 🙁

  • taralejut says:

   UNIQA е добра компания, но застраховат само коли до 8г. Работят с официалните сервизи на Рено(моята е такава). Мога да препоръчам и брокер , който ще направи отстъпка от цената + се ангажира лично при направени щети

 14. taralejut says:

  PS: В никакъв случай не препоръчвам Лев Инс (цакат със самоучастие), ЕвроИнс (при тотал плащат до 60%), Бул Инс (късат нерви)

 15. pro says:

  Тъй, свърши вече. Булинс. Екипът им за маркиране говори достатъчно красноречиво за всичко, но вече е без значение.

 16. SEAL says:

  Ако нямаш специално познат някъде – Армеец

  Булинс са на доизживяване, не плащат нищо вече като хората, всичките им мутри избягаха към ТИМ-аджиите. Опитват се да продадат компанията от доста време, ама никой не иска да я купи, познаи защо. Карат още на инерция, понеже хората още си мислят, че там са мутрите