02 12 2010 @ 01:34Trackback
Етикети: , ,
Категории: светското училище на Борисов

10 коментара

Отново ми трябва акъл. Ама този път дори не знам как се казва това, дето го търся. Някаква проста платформа, в която търговци правят поръчки от вече въведен набор артикули и могат да се задават индивидуални отстъпки по различни критерии. Нещо като e-commerce, ама на едро.

 1. boris_m says:

  Еми това по принцип си е често срещан feature, но в по-сложните системи за управление на ресурсите, (тоест, малко като да търсиш “нещо като paint, ама да импортва векторна графика). Може и да намериш де…

  • pro says:

   То голяма пипня се оказа – снощи до 3 седях да ровя. Това, дето ми трябва е нещо като inventory management. Намерих две интересни, но едното е нахално скъпо SaaS, а другото е опънсорс и изглежда много фънки. Сега ще го кача да го разгледам.

  • pro says:

   Tomato-то е просто dashiznit. Наистина невероятно комплексна система. Дано само превода стане скоро.

 2. Magento го има и като Community версия, която е безплатна и с отворен код, само че без поддръжка, с малко орязани екстри и откровенно влачеща се страшно много 😉

  Има и wholesale модул, което май на теб ти трябва: различни търговци да зареждат от теб срешу цени на едро

  • pro says:

   Баш това ми трябва, ама като гледах сравнението между версиите къмюнитито определено все едно нямаше нищо 😉 Заиграх се с доматито тук, продължавам да клатя впечатлено глава.

 3. pro says:

  На второ четене доматито не е много добра идея. Първо, къмюнитито смуче. Второ и вероятно расистко, ама ме боли курец, имам проблем с индийски, китайски и пакистански софтуери и айти специалисти. Трето, платформата е изключително далеч от стабилност и читавост. Достатъчен е един поглед в съпорт форума, за да разбере човек, че опънсорса е много готина идея на думи, ама като няма контрол и всеки Bai Hui си пише каквото си знае, става мармалад. Както разбрах лично, когато вчера изтрих единия кънтент бокс и целия сайт се скапа необратимо. Не помогна нищо, освен повторна инсталация, която ми затри всички настройки и данни, които вече бях задал, въпреки че й казах да не пипа базата. Сайта се върна в нормален вид, ама гол като пушка. После си представих, че това се случва на жив магазин и изтъпях. Ъпгрейдването… не разбрах как се прави. Някакъв от китайците писал ъпгрейд скрипт, щото по дефолт такова нещо няма (?!), ама той още е алфа и един бог знае как се инсталира изобщо за начало. Е как да си качиш такъв продукт, ебаси? Хубавото от цялата работа е, че с търсене попаднах на този материал и от утре опретвам ръкави да тествам.

  Магентото ще се окаже по-добрата алтернатива, защото излезе също, че има и точно такъв модул какъвто ми трябва – да крие продуктите от нерегистрираните. Вече час го чакам да се качи на сървъра и май няма да го дочакам тая вечер…

 4. pro says:

  Продължавам да се боря като прасе с тиква, като финалното решение ще бъде OpenCart или Magento. OpenCart има един мултилингуъл екстеншън, който прави точно онова, което искам, но авторът му е няква много кисела немска пръчка и до момента не успях да го подкарам след повече от 10 преинсталации. Нещо не можем и да се разберем с него, а да почваш бизнес начинание по този начин си е равносилно на fail. Мога да сложа дефолтния OpenCart, който е супер интуитивен, опростен и лесен и би ми свършил почти перфектна работа и после евентуално да мигрирам към Magento срещу $50. То (магентото) от своя страна е da shiznit, но малко ме плаши със сложността и подробността си. Определено е далеч по-поддържаната и развивана система от двете и далновидно погледнато малко повече време отделено в началото за инсталация, конфигуриране и образование ще се изплати в последствие. Но още мисля кой вариант да е… Истината е, че ме понамързява и искам да стане час по-скоро.

 5. Bobi says:

  Prestashop? Има wholesale, customer groups и общо взето всякви модули в store-a.

  • pro says:

   Що ти трябваше да ме объркваш още 🙂 Благодаря, ще го кача да го разцъкам. Изгледът на администрацията е потрес, това мога да кажа от пръв поглед.

 6. Pavel says:

  Shopperpress wordpress theme? Много лека система и темите (подтеми на wordpress практически Like a dream inside a dream, inside a dream…) се пишат изключително бързо