01 11 2010 @ 21:40Trackback
Етикети: , ,
Категории: светското училище на Борисов

10 коментара

Дайте обоснован съвет кой достачик на айпи телефония да избера? Искам софийски номер, безжичен телефонен апарат и да не ми внася промени във вече направената инфраструктура. С оптика съм, което предполагам улеснява нещата. Не знам как работи тази услуга и какво трябва да се отчита при избора :-/

 1. Момчил says:

  До преди година някъде имахме някаква телефония от Орбител, ужким за по-евтино, но не ставаше за разговори. Само късаше и лагваше яко. От Люксембург ми звънят чат пат от някакво тяхно voip на Европейската Комисия, то не прекъсва но си е лаг здраво и се шашкам яко, като говоря. Та си джиткаме на доброто старо БТК и сме доволни и не е много по-скъпо. Ако имаш някакви не много обвързващи нужди, може и да ти свърши работа. Пък и май скоро ще има и преносимост за частни клиенти на жични телефони.

  • Cyber/SAS says:

   Нещо не е било настроено като хората. Орбител винаги са държали на качеството и са доставяли Войп само по оптика и то в отделен ВЛАН. Освен това сега МТел=МТел+Спектър+Орбител+Мегалан, т.е. все едно и също. Спектър придоби Орбител, а МТел – Спектър и Мегалан.

 2. Cyber/SAS says:

  Ние сме от години със Спектърски номера и нямам забележки – просто бучваш ИП телефон и си готов. Има и безжични. Те – Спектър – вече са МТел, което не знам как ще се отрази на услугата, но за сега промени не усещам. Също оптика, от Нет1, т.е. друг доставчик, качеството на разговорите е като при Виваком. Самите Виваком имат Войп, но само по трънк, т.е. трябва ти ИП централа. Таксите на месец, обаче, са им високи, т.е. стандартни 🙂 Със Спектър единствения проблем са факсовете. Заради тях държим и две линии на бТК. Чувал съм добри неща и за ТПН, но нямам лични впечатления – нито зная дали предлагат услугата за крайни клиенти.

 3. pro says:

  Мерси за инфото. Чета препоръки за bgopen.net, които имат просто пренебрежими тарифи, но се вбесих днес след третия неуспешен опит за регистрация без ясна индикация какъв е проблема, автоматичния секретар на телефона им за контакт и връщането на мейла ми със забележката, че е спам и няма да се получи. Бахти пичовете.

  Гледам има някакви устройства, които се ръгат в мрежата, а в тях ръгаш обикновен телефон и факс и действат ужким най-нормално. Това ще ми реши проблема перфектно хардуерно, защото имам един куп останали телефони от офиса. Само да видя кой да ми достави услугата…

  • elgenjo says:

   Провери и Некском

   • pro says:

    Свърши вече, ама забравих да кажа. Пуснах си абонамент все пак към bgopen, че беше наи-бързо и лесно и необвързващо. За 10 лв на месец имам софийски и английски номер, 100 минути към фиксирани телефони, 20 към мобилни и 30 към чужбина. Днес ми доставиха и въпросното устройство. Ръгнах факса в него и… всичко заработи плъг-енд-плей! Ако качеството на връзката е нормално ще бъде ебати кефа.

 4. ici says:

  Английският номер на bgopen не е ли малко импулсен? Т.е. ако някой ти се обажда на него не плаща обикновен фиксиран разговор до UK?

  • pro says:

   Не знам. Не би трябвало. На него ми звънят хора от UK и не съм чул съмнения за читавостта му.

   • ici says:

    Въпросът е колко плащат като ти се обаждат.

    Ако номерът ти е с префикс 870 – виж тук какво пише
    http://en.wikipedia.org/wiki/N.....870_prefix

    Обаждане през skype e около 15 цента, което е доста по-висока цена спрямо тази към нормален фиксиран номер в UK.

   • pro says:

    Нямам представа; ще ги питам каква е работата.