Наръчник на непримерния поданик. Част 1: Chemtrails

03 10 2012 @ 12:56Trackback
Етикети: , , ,
Категории: светското училище на Борисов
uncomfortable
17 коментара

Това е строго фактологически постинг базиран на наблюдения, физика и изводи от тях.

Има хора, за които живота се движи между доказани твърдения. 2+2=4, дъжда мокри, тревата е зелена и прочие. За тях не съществуват неща, които не могат да се пипнат, или не са били описани достоверно от някой ерудит. Духове? Глупости. Хомеопатия?! Шарлатанство! Chemtrails?!? Бегемама конспирации. Това са примерните поданици. Ония, на които им казват скачай, те питат колко високо. Сиваците. Техния живот минава без много мислене. Без въпроси. В свят с диаметрални разграничения: да-не, добро-лошо, вярно-невярно, реалност-измислица.

В живота си аз вярвам безпрекословно на три неща: белия си дроб, носа си и задника си. Ако половин час след консумация изхвърча до кенефа, значи консумираната храна нещо не е била ок. Ако носа ми се запуши или разтече, значи съм в нездравословна среда. Като астматик пък, ако дроба ми колабира без особена причина, значи средата наоколо хептен не е добра. Последните две само астматик може да ги разбере, затова не очаквам да разберете, че когато преди няколко дни насочих погледа си към небето, това беше провокирано от влошаване на астмата ми. Ей така, инстинктивно. Излязох навън да подишам въздух и погледнах нагоре. Често гледам нагоре. Обичам небето. Винаги съм искал да имам малък самолет. Затова следя с интерес всичко, което се случва там горе. И всеки път, когато изляза на балкона, пред блока, или където и да е, гледам нагоре. Затова не ми е трудно да открия аномалия.

Реактивните самолети по дефолт оставят следи. Тези следи са плод на естествен феномен – кондензация по крилата и/ли в реактивния двигател на височина 5000+ метра. От там и името им contrails (от кондензация, нали). Кондензационните следи обикновено се простират на 2-3 километра зад самолета и в рамките на секунди, до минута-две, в зависимост от условията, изчезват. Затова при нормалните самолети виждаме една движеща се на равно разстояние след самолета диря. Все едно самолета тегли сиджимка.

Update: всъщност това не е валидно в 100% от случаите. След последващи наблюдения в различни точки и при различни метеорологични условия установих, че следата на самолетите варира. При някои от тях се забелязва смътно наподобяване на картината на химическите следи – разнасяне и продължително задържане, но все така с няколко основни разлики. Давайте надолу.

Когато преди две-три години за пръв път се сблъсках с понятието chemtrails (химически следи), бях скептичен. В сми, най-резонния въпрос, който възниква, е от къв зор на някой му трябва да дъмпва тонове химикали в атмосферата? Понеже тук се намесват теориите за конспирации, а аз казах, че ще говоря само за физически наблюдавания феномен, този въпрос няма да го повдигам, нека всеки сам го нищи, ако желае.

Така обаче се случи, че в следващите месеци няколко пъти покрай други неща попадах на снимки и описания на chemtrails. Зачетох се и започнах да се замислям. Може ли да говорим за две проявления на естествен феномен, а някой да е изтрещял? Не отнема много време, четене и мислене, за да схване човек основното, при това базирано на факти, каквито сиваците толкова много обичат:

Кондензационните и химическите следи нямат нищо общо.

И ето най-елементарните причини.

1) Кондензационните следи следват самолета неотлъчно. Те не спират за почивка и не почват след малко пак. Химическите имат начало и край. И това е най-елементарния и прост начин да се различи естественото от изкуственото.

Следата на долния самолет прекъсва няколко пъти. При нормална кондензационна следа това е физически невъзможно, освен ако двигателите не спрат няколко пъти.
Chemtrails

Ако човек е малко по-наблюдателен и прочел нещо повече, ще знае, че кондензационните следи започват малко след самолета, където парите от двигателя вече са се охладили и кристализирали, а не директно от крилото, или опашката, като химическите.

При този самолет с химическа следа, тя започва директно от хоризонталните стабилизатори.
Chemtrails

При този самолет с нормална кондензационна следа, тя започва малко след самолета. Облакът вляво е разпръсната предния ден мазня.
Chemtrails

При горните снимки обърнете внимание и на разликата във формата в началото на следата.

2) Химическите следи изглеждат неестествено. Те висят в небето с часове. Много часове. И вместо да се разсеят и разпръснат от стопяването на образувалите се ледени кристали, както правят кондензационните, те се разстилат като паяжина. Колкото повече се разнасят, толкова по-голяма площ покриват. Говорим за десетки квадратни километри, да не кажа и стотици. Ярък пример, че по съдържание двата типа следи са коренно различни и твърдението, че са едно и също не просто няма никаква физическа обосновка, а е смешно.

Тази снимка е направена в 17:50.
Chemtrails

В 18:15 нещата изглеждат така.
Chemtrails

Друг непогрешим признак, че една следа е химическа, е накъдрянето й по краищата. Изглежда като бабешка дантела. Сякаш някой е качил в небето Трабант, който ритмично пуфти с двата си такта и оставя съответната изпуфтяна ритмична следа.
Chemtrails

3) Понеже не всички самолети в света оставят такива следи, често се случва сред група аномални самолети да мине някой редови самолет, който при същите метеорологични, климатични условия и физични закони оставя най-обикновена кондензационна следа. Не знам какъв щраус трябва да си, за да не ти направи впечатление това, или да решиш, че е нормално летящи в един и същи момент в едно и също небе реактивни самолети да оставят различни следи. Сигурно горивото е различно. Аха, вижте ми окото.

4) Макар разпръснатите химически следи с течение на времето да добиват формата на перести облаци, различаването им от нормални облаци не е особено трудно. Първо, площта, на която се простират е огромна. Второ, изглеждат като покривка. Трето, докато нормалния облак е плътен, химическия е изключително фин, прозрачен и прилича на паяжина. Най-лесно се прави разлика при залез.

На тази снимка облаците горе са нормални, петното с форма на хуй над блока – не.
Chemtrails

Кой, какво и защо пръска е логичния въпрос. Няма да отговарям на него. Вместо това, ако проявите интерес към аномалните прояви, ще ви препоръчам три филма. Изгледайте ги безпристрастно, помислете, направете си изводи.

Aerosol Crimes + субтитри
What in the world are they spraying + субтитри
Why in the world are they spraying + субтитри

Всички снимки в този постинг са направени в София на 1.10.2012 между 17:45 и 18:15 и на 2.10.2012 между 18:15 и 18:40.

 1. lanzz says:

  Куре, верно ли?

 2. Longanlon says:

  без да знам ама абсолютно нищо за тия чемтрейлс и без даже да съм виждал думата преди ти да я напишеш тука ми идва на ум, че всички описани от тебе явления се обясняват съвсем лесно с движението на въздуха в тия слоеве на атмосферата, дето е минал самолета, както и с факта, че при движението си самолетите променят непрекъснато височината си и минават през различни въздушни пластове, циклони, облаци, издигащ се топъл въздух и слизащ надолу студен, различни ветрове и т.н.

  казано простичко, на някои места вятърът разпръсква бързо следата, другаде атмосферните условия й позволяват да се задържи дълго. тия чертички в небето ти се виждат къси, но са дълги десетки километри и условията се променят по дължината им 🙂

 3. Longanlon says:

  … и различна влажност на различните слоеве и циклони, най-важна за конденза.

 4. Божо says:

  Кондензационните следи обикновено се простират на 2-3 километра зад самолета и в рамките на секунди, до минута-две, в зависимост от условията, изчезват

  Могат да останат часове, в зависимост от влажността на въздуха, вятъра и темпераутрата.

  Колкото до това, че прекъсват – погледни през зимата някой комин. Понякога пушекът е непрекъсант, понякога е на “кълбета”.

  Това за “рамките на секунди, до минута-две” важи само и единствено за безоблачно небе.

  Ако има да речем перести облаци, условията са подходящи да се задържат следите за няколко часа.

 5. Божо says:

  кондензационните следи започват малко след самолета, където парите от двигателя вече са се охладили и кристализирали, а не директно от крилото, или опашката,

  Излизащите от двигателя да, но не и тези, които са в резултат на вихри около ръбовете на крилото.

  И двата пъти, когато кацах във Виена имаше много ниска облачност и голяма влажност. Съответно вихрите от края на крилата продължиха да се виждат почти до контакта с пистата.

 6. Михаил says:

  Това горе цялото е тънка ирония, нали?

 7. Михаил says:

  Има и много добро филмче по въпроса, вярно е – http://youtu.be/m5W6APS7D1o

 8. wakeop says:

  То всъщност логичния ти въпрос накрая е най-същественото в целия пост. Защото е излишно и безсмислено някой да пръска каквото и да е, гадните условия на живот си ги правим сами.
  От 23 години живот в София последните 5 там са ми с дихателни проблеми, а последните 2 – с постоянна, адски дразнеща кашлица. Месец след като се преместихме на село изхвърлих лекарствата. Кашлицата беше спряла почти веднага. Предположенията ми са, че улиците в Сф се мият доста по-рядко от преди, а населението, строителството му и колите му са се увеличили с много и целия тоя прахоляк, който го дишаме няма начин да не дразни белите дробове дори и на здравите хора. Защото аз астма нямам.

  Колкото до конспиративните теории… нормално е човек да има период в живота си, в който се интересува, вярва и проверява. Моят беше между 20 и 25-тата ми година. Понеже имам голямо семейство, периодично ми се налага да слушам теориите на поредния му член, който минава през тоя период, ама… как да ти кажа. След “документалния” филм за нацистките НЛО-та и базите им на Луната всичко друго е детска игра 😀 (за свое оправдание, някъде преди 93-та, на видео. Обяснимо е някак. Ама чертежите бяха яки.)

 9. mumintrol says:

  Добър увод, но от изложението не става ясно – това за кемтрейлсите с носа, дроба или с гъза го усети?

 10. […] Ето един пример от вчера. Да не говорим за вездесъщия извор на истината ер-малък-тиви […]

 11. Steliyan says:

  Вярвам, че това е ироничен пост в стил про01 🙂 Щото иначе – падаш в очите и на най-пияно мислещите 😉

 12. bau says:

  OMG 😀 Вярвах в теб, но до днес 😀

 13. Blake says:

  Да се включа и аз към “сиваците” по-горе. Брат’чед, наистина ли вярваш във всичките тези глупости, които си написал, или тва е некъф мноо тънък бъзик???

 14. pro says:

  За да отговоря на всички втрещени с една дума: вярвам. Благодаря, че отчитате възможността всеки да вярва в каквото пожелае и да има гледна точка.

 15. betson says:

  http://youtu.be/LEviz9M8hxE от 12:30 натам..

 16. Ceko C. says:

  Дори и да приемем, че някой иска да те трови – дали ще чертае бели линии с токсични вещества точно пред очите ти? Има къде по-лесни начини 🙂

  Горивото може да е едно, но двигатели различни, мощности различни, скорости различни, височини различни, течения/циклони/температури/въздушни маси – различни и определено не-константни. Толкова много променливи … Прекалено елементарно и наивно е да определяш състава само по формата и времето която оставя дирята.

  Също е интересно как при всяка компания, организация или държавно подразделение/въздушна агенция отиват разни хора в хамбарите на самолетите и под носа на техниците монтират устройства, които разпръскват токсичните вещества. Или самите техници го правят и подписват NDA? Или просто са ги заблудили, че монитрат друга джаджа? Малко е наивно. Или … чакай … може би са се намърдали само в определени авио компании които са собственост на хора целящи новия световен ред?

  Аз също не смятам, че човек трябва да приема всичко с което го облъчват от медиите за чиста монета, че войните не се водят по причините които изтъкват политиците. Също и че игрите на богатите и умни хора в света не се изчерпват с голф или други класни забавления, но това е малко прекалено вече.

  Ако наистина обаче все пак вярваш в това – препоръчвам възможно най-скоро да смениш дилъра.