Избор на радар детектор 2020 и отвъд: за да ви е съвестта чиста, извикайте специалиста

30 12 2020 @ 13:08Trackback
Етикети: , , , , , , , , , ,
Категории: пинизи
complacent
9 коментара
Публикацията е разделена на страници: 1 2

НЕВИЖДАНА НАГЛОСТ! УБИЕЦ №1 НА ДЪРЖАВАТА СЕ ЗАВРЪЩА НА ПЪТЯ ПО-НАГЪЛ И ОТПРЕДИ!

УЖАС! ПЛАЧЕЩ ЗА ОСВИДЕТЕЛСТВАНЕ ПРЕСТЪПНИК ДАВА СЪВЕТИ НА НАРУШИТЕЛИ КАК ДА ИЗБЯГВАТ ЗАКОНА!

ТОВА Е БЪЛГАРИЯ – ПЪТЕН ИЗВЕРГ УПРАВЛЯВА БЕЗНАКАЗАНО, ЩЯЛ ДА ВЗЕМЕ ЗЛАТЕН ТАЛОН!

ПОДИГРАВКА! ВИЖТЕ КАК ТОЗИ ИНДИВИД ПОГАЗВА ЗАКОНА ПРЕД ОЧИТЕ НА ПОЛИЦАИТЕ!

ЕТО ТАКА СЕ КАРА У НАС! СЛАГАШ АНТИРАДАРА И НЕ ПЛАЩАШ И ЛЕВ ГЛОБА!

ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА, АМА ДРУГ ПЪТ! КАК ДА ИЗБЕГНЕМ КАПАНИТЕ НА КАТ – СЪВЕТИ ОТ СЕРИЕН НАРУШИТЕЛ!

НАГЪЛ ДЖИГИТ ПОКАЗВА С КАКВО МАМИ КАМЕРИТЕ НА КАТ!

Последно обновяване: 27.4.2022

Често пъти съм си мислел да си направя няколко ей такива изсрани медийки, за които даже няма нужда да назначавам малки парцали от фейсбок да пишат по 500 думи за левче, един генератор на случайни изречения с няколко чифта ключови думи по наболели теми ще свърши перфектна работа, а не е като да нямам такава разработка вече.

Трябва да съм бил на 17-18, когато ползвахме лафа “за да ви е съвестта чиста, извикайте специалиста”. Предполагам е от някоя актуална по него време реклама, или еба ли го. Връзката с детекторите се корени в това, че има един модел, който гледам от доста време, но наистина не ми се вадеха толкова пари, а именно $349 + 20-25% доставка и комисионни = към 8 стотака накрая (към момента на писане на поста). За него ще става дума в целия матриал и именно той е специалиста.

И понеже не съм кликбейт курва, веднага ще кажа кой. Uniden R3.

радар детектор 2020-2021 uniden r3

Войната по пътищата

Ся тука вече го направих нарочно – за кликбейт и сео ах ах ах. Тъпите парчета много обичат войната по пътищата. Все едно ше наебат нещо. За да не е хептен кратко и едностранчиво всичко, ако ме четат убийци на пътя с луксозни, скъпи и мощни автомобили, както слабоумната ни журналистика обича да се изказва, за да създава обществена драма, че да не яде пишки на сточна гара другия месец, като остане без работа, препоръчвам им да се огледат в Genevo One M, който се твърди, че е най-добрия детектор за Европа. Е, ще ги приболи малко с цената си от 1200 лева, но както знаеме от обширните дебри на журналистическата фантазия, подобни хора нямат проблеми с парите. Макар че почвам да се питам за къв хуй ще им е детектор, ако могат да минат с плащане в кеш на място, като нормални хора. Но хайде, да приемем, че има убийци на майки и рожби, осакатители на животи, престъпници и така нататък, които просто искат да купят детектор. Между другото, женевото няма X банд. За модел с такъв тези мръсници ще трябва да извадят 1600 и да вземат Max. Това са цените в сайта на производителя. На колко ще възлезе тотала вече е божа работа.

Преди да продължим

Използвам случая, като Киро Брейка и аз да направя едно обръщение към младите хора. Ей, млади хора… Ся, стария Киро не е с всичкия си. Той не знае, завалията, къде се намира и на кого говори. Аз обаче знам. Между нас има олигофрени, които смятат че антирадара е лекарството за аутизма им на пътя. На тия олигофрени искам да кажа следното:

Антирадара не е средство да караш като хуй и да минаваш метър. Антирадара е средство да не плащаш грешни пари на хранилките на една порочна и компрометирана система. И за употребата на антирадара като такова, се изисква интелект над средното за страната. Всички останали, които нямате възможност да осъзнаете това, по един или друг начин ще сте пациенти или на ушев, или на моргата. За мен лично е без значение и съм ви ебал в устата.

Има и друг тип олигофрени, които вярват, че не е така и наказанията всъщност ремонтират лошите. Като ги удариш в джоба или ги оставиш 1, 2, 3 месеца на трупчета, те непременно ще се ремонтират. На тоя тип тъпани мога да им организирам посещение в затвора, да се запознаят отблизо как изглеждат ремонтиращите се и скоро очакващите излизането си вече ремонтирани граждани. Нещо повече, вярвам че далеч по-добре ще е дори да прекарат една вечер в затвора в компанията на ремонтиращите се джентълмени, като аналгетиците и вазелина аз ще им ги осигуря безплатно.

История на покупката, цени

Карах без детектор около година. След проверка в системата на КАТ, демоничният ми смях разпра тишината, защото се оказа, че нямам невръчени и неплатени наказателни постановления. Ушати не са ме спирали от поне 7 години, единственото ми нарушение в електронната система беше фиш за 100 лв, предполагам превишение с 20 на камерата около Сливница, който изтече по абсолютна давност още миналото лято. Заради него не можах да се изгавря и да си изкарам златен талон тогава, тъй като необходимото условие за златен талон е, цитирам:

… в рамките на 6 години не допусне налагане на наказание за нарушение на правилата за движение по пътищата.

Но понеже книжката така или иначе ми изтича февруари 2021 и понеже така или иначе сменях лична карта сега, реших че за гаврата е настъпил подходящия момент и след нова година възнамерявам все пак да поискам онова, което си ми се полага. Муахахаха мууууууахахахаха, смеят се приятелите ми от обкръжението на Dr. Evil.

За лицата, които не ме познават и са представители на оная умрела отпадъчна прослойка, дето категоризира някой много бързо от 1-2 изречения в нета, бързам да уточня, че далеч не съм убиец на пътя всеки ден, още повече, че возя семейството си в колата, но имам своите моменти, когато ми се кара спортно. Не съм си купил 250 коня кола, горяща 25 градско, за да я карам с 30 ебахти. А за спортното каране, както практиката показа, не става всяко радарче. И така, след много четене и мислене, решението беше взето. Щеше да е или Uniden R1, или R3, в зависимост от офертата, като определено клонях към тройката.

Офертите в последната година се въртят около $299 за единичката и $349 за тройката. Паднаха (мисля, не ми се проверява с точност, не е и толко важно) с $50 от първоначалните нива. После в щатския ибей се появиха две партиди manufacturer refurbished, които вървяха за $199 единичката и $239 тройката и така нещата, макар и малко да прекрачваха психологическата бариера от 500 лева, която винаги съм имал за детектор, бяха вече напълно приемливи. И докато се наканя и натуткам а тая седмица, а другата, всичко замина и аз останах отново с пръст в дупарата.

И така времето си минаваше. Докато есента на 2019 в олкс един пич не пусна тройка за 600 лв. Това само по себе си е интересен феномен, защото Uniden имат корпоративна политика да не продават извън щатите и означаваше, че някой си е направил целия зор да вкара тази тройка и да я продава на нелоша цена, като на всичкото отгоре е с оригиналната си опаковка, демек не е refurbished, които идват в обикновени едноцветни кутии. Обаче докато си чопла носа и се чудя да извадя ли сто лева повече, отколкото искам да дам, обявата падна. Накахърих се малко, ама викам си такъв е живота.

Шест месеца по-късно, отново абсолютно инцидентно, вече крайно тъжен от изчезналите refurbished партиди, пускам търсене в олкс и оп, същата обява, този път на цена от 500 лв. Два дни по-късно радарът беше при мен, даже за 480 лв, щото дето вика народа, що да не си напрайме устата, най-много да ни огрее.

радар детектор 2020-2021 uniden r3

Uniden R1 vs R3

Vortex има едно много хубаво видео, с което обяснява разликата между двата модела, аз ще го съкратя до две изречения:

R1 няма GPS, R3 има. Всичко останало е 98% идентично.

Наличието/отсъствието на GPS модул не се отразява по никакъв начин на работата и качествата на уреда по отношение на засичане, единствено има/няма няколко допълнителни, пряко свързани с GPS-а функции. Демек ако човек иска да спести някой лев, R1 е същата машина като R3 и ще бъде доволен, още повече като отчете факта, че официална база с камери за страната отсъства и ако някой не направи специфична за тази част на Европа, няма и да има никога. Но за сметка на това, има неофициална и съдържа всички позиции!

Какво представлява

радар детектор 2020-2021 uniden r3

Платформата на R1/R3 е вече тригодишна, но до ден днешен остава една от най-бруталните платформи като дистанция на сработване и гъвкавост на настройките. Вероятно голям пръст в това има и фактът, че е изцяло дигитална. Uniden са ебати пичовете и за разлика от всички други бюджетни марки, следят обратната връзка от потребителите и на всеки ъпдейт на фърмуера променят или добавят нещо, което да разшири възможностите на машинката. Неслучайно, ако не лидерското място, то неизменно до лидера във всяка една класация и тест се намира R3 (реално би се намирал и R1, но в повечето случаи ползват R3), в това число класации, включващи Radenso/Genevo, V1 и топ моделите на Escort. Казано с други думи, R1/R3 са в своя собствена лига, що се отнася до пърформънс към цена. Говорим за сработване от ранга на километри.

Фърмуер 1.54 е блъскан с толкова екстри, че видеото на Vortex с първите версии съдържа сигурно около половината. Кой фърмуер е оптимален за страната и дори района, в който човек кара, обаче е божа работа. Всички фърмуери са достъпни за сваляне от сайта на Uniden и за разика от други детектори, които съм обновявал, безболезнено могат да се менкат и по пет пъти на ден, без загуба на настройки или проблеми. Настройките са наистина, ама наистина много. В това число има опция да зададеш в колко часа искаш по-ярък дисплей и в колко по-тъмен, ако те мързи да бараш копчето и ей такива неща.

Нечувана екстра от известен брой фърмуери насам е сегментирането на Ka банда и advanced режима, който позволява задаване на чувствителност в проценти на всеки от бандовете. Така буквално можеш да си настроиш всичко за конкретните условия, в които караш и да повишиш още повече бързодействието чрез изключване на части от спектъра, които знаеш, че не се използват. Просто е, дето викат руснаците, да ахуейш. Това обаче по никакъв начин не помага в градски условия и особено в по-замърсени места, каквито са например София и Варна, се съдира да риве. Не знам как би било, ако се пусне TSF, аз лично съм го спрял, защото оказва сериозно въздействие върху ефективността на прибора, а реално няма как хем да анализира сигнала, хем да реагира адекватно. Дето викат по-простите ни сънародници, то не може и в гъза до края, и душата в рая.

Физически машината не е много голяма, но все пак е по-голяма от русначето и уистлъра. Тежи 140 грама. Пластмасата е матовочерна и изглежда супер качествено изработена и стилна. Дисплеят е натъпкан навътре, за да се предотвратят отблясъци, доколкото е възможно.

Първоначално ми се струваше, че работата не е интуитивна и на моменти дори куца. После се свиква. Онова, на което не свикнах обаче е да натискам пауъра, вместо менюто. Щеше да е добре на пауъра да има примерно една цицка или нещо друго тактилно. Металния бордюр, който явно е оставен с разграничителна цел, не върши работа, когато не помниш предното ли беше менюто или задното.

Дизайна на показанията също първоначално дразни. Дисплея е прекалено наблъскан и шарен и можеше да е много по-чист, а изборът на шрифт просто не знам как им е хрумнал, няма толкова малоумен сериф… то даже не е и сериф, ами някакъв изсран моноспейс ли е, какво е. В минималното пространство са нахакани три зони – лява, която без наличие на сигнал се програмира каква тъпотия да показва – посока, скорост, волтаж, алабала; централна, която е най-малоумното нещо на света – при отсъствие на сигнал показва… фалшива електрокардиограма и мига едно сърце (?!?) и дясна, която показва режима, отново с минимален шрифт и шарена кутийка. Прочит на ръководството води до разкритието, че мигащото сърце бележи края на всеки цикъл на сканиране на честотите. Майко мила. Но има добра новина. Тъпата тъпня може да се изключи и вместо нея да се покаже часовник, което, макар да е отново напълно безсмислено, е многократно по-добро решение, отколкото постоянно нещо да ти отклонява вниманието и най-вече, това също може да се изключи и да виждаш режима с големи букви. Аферим.

Екранът на свой ред е доста зле като видимост. Дори в най-ярката настройка е трудно различим, ако па решиш да го пуснеш на някакъв иззомбен цвят от рода на червено или сиво, ще видиш дедовия. Аз лично бих го направил 1/4 или дори 1/3 по-голям и поне 1/3 по-ярък. Карам го в бял цвят и почти е приемливо. Dark режимът е супер и за разлика от на уистлъра работи точно както се очаква. Единствената индикация, че детектора е пуснат, е една точка в кьошето от ъпдейт 1.54 се редуват три точки на пет премигвания – по една в кьошетата и една в средата. При сигнал, светва, после угасва. За нощно каране е просто дюшеш.

Също като ескортите, може да следи няколко сигнала едновременно (мисля 3), като приоритизирането им се задава от потребителя. Предвид, че изобразяването им се случва в лявото квадратче с оня малоумен шрифт, обикновено е доста трудно да обърнеш внимание на наличието на повече от един сигнал, а не съм сигурен и че в нашите условия има някаква файда от цялата работа.

В комплекта има два държача за стъкло – стандартната метална скоба с две вакуумчета и голям вакуум с гъвкаво рамо. С малката скоба детекторът подскача доста досадно, особено като не си на магистрала. С голямата седи стабилно. Захранването има порт за USB и mute бутон – две полезни неща, но за съжаление в запалката на опела халтави също като другите захранвания. Това не е толкова проблем на самото захранване, колкото е проблем на автомобила.

Публикацията е разделена на страници: 1 2
 1. Longanlon says:

  резултатът от прочитането на статията при мен беше че си изтеглих приложението на Гражданите 😀

 2. Stanley says:

  Благодаря за ревю-то.Тоя модел го дебна в щатския ибей,обаче големия проблем са тия унгарските триноги,за тях май детекция няма,поне не от смислено разстояние…Иначе новия Кордон се лови без проблем с доста детектори,даже далеч не толкова добри като Униден-а

 3. Румбата says:

  Оти не направиш едно ревю на Кобра?

 4. rachev says:

  карам с китаиски антирадар, ще ме спасили?

 5. антирадар says:

  Да те еба и във експерта!

 6. Борка says:

  Щом искаш да го ебеш, значи е добър!

 7. Мнения за Neoline x-cop 9100s

  • pro says:

   Колега, това не е форум, няма кой да даде мнение. Единствените мнения тук са моите лични за сблъсъка ми с определени апаратури. Но аз лично повече руснак едва ли бих взел.