Днес с сряда; Мтел, да ядеш на магарето снаряда

27 01 2010 @ 14:50Trackback
Етикети: , , ,
Категории: невероятната българия
blank
36 коментара

Мтел смуче

Скъпи ми Мтел,
Изглежда нашата десетгодишна love-hate връзка е на път да приключи. През двете седмици, в които беше спрян, телефонът хич не ми липсваше. Сигурно това е така понеже все още се чувствам измамен и преебан от последната промяна в договора, където явно не съм обърнал достатъчно внимание на определени клаузи и моменти в новия си план. Новият план, така любезно предлаган няколко пъти от звънящи ми девойки с думите, цитирам по памет: “вашият текущ план има ъпгрейд, трябва само да отидете да си го заявите”. Но какво беше учудването ми, когато се оказа, че този ъпгрейд всъщност е ебахти даунгрейда и е де факто преминаване към нов план, в който единствената по-добра част са 40 безплатни минути повече към Мтелски номера, но всичко друго е орязано. Понякога съжалявам, че съм толкова лековерен и добронамерен към хора и компании и си позволявам да не чета в подробности какво подписвам. Ако бях чел, сигурно сега нямаше да ми е толкова смешно, че за неплатена сметка от двайсетина лева искате лолнеустойка от 75. Към момента на получаване на настоящото лолписмо вече нямам задължения към вас и посочената лолнеустойка, разбира се, няма да бъде платена. Но можете да се хванете на бас, че първото нещо, което ще направя, като се прибера, е да проверя кога ми изтича договора.

Update: неустойката се равнява на сумата от всички месечни такси до края на договора; договорът ми изтича в началото на юли; необходимо е едномесечно предизвестие за да не последва автоматично продължаване; и верно съм малоумен да не ми дойде на акъла доста след като свърших работата, че всъщност сменям плана от този в ляво на този в дясно.

Мтел смуче

 1. Bia says:

  Моята любов е с Глобул. Сключих договор и след 10 дни ми беше първото отчитане. При планче за 10 лв месечна такса и нищо изговорено за тия 10 дни фактурата беше за 40 лв. Като отказах да платя (понеже не ми дадоха и разпечатка), ми спряха телефона. При скандал от моя страна се оказа, че на мое именце има айфон, освен това са ми записали съвсем друг палн, от този, който пишеше в моя договор. Но докато не платих, не ми пуснаха телефона, спаднаха ми надвнесеното след 2 месеца, а отговорът на КЗП беше, че не са открили нарушение от страна на Космо мобайл. ?!
  Всичките са от един дол дренки.

 2. wakeop says:

  Мдам… звучи познато 🙂

  Е, ако ще се пробваш как ще ти върви любовта с Глобул… имай едно наум, че 2-те такси, които учтиво ще ти поискат предварително при подписването на договора, после няма да ти ги приспаднат никога. Въпреки обещанията и въпреки опитите на иначе симпатичните девойки в Германос да уредят проблема.

 3. Qni says:

  Само Vivacom, but always watch your back!

 4. Нямам търпение разните гугълфони, скайпфони и прочие да станат функционални и тук, за да може всичките наши мазни-водолазни оператори да си заврат офертите и лицемерните рекламни кампании отзад 😀

 5. ъ, що не ми излиза граватара 😮

 6. Евелин says:

  Скапаняци са си мтел. Вчера открих, че от година и нещо плащам тъпия им водафон лайф … абонирал съм еднократно и с малки букви пишело, че ако не го спреш нарочно с обаждане автоматично го плащаш и за следващия месец

  • antea says:

   мда, това им е редовна простотия с водафон лайфа, ние дори не разбрахме как сме се *абонирали*, докато не почна да изскача и тая такса в сметката – явно става полуавтоматично, ако минеш от телефона през техния сайт ;D пет пъти им звънях да го махнат това, защото не го искаме, не ни трябва и е просто нахално да го виждам във фактурата, чак на шестия месец *успяха* да го изключат

   добре де, pro, ти не ги ли попита като как се получава неустойка, тройна на дължимата сума? много бих искала да я видя тази формула, по която я изчисляват 😀

 7. red says:

  пич, трябва да си решил да се отказваш от gsm въобще, щото при другите оператори е още по-голямо дърво. а при мобилните оператори е много по-добре от останалите “доставчици на услуги”. какви проблеми съм си имал с чез, овергаз, интернет доставчика ми и т.н….. не е за разправяне.

 8. отдавна е трябвало да предприемеш преместване към друг мобилен оператор. дори това, че в недостъпни райони Мтел имат обхват – не е добре! а спомняш ли си времената, в които нямаше мобилни телефони? какво? моля? нищо не се е променило!

 9. Longanlon says:

  Ако договора ти е със срок (да речем 1 г.) най-вероятно не можеш да го прекратиш преди това. Поискай да ти го направят безсрочен, а на следващия ден се върни и го прекрати – според закона можеш да прекратиш безсрочен договор когато поискаш 🙂

 10. Petkova_nz says:

  според закона можеш да прекратиш безсрочен договор когато поискаш 🙂

  Spored koj dogovor, molq?

 11. Petkova_nz says:

  Според кой закон може да се прекрати безсрочен договор?

 12. rebro_adamovo says:

  И аз като вас си изпатих от Globul .Вероятно много пъти са ме прецаквали в сметките без да забележа ,защото сметките ми бяха приемливи,но всичко свърши в един прекрасен ноемврийски ден,когато разбрах как нагло бях ограбена от тази компания.Според договора ми с операторът имам право на 100 безплатни минути .Оказа се ,че безплатни ми са само до 70 мин. останалото беше таксувано.понеже съм “много умна” изпратих 5 esm в играта им преди Коледа , а се оказа че съм пратила според тях 10.Когато поисках да се оплача се оказа че няма на кого.
  Кой в нашата държава защитава правата на потребителите? Никой. Така наречената КЗП само съществува на хартия нищо не е в състояние да направи.
  Държава сме на абсурдите………..

 13. годо says:

  Тези от Мтел са най големите боклуци!В момента в който ги хванах, че ме праскат в сметките, ги пратих в пета глуха и не искам никога повече да чуя за тази фирма.Преминах изцяло към Глобул и за сега нямам оплаквания от тях.Можете да сте сигурни, че ако смените Мтел с друг оператор, сметките ви за телефон ще спаднат чувствително!

 14. Г.Г. says:

  От както минахме към VIVAKOM , говорим до скъсване, сметките ми намаляха значително и най-хубавата част е, че мин. се прехвърлят за другия месец, ако са то останали. VIVA VIVAKOM ………

 15. Още един says:

  Още един доволен от вивата. Само 3G-то им е яко зле като покритие, но аз и без това не го ползвам.

 16. бай иван says:

  м тел са пълни измамници,свикнали са да мамят,много им харесва да начисляват такси за нищо

 17. MacTeP says:

  Зависи колко говориш… Мен ми писна от глупостите на всичките тъпаци и си взех някакъв измислен б-контект на Глобул. Повечето разговори започнах да ги водя по Skype, а по телефона основно ме търсят. Много ми помага, че 99% от хората, с които общувам имат skype и го използват активно от работното си място и от къщи. В останалите ситуации не ми е чак такъв проблем да говоря на астрономическите цени на ваучъра.

  Първоначално си мислех, че аз на карта не мога да изкарам, защото рядко плащах под 40 лв телефон. Сега си зареждам картата само когато ми трябва, от където си искам, когато си искам, без да се съобразявам с месечни такси и глупости.

  Шибаното е цената на минута, която е доста сериозна, но поносима ако човек не говори много. Освен това имам евтини минути към 3 номера. Примерно ако заредя за 10лв говоря с тези 3 номера за 1 ст. на минута за 1 месец. Друг недостатък е че ако си на ваурър, педерасите те таксуват на кръгла минута. Което също се оказа, че не е чак такъв проблем, понеже и без това рядко водя разговори над 30 секунди.

  Ваучър в комбинация с читав телефон позволяващ инсталацията на Skype и използването на wi-fi си мисля, че е една много добра алтернатива на шибаняците от мобилните оператори… това разбира се важи само ако живеете в цивилизован град където има добро покритие от отворени wi-fi мрежи. btw Skype има и skypeout, които може да ползвате ако искате… цените никак не са лоши – http://www.skype.com/intl/en/p.....llRatesTab

 18. M-Tel ??? Четете си договора! says:

  Четете какво подписвате внимателно!

  Сключих договор с М-тел за една година. Тя изтече. След това отидох в офис на М-тел и ми казаха, че щом не съм ги уведомила писмено един месец преди изтичане на договора, че се отказвам, той се подновява автоматично за още една година!

  Това ли е правото на избор???

  • MacTeP says:

   А ти прочете ли си договора преди да го подпишеш? Защото съм на 100% сигурен, че там пише кога и как се прекратява договора.

   ЧЕТЕТЕ КАКВО ПОДПИСВАТЕ!

   За да няма после: “Ама то аз, такова…”

 19. asktisho says:

  Ха ха ха, яко! Много ме накефи твоето отговорче с хуйчета 🙂 Ако потребителите знаеха правата си (не на хартия, а действително: че без техните пари бюрократичните организации са само купчина хартия, плюс няколко обезценени пе це-та втора ръка, то много хора биха нарисували хуйчета на сметките си и биха ги върнали обратно към изпращача, както правиш ти. Още повече ме кефи, че го правиш публично. Няма как да съм по-съгласен с Прасунсен: технологиите ще оставят “водолазите” на сухо. Не един ден. Съвсем скоро. Може би още тук и сега 🙂

 20. Манго says:

  Ивайло,
  Ти или нямаш акъл или се правиш на малoумен, или просто искаш да се изтъкнеш пред незнам кой си.
  Пишеш, че са ти се обадили и са ти казали, че ще ти е по-изгодно да си смениш тарифата с такава на която да ти е по скъпо, и ти си се навил, защото в името на тарифата ти има думата ъпдейт – ако можеше да видиш бялото на очите ми щях да те питам: Виждаш ли корабче да плува? – НЕ познавам човек, който да си сменил тарифата и да не му е било по-евтина минутата;)
  Казваш, а и си снимал писмо, което са ти изпратили, че ако не си платиш сметката (20лв) ще имаш и неустойка, като са ти и написали каква ще бъде нейната сума (90лв). – ти трябва нещо съвсем да не си уред да не си платиш сметката. Ако пък искаш да се направиш пред някой на велик, че си хвърлил 100 лева за глупости, по-добре снимай разписка за някое дарение. Всички знаят, че такива неустойки не се плащат, ако си пуснеш телефона.
  Ако искаш прочети и моето лично мнение по въпроса:
  Охарчил си се по Коледа и Нова година и си опукал кинтите за телефон, получил си писмо, че не си си платил телефона и имаш дългосрочен договор и афектиран пишеш малумна статия с комплексарски раздути от теб измислени факти и прикрити нарочно истини. – Всичко това подхожда на някое студентче, така че ако е така:
  1. Звънни на майка ти и я помоли да ти плати сметката и си пусни телефона – повярвай това е разумното решение в момента.
  2. 74лв неустойка показва, че след няколко месеца ти изтича договора, вземи отвори един ексел и страницата на Мтел и си намери тарифния план за 10 минути – отиди после до някой магазин и ги питай дали не можеш да си смениш тарифата

 21. Манго says:

  Продължаваш или да си ги измисляш нещата, или просто сам се навиваш, че всеки иска да те прецаква.
  1-во За 20лв сметка, определено по-изгодна ти е по-ниската тарифа ;), даже има един конфорт, майка ми е на него и говори малко, казва, че и е по-изгодно от примата преди, а щом ти остават няколко месеца ходи ги питай кога може да си смениш тарифата.
  2-ро Не може да си бил преди на Mtel extra – advance, преди 2 години и половина имаше други тарифни планове и по спомени нямаше Mtel extra – advance и Mtel extra – pro, нещо явно изобщо си нямаш на идея какво си ползвал? Може би си имал само Екстра, която беше пак 18ст/минута и наистина ти е било ъпдейт още 40 минути да ти дадат.

  • pro says:

   Имам увереност, че цял живот съм бил на безсрочен договор до миналия юли, когато се нахендрих на тая хуйня. Нямам навика да пазя документация за архив по-дълго от срока й на активност, за да видя на какъв план съм бил преди, но откакто съм на този сметката ми скочи още в първия месец. И така редовно – къде с 5, къде с 10 лева отгоре. Преди не се налагаше да плащам и за “любим номер” – друга тъпня, която не ползвам, щото с любимия номер и други номера мога да говоря безплатно до насиране от вивакомския си телефон. Даже понякога ми е съвестно, защото за теб ташак, за мен истина, такса+месец говорене във Виваком струват колкото таксата в Мтел.

   И каква прима, каква майка, какви две години и половина? Тогава съм си сменил предния план ли, какво е ставало тогава? Кажи, че си служител в Мтел и разполагаш с информацията за клиентите по всяко време и можеш да си ровиш в нея колкото ти е удобно – много добре ще илюстрираш тезата ми, че и със закон за подслушване и без закон, все тая 🙂

   Както и да е, темата на този постинг беше друга – смехът, който ме напуши при вида на неустойката. Ако трябваше да е сериозна тема, в която онеправдан потребител реве горчиво, нямаше да е илюстрована с розови пишки, нали така?

 22. Манго says:

  Да, запознат съм с тарифите им и ползвам интернет от Мобилтел – надали не може да видиш ip-to 😉 и може и да гледаш всичко с надсмешка, но парите, които плащаш все едно не са твой. Още едно нещо което не разбирам: Защо плащаш любим номер, като не го ползваш? – това е твой избор
  Не те знам кога си си сменял тарифния план – казвам ти кога се предлагаше тая тарифа.
  Напиши, ако искаш, като тръгнеш да си сменяш тарифата по колко минути говориш и със сигурност все някой ще ти помогне ( а може и аз, ако прочета първи) за избор.

 23. […] This post was mentioned on Twitter by Nina Minkova, Lyubomir Alamanov. Lyubomir Alamanov said: хехе, за всички, които имат чувства към МТел http://bit.ly/9z8k0c 🙂 […]

 24. Потребител says:

  !ВНИМАНИЕ!Служители на Виваком лъжат възрастни хора като им се обаждат по телефона и им предлагат подарък но не казват че за него се плаща месечна такса. Едва когато вземете “подаръка” ще ви се обясни че сте задължен да плащате такса. НЕ ПРИЕМАЙТЕ НИКАКВИ “ПОДАРЪЦИ” ОТ ТЕЗИ ИЗМАМНИЦИ.

 25. лъчо says:

  къде ли не писах и аз имах пробрими с тия договори
  последно писах в НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ ще видим те как ще реагират

 26. Мтелеца! says:

  Аз бачкам в Мтел,копелета! Боли ме фара за вас – шибам ви яко мощната сметка, вие си я плащате! Няма къде да ми вървите, ще плащате! Ако нищети да плащати, ще ви пратя призовчица. Лафа, че за 5 лв не могат да те осъдят не е верен. Съдим ги и за по-малко, по автоматична процедура от съда. Така че като искате да сте мобилни копелета, ще си плащате мощните сметки.

 27. Longanlon says:

  хахаха само така баце – и локо пловдив шампион!

 28. ionski98 says:

  Бе тия нещастници от М-тел само овъртат нещата :В тоя слу4аи правя си договор кум лооп сърф и им казвам си4ко подробно на лизинг и тн. После Цитирам ‘Ама ние не разбрахме 4е искате на лизинг. По4ват да ти правят нов договор и най-накрая пак нещто били объркали и аз кво да праа писна ми и си тръгнах. И от тогаа кажат ли несхто за некъф договор не приеам !!!!!!

 29. Христо Меланиев says:

  Абе мошеници, мошеници, колко да са мошеници. Аз имам един номер към Vivacom и цял weekend имат проблеми те пък с тяхната платформа. За мен всички са един дол дренки, като бих казал, че е най-добре при М-тел, защото имат най-добро покритие.