Whistler Pro 78

29 04 2011 @ 19:44Trackback
Етикети: , ,
Категории: продукт
mischievous
40 коментара

Whistler радар детектор

Нова кола, нов антирадар. Или казано правилно – радар-детектор. С постоянното навлизане на нови и нови камери и нулевото предупреждение за тях с табели като в нормалните държави, притежанието на уред, който ги засича си е задължително. Не съм сигурен във валидността на постановленията вследствие на снимки с необозначени камери. Би трябвало да е същото, като катаджии зад завой или скриващи видимостта към тях прегради, но нямам желание да се занимавам с глупости, затова проблемът го решавам генерално по 2 начина: 1) с местонахожденията на камерите и постовете в джипиеса; 2) с новия детектор. А на онези оптимисти, които са с позицията, че тия неща куките ги слагат, за да предпазват от сакатлъци, ще кажа само nigga, please!

Първо защо и как се спрях на уистлъра. Както с всяко нещо при мен и този рисърч потроши много часове. Бях си сложил психологическа бариера от 300 лв, която посмъртно няма да премина и така започнах с летящ старт изключвайки скъпите белове и ескорти. Основният играч в категорията е Кобра, но не защото са много добри детектори, а просто защото представителя им има много агресивна маркетингова и пласмент политика и ги е наврял навсякъде. Кобра беше предишния ми и трябва да кажа, че в началото беше окей, но последния път с нечовешка клизма ми хвана само един от 5-6 радара и то в последната секунда. Твърдят, че скъпите модели са добри, но аз вярвам, че човек трябва да експериментира и да не цикли като малоумник в подкрепа на някаква си там марка. Най-малкото защото марката я боли гъза за теб.

Четох много ревюта, рових много в ebay и накрая намерих един румънски магазин, в който ескортите и високия клас белове излизаха около 300 лева. За сведение, тук са между 500 и 700. Разбира се, засилих се директно към top of the line-то Escort Passport 8500, но нещо се разсеях и после реших да прочета още малко конкретно за него, преди импулсивно да го купя. И много бързо се отказах. Имаше прекалено много отзиви за скапали се от нищото в рамките на няколко месеца. А това някакси не е готино за радар във високия ценови клас. Същата излезе и работата с Beltronics Vector 995, който е почти идентичен с ескорта и проявява същите проблеми. И как няма, нали сега са една компания, която пуска едни и същи продукти под два бранда с минимални разлики в софтуера. Тук клюнът ми увисна, защото от ревютата за действието им, тези двата бяха с най-висок рейтинг в ценовата ми категория. Наложи се да сляза едно стъпало надолу до детекторите със среден рейтинг. Тъй като една от много малкото алтернативи на Bel в тази категория беше Whistler Pro 78, след четене на няколко ревюта, тестове и последващ много кратък размисъл реших да не губя повече време и го купих.

Струваше ми около 200 лева с прекалено скъпата доставка от Румъния и макар да не е новата SE версия, цената е съвсем добра. Румънския търговец заслужава внимание, тъй като предлага много интересни неща на изгодни цени. Ако нещо, което ви интересува, не е листнато, можете спокойно да го питате дали го има и ако го има, ще го листне без проблем. Алтернативно можете да видите и магазина.

Физически радарът е доста голям. Може би 1.5 пъти по-голям от старата кобра. Има много подробно меню, три градски режима и три филтъра. Всички бандове могат да се изключват, гласът също, понеже на третия ден след първоначалната сайфай радост, че нещо говори в колата, започва да дразни. За извънградско е полезен, но просто си плаче за отделен бутон, а не за 20 цъкания по менюто, докато го изключиш в града и включиш навън.

Негативните отзиви когато правих рисърча бяха свързани основно с многото фалшиви сработвания, но при положение, че в Америка на всеки два метра има някакъв излъчвател, това ми се стори напълно нормално. Тук би трябвало броят им да е пренебрежим. Абе да, ама не точно. Айде мани, че пищи на фотоклетките, всички пищят на тях. Ама пищи на доста места, където колкото и да се кьоравя, не виждам защо. Хубавото е, че в градски режим радарът просто прави “трът” веднъж когато има нещо. Ако в рамките на 20 секунди сигналът се повтори с по-голяма сила, трътва отново. Или нещо такова пишеше в книжката. Много е полезно, и с времето се изгражда нещо като резистентност и отсяване на фалшивите от реалните сигнали на подсъзнателно ниво. Филтрите, колкото и да ги въртях, не помогнаха особено.

Поп режимът е полезен, защото лови новите радари на куките. Камерите ги хваща без проблем, понеже пък нашите са с вграден радар. Има някакъв друг тип, при който в пътната настилка се монтират датчици за скоростта, но в нашите условия това е неприложимо. Но има и една врътка. Тесния ъгъл на засичане, който е едва около 5 градуса според тестовете. След него до 10 шансът за улавяне на сигнал намалява, а между 10 и 15 е около 0. Извън тези стойности на практика не лови нищо. По тази причина е много важно да е центриран много добре. И сигурно заради това камерата пред София ленд с реното я ловеше от баира на Кошарите със сила 5-6, но от бизнес парка нататък изобщо не я виждаше. За сметка на това в обратната посока я ловеше от светофара чак до горе, при това със сила 7-8. Явно отраженията от околните сгради вършат работа. Последното е адски странно предвид иначе супер тесния ъгъл на засичане отпред. С беемвето, където стои доста по на високо и вече съвсем успоредно на равнината на пътя, същата камера я лови от баира та до долу със сила 8-9. Предполагам, че ако го закача на сенника ще му е най-добре, но нямам никакво желание да ми се подмотва кабел по средата на купето.

Whistler радар детектор

Основната разлика и предимство на този детектор над конкурентите са двата сини леда отгоре. Те са зверски добра идея и най-силно човек я оценява вечер, когато дори да си е мютнал звука е достатъчно да му мигнат веднъж, за да привлекат внимание. Могат и да се изключват, но не знам кой и защо би го направил – наистина са адски полезни.

В извънградски условия е перфектен. Предупреждението варира от няколкостотин метра до няколко километра в зависимост от, ъм, условията, терена и прочие. А и тогава човек е доста по-параноичен, така че дори единично изцъркване е достатъчно. Единствения път, в който се изненадах беше на път от Бяла към Плевен онзи ден, когато излизайки от един завой писна Ka банда на pop – новата техника на куките. Патрулката беше на стотина метра, паркирана под ъгъл, гледащ точно към завоя, а не по равнината на пътя, което би допуснало случаен импулс да излезе и да го хвана по-рано. Просто перфектния капан. За щастие, преди това ми бяха мигнали, та знаех. Иначе от такава засада просто няма спасение. Свалям им шапка за изобретателността. Гаранция са сгащили много народ.

Много е чувствителен на влага. Колкото пъти го оставя в колата през нощта, толкова пъти сутринта първите минути ми показва безумни отчитания още с пускането.

Супер недомислена е миниатюрната скоба за закрепване, която много трудно удържа тежестта му и според мен след известно време ще се изкриви. Друго, което не ме кефи, е кабела. Щеше да е по-добре, ако беше навит, като на телефонна слушалка, за да не се мандахерца из колата свободно. Силата на звука също ми идва малко висока. Дори най-слабата позиция е силна, но надуя ли музиката, рязко спира да се чува каквото и да е и трябва да го усиля.

Автоматичното затъмняване е приятно допълнение, което смъква още един ангажимент от плещите ви. Сензорът за осветеност автоматично и мигновено реагира на околното осветление, като регулира дисплея спрямо него така, че вечер например да не ви вади очите. Друга дивотия е режимът против заспиване, който на случайни интервали ви кара в рамките на 2 ли бяха, 3 ли, секунди да натиснете дадено копче, за да провери реакциите ви.

Ако не се лъжа, допълнителния кабел в комплекта е за връзка с външен лазерен джамър, но първо у нас техниката е толкова зле, че лазер ще дойде сигурно през 2020, второ аз лично не бих рискувал да ми скъсат гъза като ме хванат с активно противодействащо устройство някъде навън.

И един съвет когато избирате радар-детектор. Не се лъжете на глупостта с вградения джипиес. Абсолютно неизползваема е за нашите условия. Има смисъл само ако повечето време сте навън и дори тогава бих посъветвал ползването на отделно навигационно устройство с въведени позициите на камери и постове, защото за разлика от детекторите, които в определени държави са забранени, тях няма кой да ви забрани да ги ползвате.

Анализ и заключение на ИБАХТА

Плюсове: 3 градски режима и 3 филтъра; богати настройки; възможност за индивидуално изключване на всеки банд; чувствителен; двата леда отгоре много помагат, особено нощем; лови абсолютно всичко в изостаналата ни родина; много добра дистанция на сработване; поддържа канал за аварийни съобщения, но тук нямаме такива излъчватели.

Минуси: доста фалшиви сигнали; тесен ъгъл на засичане отпред; влагата изобщо не му влияе добре; закрепващата скоба е прекалено малка и слаба за размера и теглото му; кабела виси като хуй; небалансирана сила на звука; дизайна е една-две идеи по-сайбър, отколкото ме кефи.

Обща оценка: 3.5/5

Заключение: далеч нелош детектор с много добро поведение на открито, но леко дразнещ в градски условия с множеството фалшиви сработвания, въпреки филтрите. Ама пък нали това му е работата…

 1. Филип says:

  Супер, честито! Сега остава само да сложат още повече камери и радари по пътищата, за да ти работи по-често и да караш нормално 🙂

  • pro says:

   Пич, прави разлика между ненормално каране и нежелание да се разправяш с глупости.

   • Филип says:

    Аз съм открил много по-лесен и евтин начин да не ми се налага да се разправям с глупости. И колкото повече камери има, толкова повече хора ще го откриват 😉

   • pro says:

    Един вид ти си от хората, които нямат нищо против постоянно да бъдат снимани, защото така се чувстват по-сигурни и искрено вярваш, че това е правилния подход?

   • Филип says:

    Да, точно така. На кръстовищата съм за постоянно видеонаблюдение, защото ми е писнало от дребни тарикати, които минават на червено или правят ляв завой от дясна лента. Във Варна е така и ефектът е поразителен. Извън града съм за камери с радари в достатъчно голям брой, така че откриването и надхитряването им да затормозява достатъчно тарикатчетата, отколкото ако карат по правилата. Аз мога да го правя, значи всеки може.

   • pro says:

    Тук народопсихологът Борисов ще постави следната безпогрешна диагноза: проблемът ти е, че спазвайки закона се чувстваш нареден балък и търсейки възмездие за другите, които не живеят в такава рамка, като теб, се опитваш да притъпиш усещането за себе си чрез известно злорадство. Wrong, dude. Резервацията ти за рая е отменена.

   • Филип says:

    Не, Ивайло, не злорадствам. Просто копнея и България да стане някога нормална държава, където законите са еднакви за всички, а нарушителите се санкционират ефективно.

   • pro says:

    Успех.

   • Филип says:

    Мерси.

 2. asktisho says:

  Борисов президент! 🙂 Ивайло. Борисов.

 3. CHILIEV says:

  Добра придобивка, честито. Те и тук могат да те “таковат” ако те гепят с анти-радар. Иначе радар детекторите са си разрешени. По-добре не рискувай, че се заяждат доста.
  Ако толкова те дразни кабелчето защо не го боднеш към плафона? Проблема с пренасянето винаги можеш да го решиш с някаква фина буксичка там.

 4. Калин says:

  Не е ли по-лесно и по за предпочитане да спазваш правилата? Не заради това, че са правила, ами заради това, че някакси дори и да бутнеш човек с 50 има повече шанс да оцелее, отколкото, ако го бутнеш със 100? Или пък, че с 50 имаш по-голям шанс да реагираш навреме? Или пък, че с 50 може и да оживееш, ако нацелиш стълб? … Списъкът е безкраен и забележи – може въобще да не включваш в него термини като “закон”, “правила”, “подсъдно” и други такива “рамки”, които явно те плашат.

  Разбери, че хората като теб могат да си позволят да нарушават правилата, само защото има такива хора като мен, които ги спазват. За твой ужас, не си толкова фрий, колкото си мислиш, ами ЗАВИСИШ от всички нас, “балъците”. Представи си, ако на всички не им пукаше и се мислиха за безгрешни и вечни, ако с подобен детски наивитет си мислиха, че неспазването на елементарни правила ги прави много специални и пълноценни – щяхме да се самоизбием за около един ден и само пиуканията на антирадарите щяха да подсказват, че ехее, тук имало и свободни хора, които не живеят в рамки.

  Пич, чета те от доста време и по принцип съм съгласен с теб. Но точно по тази тема бъркаш и то много. И нямаше да пиша, ако по пътя не срещах постоянно хора като теб. Имам си собствен лек вече: 1. святкам предупредително, когато насреща си виждам някой, който очевидно иска да е извън рамките, когато съм сигурен, че НЯМА полицаи. Така поне за няколко километра ще влезне в омразните рамките и, кой знае, може би благодарение на мен ще остане жив. 2. НЕ СВЯТКАМ, когато има полицаи. С надеждата, че ще попадне на неподкупно ченге, което ще му вгорчи живота и, кой знае, може пък и да се научи. 3. карам възможно най-вляво с максималната разрешена скорост. така някой, който има много по-бърза работа от това да остане жив и/или да запази нечий живот, ми се лепи до бронята и се чупи от святкане. получава мила усмивка в огледалото ми за обратно виждане. 4. скачам на бибитката, когато забележа идиотлък. с плахата надеждица да привлека вниманието на хоупфули неподкупното ченге зад завоя. и да предупредя околните, че наоколо има някой, който не иска да живее в рамки. да се пазят.

  • pro says:

   Би ли дефинирал хората “като мен”? Защото и аз срещам много идиоти по пътищата, но не вярвам, че закона ще ги оправи. Намирам го толкова безсмислено, колкото да вярваш, че затвора променя хората за добро. Другото са вестникарски глупости за пред масите и спекулации.

   • Калин says:

    Ее, разбира се, че не законът ще ги оправи! Говоря за елементарна предпазливост, но не свързана с полицията, ами със собствения живот и с живота на другите. Съобразяване. Търпимост. Уважение. И, тъй като всички имаме различни прагове на толерантност, затова има нужда от правила – не за да ни слагат пранги, ами да стане така, че свободата на всеки да е толкова, колкото е свободата на другия и да няма ощетени. То затова се опитваме да живеем в общество, а не сме тръгнали по гората или пък да се отстрелваме по пътя, когато някой кара по-бавно, отколкото ни се иска. В смисъл, ясно е, че ти си ОК да караш с 80 градско. Тука не става дума за закона. Забрави закона. Не става дума и за някакво си число. Става дума за 1 правило, което важи за всички, така че да има минимален риск. Или какво – ако нямаше закон и полицаи, щяхме да караме с 220 по цариградско? Всички? Колко щеше да продължи?

    Човек, обичам полицаите и законите точно колкото тебе. Иде реч за друго. Имаме няколко години живот. Нека си го пазим и да живеем спокойно, а? Не е необходимо да се изнервяме взаимно, да си създаваме опасности или пък, недай Боже, да се убиваме. Заеби законите, огледай се и виж, че и балъкът, дето кара с 50 пред тебе и те изкарва извън нерви – и той има право да е на тоя път ТОЧНО ТОЛКОВА, колкото и ти. И той иска да стигне жив и здрав, и него сигурно го чакат. Дали пък балъкът не е някой, който го е грижа за другите? И, ако споделиш, че не ти пука за другите – помисли, “другите” утре може да са твои най-близки, които някой с антирадар е затрил на две преки от вас, защото е искал да е фрий, над закона и не-балък.

    “Като теб” имах предвид хора, които ползват такива интересни джаджи. Защо на мен не ми се налага да ги ползвам? Да, балък съм, да. Не вярвам, че законът ще оправи идиотите. Вярвам, че образованието ще ги оправи – колкото по-образован е човек, толкова повече цени живота си и живота на другите. Мутрите затова карат като .. мутри. Селяните като селяни. Тежат ми книгите в багажника, затова сигурно не мога да карам бързо и да правя резки, прецакващи останалите, маневри. 🙂 Под достойнството ми е, ако щеш.

   • pro says:

    Не разбирам как стигна до всички тези изводи за мен без да ме познаваш, но човешката мисъл е необятна. Чудя се само какво щеше да стане, ако вместо детектор ревюто беше за шмайзер…

   • Blake says:

    Всъщност, не законът е този, който ще “оправи” хората, а солените глоби, които БИ ТРЯБВАЛО да се налагат, когато този закон се наруши. Предполагам никой не си мисли, че разните му там германци, австрийци и прочее, са много културни и възпитани, нали? Само че, там като се направиш на тарикат и те гепнат, малко ти се стъжнява… особено ако не е за първи път.

    Вече съм твърдо убеден, че за да се “оправи” средностатистическия българин, не е до статъчно да мъ се бръкне в джоба – трябва да му се бръкне с дебел кол в г**а, щото явно само това все още работи. Всъщност не е сигурно де… Големите тарикати сигурно ще си наместят кола за по-удобно и ще продължат да тарикатират (ехааа, ква дума измислих)…

   • Филип says:

    Абе имам приятели джигити, дето редовно кихат на корумпирани ченгета, но откакто ги снимаха многократно с камери и им свършиха бабите, лелите, а гаджетата категорично отказаха да се жертват, вече карат много внимателно без книжки. Ще се оправят някога нещата.

   • Калин says:

    Pro, не те познавам. Мисля логично. Купуваш си антрирадар. Значи ти трябва. За какво служи? Да те предупреждава къде могат да те гепят за превишена скорост. Ако не превишаваше скоростта, нямаше да ти трябва. Коментирам не ревюто ти, а склонността ти регулярно да превишаваш скоростта. 🙂

    Ако ревюто беше за шмайзер и всеки ден срещах тежко въоръжени муджахидини по улиците на една, иначе мирна, страна – коментарът ми нямаше да е по-различен.

    Култура и възпитание. Ето това липсва на голяма част от нашите чалгаризирани, смачкани сънародници. И компенсират тая липса с жипки, и с високи скорости.

   • pro says:

    Обърни внимание, че тия устройства се продават и купуват навсякъде по света. В държави, където няма селяни, мутри и чалгари, които тук изчерпват националните проблеми. Схващам гледната ти точка, но не мога да я приема. Едва ли ще ти стане по-рахат, че си блъснал някой с 50, вместо с 80. Силно се съмнявам да оживее и в двата случая. Или ако оживее, мислиш ли, че ще ти е по-леко някак на душата, че си го оставил инвалид доживотно? А дали ще се нахамалиш с 90, 130 или 200, разликата е само в скоростта, с която ще умреш. Така че резултатите от превишението на скоростта са нещо много относително и силно хиперболизирано. Самото превишение на скоростта не е проблема тук. Проблемът е начина на шофиране на изродите по пътя.

    Аз лично съм преживявал два пъти катастрофа. И двата пъти движейки се едва-едва и знам какъв беше резултата. Единия път бях пътник, другия път карах. И след тези случаи не си правя илюзии, че ако се блъсна дори с 50 или 60 в някого, който кара пак само с толкова, ще излезем читави. Препоръчвам на всеки да катастрофира съвсем лекичко, за да излезе от теориите и фантастиките на правилника за движение по пътищата и да опита на физическо ниво за какво става дума. Това е единственото отрезвяващо и облагородяващо преживяване. Ни актове, ни фишове могат да ти донесат разсъдъка, с който ще си след това.

   • Филип says:

    Честно да ви кажа, не съм го признавал на никого, ама обичам мъжките ласки. Затова карам като путка, белким някой дойде и ме надупи.

   • pro says:

    Ма какво съм седнал аз да се обяснявам за решенията си на всякакви путки, бе. Позабравената практика да банвам хора се завърна. Аре в човката. How’s my driving? 1-800-eat-shit!

  • uturn says:

   Забелязал ли си че всички които карат по бавно от теб, са глупаци? А тези които карат по барзо са луди(идиотлъци)?

   Моля, гледай да не убиеш някой с безценната си помощ карайки и усмихвайки се в лявата лента…

 5. Cyber/SAS says:

  “Предполагам, че ако го закача на сенника ще му е най-добре, но нямам никакво желание да ми се подмотва кабел по средата на купето.”

  Няма и нужда. На моето е взето захранване от плафона и минава под тапицерията отгоре и е залепено до огледалото (сенника). Няа кабели. Та има решение. Тия коли са правени от хора – няма нужда да се бесиш по кабелите – вж темите за тунинг – сичко се разглабя и става ток. Е, ако не ти се занимава – броиш кинтите и мислиш “къде би било по-добре” 😛 Иво – ти отдавна мислиш по-мащабно – не го карай на плуг & плей – разчаствай, бате – има потенциал. Глей по дискъвъри ко праат със старите коли – та така…

  • pro says:

   А най-лесния вариант е безжичен детектор 😉

   • Cyber/SAS says:

    True. Ама по-си ме кефи да не го пипора много – много, т.е. да е вързан към контакта на колата – даваш контакт и той си писука щастливо 😉

 6. Калин says:

  Това последното може би не се отнася за тебе. Както стана дума, не те познавам. Но пък следващия път като натиснеш газта повече, прецакаш някого или като цяло направиш съзнателно някоя простотия, мислейки се за велик, фрий и някакси над вселената – да знаеш, че ставаш КАТО ТЯХ. Вече споменах – точно това на мене лично ми е под достойнството.

 7. Nerv3n says:

  Деба мрънкачите. Точно пък от НАШИТЕ куки човек трябва да се пази. Щото те не са на пътя да осигуряват безопасността на движението, а да гепят. И ако с тая джаджа за куките остава средния, я препоръчвам горещо. Аз карам само на координати на камери и засади.

 8. TopGear says:

  Четейки коментарите за катастрови и километри, искам да ви питам един въпрос на който винаги съм се чудил, а той е следния: аджеба защо едно лудо AMG което вдига 300+ при желание, е ограничено на 250? Защо? Като дали ще се гътна с 200 или 300 няма ама грам разлика? Поне като искаш да се трошиш да е на макс, за какво все пак си купуваш такава якa колица.

  Засягайки тази тема винаги съм се чудил тъпите п*тки, дали осъзнават какви чудовищно яки и брутални автомобили карат – BMW M3, M5, MB C 63 AMG и т.н.

  Поздрави!

 9. Иван says:

  Дейба, човек да не се похвали какво си е взел. Това е блог, не място за морал.
  Ако утре, pro, си купиш трифазен вибратор с дръжки за четирима човека и драснеш кратко възторжено ревю, сигурен съм, че пак ще има кой да ти се издразни.
  От друга страна, http://www.science.org.au/nova/058/058key.htm и http://www.easts.info/on-line/journal_06/3562.pdf недвусмислено твърдят, че ако шибнеш петокласник с 60км/ч, шансовете му да оживее са многократно по-малки, отколкото ако го качиш на капака с 50.
  От моя гледна точка нямаш проблем, ако не ме вземеш на абордаж, както си караш с >> 90. Искам също така да си плащаш и глобите, ако те изрежат с POP-радар и не успееш да реагираш. Искам също така ако ме засечеш някъде по пътя, като ти свиркам и ти показвам среден пръст, да не ме гониш да ме копаеш някъде по могилите. И светът ще е далеч по-розов.

  • pro says:

   Честно, имам ли вид на човек, който засича, гони и копа хора по могилите?

  • Steliyan says:

   Честно казано размазах се с 80км. през 2002. Оцелях.
   Честно казано – не искам да повтарям, но пак настъпвам pedal to the metal…
   Честно казано, докато адреналинът вилнее – няма как да спрем желанието си да караме Fast & Furious…
   Иво, аз карам с един стар, античен руски радар – хваща всичко – даже и мацките дето пръцкат…, но така съм още по-внимателен и забелязвам доста интересни неща 😉

 10. cut: says:

  рено меган?

 11. NOP says:

  Аз имам кобра XRS-9345, не толкова щото карам бързо, колкото заради манията ми за джаджи 😉 Като цяло е повече играчка отколкото полезен. Фалшивите аларми са милиони пъти повече от реалните предупреждения 😉
  Като цяло обаче явно имам късмет и не срещам куки с радари, а и рядко превишавам, предимно на извънградско. 🙂

 12. uturn says:

  GPS изобщо не е излищна екстра, при полужение че ти превключва автоматично от магистрален на градски режим.

  Освентова само ако детектора е с ГПС може да очакваш истинско самообучение за фалшиви сигнали!!!

  До преди година ползвах САВЕР 213 + Igo и вършеше отлична работа, за сажаление саверчето изгоря :(.

  Сега сам Quintezz, за година не съм хванал ТП4 в X-banda, а получавам 10 пъти повече фалшиви сигнали заради К-банда. Камерите в К-банд ги хваща 20тина метра по рано, а тези в Ка около 50тина.

 13. Законите са си закони, въпросът е кой ги спазва, знаеш ли ги добре винаги можеш да се измъкнеш такава е самата система, иначе за какво щяха да бъдат адвокатите?! Наистина може би 1.5 пъти по-голям от старата кобра е сега. Има много подробно меню, три градски режима и три филтъра. Всички бандове могат да се изключват,както и вие сте написали доре с своята статия.Често влизам тук и винаги попаднам на хубава тема, продължавайте все така, много успехи ви желая.

 14. Марин says:

  Аз имам негативно впечатление от детекторите. Познавам няколко човека, които ползват и когато се возя при тях тези устройства редовно подават фалшива тревога.

 15. ivan says:

  Здравейте,
  трябва ми софтуер за whstler pro 78se