Cab

28 07 2009 @ 20:38Trackback
Етикети: , ,
Категории: иедени и пиени
curious
8 коментара

Cab beer

Cab е още една странна бира. Или по-скоро слабоалкохолна напитка, незнайно защо кръстена бира. Последното става кристално ясно от сайта, на който установявате, че в допълнение към лимоновата, представена тук, има бананова, кола и червен портокал с водка! На всички тях пише, че освен странните вкусове, съставляващи 50% от обема, съдържат и 50% бира, но предоверяването на тази информация не е желателно. Защото на вкус напитката в бутилката е едно към едно с класическата българска лимонада от соца. Може би само една идея не толкова сладка. Цветът също е особен и дава вид сякаш в шишето има зехтин – така зеленикаво и наситено е съдържанието. Мирисът веднага след отварянето лееекичко ми навя асоциации за другото странно чудо, но после го докарва леко на лайм. Ама много леко. Пише, че е флейвърната с нещо, наречено драгънфрут, което било пък някакъв тип кактус. Предполагам и то има нещо общо с вкуса.

Алкохолното съдържание е 2.5%, а цената е нещо тип 2.40 за 330 мл. Чудя се какво впечатление ми остави, но определено бих предпочел бирата да не е сладка, за да ми утоли жаждата по-добре и да заличи многобройните вкусове, блъскани през деня. Особено в топлото време. А и все пак, ако искам нещо сладко, няма да си купя продукт, казващ се “бира”, нали? Мисля, че от серията на сайта им това ще е най-сполучливата комбинация; другите ще ми дойдат вече терсене. Иначе любопитен подход тип Bacardi Breezer, но определено бих предпочел него, ако трябва да избирам на парти, каквото явно е предназначението й.

Анализ и заключение на ИБАХТА
Алкохол: 2.5%
Цвят: зеленикав, досущ като на хубав зехтин
Аромат: сладникав, с лек оттенък на лайм
Мътност: бистра
Пяна: не знам, не съм я наливал
Вкус: сладък, все едно пиеш лимонада от соца, породи ми киселини след това
Газираност: като че ли под нормалната
Оценка: “пробвайте, може и да ви хареса”
Вероятност за периодично консумиране: много слаба

 1. Bobi says:

  Въпросните ги виждам прекалено често в магазините в Германия, бедна ти е фантазията с какъв асортимент разполагат: кеф ти портокал, кактус, маракуя,изчанчени цитруси, че даже и с кафе. Таргета са обикновено дебелогъзите “cool-wanna-be” немкини, които след нормална бира вдигат крака на 6 без 10. Освен Schöfferhofer подобни правят и Becks, както и други местни неизвестни марки. За да бъда честен съм пил Бекс с кактус, след 1 шестичка 0.33 мисля, че приключих с експерименти от тоя род. Има Fässla, Kapuziner Weiß (откъдето се роди любовта ми към бялата бира), има и Tuborg – стига с тия флейвъри. Иначе рискуваш да пропиеш и газирана водка. Ей така, от чиста куртоазия и любопитство…

 2. Чудя се белгийска бира пил ли си? Ама не “белгийска”…

  • pro says:

   Веднъж ми донесоха един картон тъмна, чието име не запомних…

 3. nname.org says:

  леко са безинтересни тези постове с бирите. бреното Ути ли искаш да станеш? 🙂

  • pro says:

   Са, тва че си татко и не ти се полага да пиеш не е причина да тормозиш обикновените алкохолици 🙂

 4. Тоя драконов плод си е ебати ненужно скъпия зарзават, в САЩ 3 броя са колкото бутилка собиески, ноу тенкс.

 5. maumyh says:

  за 2.40 пробвай малко Шоферхофер.На лепнатия етикет имаше само обяснение на руски.
  ако не ти се обикаля по магазините,може да се поръча от нета за около 2 лева.от същото място Гролш излизаше с около левче по евтино от магазина.

 6. […] както и другите глупости, които ми попаднаха, тази бира е родом от […]