Пак по мойта болна тема

18 02 2010 @ 20:21Trackback
Етикети: , ,
Категории: светското училище на Борисов
hyper
6 коментара

Онзи ден в Туитър не бях прав за Porsche Bulgaria aka Оркид Спортс Карс – България. Проблемът се оказа грешка при записването на спелнатия от мен домейн. Ся, понеже част от вас не са наясно, бях се загледал в колекционерските модели на Порше. И вместо първосигнално както винаги да опитам да ги поръчам от чужбина, реших да проверя дали покрай панамерите у нас не се вкарват и такива дребни иначе неща. А? Не ти е интересно, ли? Честно казано, не разбирам защо хората зорлем посещават сайтове, които не ги кефят, когато блогосферата предлага ония човки отстрани, дето ги цъкаш и не четеш за обсесията ми по поршетата точно така, както аз не чета за твоята по други, меко казано, банални теми, да не ги цитирам.

Тъй. Обадих се на оргазмения телефон 911 0 911 и се оказа, че не само тези неща се предлагат, ами някои от тях са и на промо в момента. Получих каталози, цени и всичкото му, но не останах много впечатлен от радиоуправляемите модели, които дефакто са 3 – 2 кайена и 1 911-ка, която изглежда все едно е правена в Devil Tuning. Нито пък ми хареса идеята да дам 340 лева за въпросния Кайен Транссайбирия, който на тази цена е намален наполовина от обичайната. Тук е редно да спомена, че цените са почти същите като в Германия. Но не са по-ниски, да не си помислите това. Доставката е една седмица. Каталогът включва всички дребни неща на Porsche Design – облекла, аксесоари, часовници, писалки и т.н., демек всичко това може да бъде купено без риск да се окаже менте после. Предполагам каталогът сам по себе си не е нещо секретно, затова го слагам за сваляне. Хубавото е, че така можете директно да отправите запитванията си за цена по продуктов код и да си спестите най-малкото време.

btw, повечето модели са 1:43, малко са тези в 1:18. За мое щастие има големичка версия на Cayman S, с който може и да се наградя, ако книгата направи второ издание. Има и нови модели от януари 2010 – Panamera, 911 и разни 2-3 други.

Както и да е. Взех Boxster 1:18 срещу сто и няколко лева. Забравих вече дали бяха 104 или 112. Пристигна на шестия ден. Вчера отидох да го взема.

Porsche collectibles

Нарочно не съм го отворил, защото е за подарък. Нямам ни най-малка представа как изглежда вътре и дали си струва парите реално, но като че ли очаквах поне да не е made in china. Ще го видим тия дни какво е що е.

Там със sales-а се заговорихме, понеже той пък се оказа 1. почитател на бързите рена и 2. от дума на дума я докарахме до там, че и двамата сме почитатели на Cayman S, за който аз вече трескаво пълня касичката със стотинки. И на излизане получих подарък дебелата книжка за модела, която днес с настръхнали косми разлиствах. И знаете ли кое е странното. Почувствах се точно като в рекламата. Има нещо странно в Porsche. Нещо, което не всеки може да усети, защото не всеки е почитател на марката, но при мен се получава така, че ме изпълва с благоговение, пред което Стив Джобс може да ридае като малка кучка.

Шоурумът е пълен с панамери, разсеяно преброих поне 4, а отпред са строени сума ти и кайени. Има една 911-ка. Кайман не видях. Вътре е тихо, минималистично и точно каквото човек би очаквал. Единственият недостатък си остава дежурното очевидно за страната превключване на “ти” още на втората реплика. Не знам дали трябва да се изпращя с кола за поне 50 бона и кисел вид, за да спре тази порочна практика, или дори тогава няма такъв шанс. Не разбирам моделите на поведение с клиенти в България. Иначе бяха готини.

p.s. никога не правете грешката ми да се опитвате да стигнете до там откъм летището. Нека ви покажа защо, в резултат на което sаles-а ми обърна внимание да си закача едната откачена при преминаването престилка. Нещо, което, разбира се, не можах, хех. Че е ниска зимата с малките джанти колата, ниска е; че прилича на картинг – прилича. Обаче такова стъргане падна в лайната, не ми се говори.

Sofia мама ти дейба

Особено ме вдига For sale частта на последното фото. Ебо те де я живем.

 1. дони says:

  Това за “ти”-то е по-скоро от теб. Докато им приличаш на калъф от техния ранг, ще ти говорят като на равен. От къде да знаят, че си написал бестселър 🙂

  • pro says:

   Да, явно видът ми не предполага респект, колкото и да се старая. Рано или късно ще трябва да свикна 🙁 защото очевидно няма да ми е възможно да се променя радикално…

 2. Dr. Serbezov says:

  И аз направих грешката да мина от към летището.
  Сийд-а потъна до половината в някой от езерата.

  А за промоциите – има и явно са добри.
  Водих двама гърци да си направят поръчката от тук.

  Явно разликата си заслужава самолетния билет, хотела и т.н.

  Не знам само после как ще си вземат колите – може би с хеликоптер?

 3. Боби says:

  Усещам се тъп, но почти до края на текста не се досетих, че говориш за модели 😀 Дори неща като “1:43” и “340 лв за Кайен” не ме наведоха в правилна посока – почнах да мисля тълкувания, за да нагодя тия цифри в теорията ми, че си отишъл един ден кажуално да си купиш 2-3 порши 😀

 4. MacTeP says:

  Аз също още на първата реплика включвам на ти по почвам да си фамилиарнича с хората… ама аз съм си такъв… простак. На вие говоря основно в онлайн кореспонденция или на някоя бизнес среща. Иначе ако искаш да ти говорят на Вие, ходи само с костюм. Не че ще помогне при кварталните олигофрени, но поне мен би ме респектирало (а и не само мен).

 5. puffytron says:

  Да бе сега точно ще почна да ходя с костюм, за да може някой бастун да ми говори уважително. Хайде няма нужда от гадните униформи !