Синтез на предстоящите президентски избори

06 10 2011 @ 14:27Trackback
Етикети: , , ,
Категории: светското училище на Борисов
complacent
13 коментара

Както ви е известно, аз политиката принципно не я ебавам, но като наближат избори лекичко ми кипват чайниците. Хем съм на тежки антидепресанти. 5-6 чешита. Обаче няма медикаменти, които да компенсират булшита на българската политическа сцена.

На тия избори има две кандидатури заслужаващи внимание. Последното далеч не означава, че ще гласувам за която и да е от тях. И двете не стават.

Плевнелиев. Фаворитът. Вероятно той ще е следващия ни президент. И щях да гласувам одмах за него, защото е пич. Обаче. Роска, помня преди няколко месеца как ти еднолично и много ясно каза, че дори да те номинират вътрешнопартийно, ще откажеш, защото искаш да вършиш работа. Свободен цитат, разбира се, но важното в него е, че ти тогава беше убеден и в червата пред камерите, че ще откажеш. Сега какво излиза? Че плю на казаното. Е как да вярвам на президент, който или не помни собствените си думи, или го боли кура за тях само няколко месеца по-късно? Еми да, пич, ти беше най-логичната кандидатура, след като другите двама калъфа имат рейтинг колкото гъза ми. Разбирай, най-логичната кандидатура за спечелване, щото, нали, в политиката участието сигурно пак се брои за нещо, ама някво лузърско чувство остава накрая, а тая ваща партия е съставена от ебахти егоцентриците. И макар да е най-плоско и очевадно и за кьорав глухоням олигофрен, те издигнаха. И ти прие. Аз симпатизант на ГЕРБ не съм и ме боли шпека за тях. Аз подкрепям личности, не идеи и чужди идеали. И жалко, че ти вече не си личността, която бих подкрепил.

Кунева. По всичко изглежда, че Меглена може да върши работа. Или поне навън. Тук не зная. Не ме вълнува в какви точно сексуални отношения е с Барозу, както сто пъти беше писано по разни медии. Боли ме фара за това кой с кого си го слага, ако и да е женен. Това е личен избор и няма нищо общо с уменията му и само тъп салтак може да прави паралел между двете. Обаче Меглена нещо не ми седи като президент. Кампанията тип Обама и “различната кампания” сигурно е готина и сигурно има за цел да удари баш младите, можещи и мислещи, но в нея има и твърде много олд скул елементи, колкото да не се изпуснат и гласовете на старите, некадърни и безмозъчни гласоподаватели от всички забутани краища на страната. После, дозата идеализъм в теб и ме кефи, и не ме кефи. И нещо ми остава скрито въпреки всичко. Нещо е малко shady. Не виждам каква ти е играта. Дали всичко това не е за парлама, а после неподправената свенливост ще се изпари яко дим под натиска на външни фактори. Затова, макар и подгласник на Плевнелиев в личния ми списък, си афиф.

This said, всички други кандидати са от сплескан хуй нагоре, което ни води до логичната следваща крачка – сега е момента да поканите госпожа Дилма да имигрира у нас и на следващите избори да се кандидатира. И без това наличните клоуни отдавна не са забавни.

 1. А някакво отношение към Светльо от Хиподил нямаш ли?

  • pro says:

   Не. Трябва ли? Ако трябва, моля да не си спира мерджана като царичка зад пощата в Лозенец, въпреки че всички знаем колко зле е паркирането там, щото не ме кефи като го прави.

  • Филип says:

   Аз поне смятам, че Светльо е истинаската алтернатива на цялата политическа система.

   • Manuelle says:

    Можеш ли да ми обясниш каква точно алтернатива е човек без грам потенциал за подобен пост и с такова минало и творчество? Не избирахме ли достатъчно физкултурници?

 2. Nerv3n says:

  Ха, щях същото като Балончо да те питам. Ама сигурно и ти си хвърлил око на мястото зад пощата и си в конфликт на интереси 🙂

 3. нема смисъл says:

  Никой не го интересува Кунева с кого си го слага.
  Виж, обаче червеното й минало няма как, за щастие, да не бъде забелязано. Щото то е показателно за всичко и би получил отговори на всичките си въпроси.
  Ако се поразровиш, ще разбереш що за боклук е тази.
  Ама така и така ти е на второ място, заеби.

 4. Ceko C. says:

  Плевнелиев са го натиснали според мен дълбоко-партийно отзад да се кандидатира, “or else …”. На мен при него единствено това не ми харесва – БъБъ и “партията” които му издигат кандидатурата. Не, че му пречи нещо теоретично като влезе в президенството да ги отсвири.

  При lady-то определено прозира нещо shady зад излъсканото политическо държане, плод на дългогодишното присъствие в БГ и ЕУ публичния сектор и … 0 в частния?

  А това за Светльо като чуеш уж разумен човек да те пита какво мислиш за неговата кандидатура … заеби. Просто е много несериозно и гласовете за него отиват на вятъра.

  • Nerv3n says:

   И твоето предложение след този смислен анализ е…

   • Ceko C. says:

    Аз ще отговоря с въпрос. Какво ще прави като/ако стане президент? Как си представяш един негов типичен ден като президент?

 5. Изборите са веднъж на 2 години и са важни със сигурност. Ама я вижте за какво става въпрос в държавата ни. Според вас наистина има ли един важен въпрос, които може да се идигне над другите и да се сложи някакво начало на решаване на проблемите?

 6. Андон says:

  Трябва да се гласува за президент, който ще направи реална демократичната система с референдуми. Хората трябва да имат повече възможности да упражнят правото си на мнение. Аз напримр предлагам възможност винаги да бъде направена промяна по сайтовете в http://www.1000pishki.com човек трябва да представлява себе си навсякъде по един и същи начин, а не да слага маски.

  • pro says:

   Ако има световна награда за оригиналност на спама, няма съмнение, че ще дойде в България. И последно Филип ли си, или Андон, или просто страдаш от шизофрения?

 7. Едва ли темата за изботите за президент е най-важна в момента на фона на случващото се в държавата, но съм се научил, че най-важна тема не съществува и по тази причина- Браво! Хубава статия- чакам и още. Наздраве!