Има ли криза с боклука

06 07 2009 @ 11:19Trackback
Етикети: ,
Категории: светското училище на Борисов
confused
7 коментара

Кафе

Чудя се гледайки ваничката на кафемашината вкъщи… ако отпадъците от цигарите се отделят в дробовете, дали отпадъците от кафето се отделят в бъбреците? Демек, пиенето на еспресо няма ли аналогични негативни ефекти върху организъма?

btw, това се отделя само от “продухващите” цикли при пускане и спиране…

 1. nik666 says:

  Добре че не е така, иначе щяхме да живеем много бурен, и много кратък животец 😉

 2. uv says:

  пич, почисти си ваничката. бъбреците ти това правят 😉

 3. Michel says:

  Най-добро кафе е може би това от обикновена домашна машина за кафе, която работи с качествени хартиени филтри. Те филтрират всичко, дори и най-малките микрочастици кафе, и кафето от такава машина е дори по-добро от кафето, филтрирано и от най-добрия филтър за многократна употреба (метален, примерно).

  Hope this helps… 🙂

  PS За машините за еспресо не съм сигурен, как филтрират кафето… Но вероятно, имат добри филтри.
  PPS Иначе, теориите как кафето е вредно за здравето, вече отдавна са в миналото, за щастие… Ако се пие умерено, хубавото кафе е само полезно за здравето, и има много полезни ефекти върху човешкия организъм. Единствено, ако човек е по-възрастен, може да има негативен ефект върху костната система, но предполагам, че дори и тогава, умереността в консумацията може да помогне да се избегне този страничен ефект…:)

 4. Момчил says:

  Бъбреците ги промиваш с бири, пък ако промиеш белия дроб с бира само можеж да пукясаш.

 5. ImPRESSed says:

  Кафето си заминава по каналния ред, както и всичко останало 🙂 Казват, че много натоварвало бъбреците, което сигурно е вярно. Много хора страдат от камъни в тях, но нямам идея кое може да те направи податлив на тази болест.

 6. Алекс says:

  Аз преминах на зелен чай.

 7. bilkata says:

  Хм, тя и дъщеря ми има песъчинки в бъбреците (вече! на 22 г!:( ), а кафе пие от няколко месеца – пропи покрай държавния си изпит. И то Нес.
  Проблемите с бъбреците започват от ранна бебешка възраст – от разни сокчета и прочие неща, давани преди да им е дошло времето. И антибиотици в по-сериозни количества в някакъв момент от детството. И всички разтворими и прочие боклучави напитъци-химии, които си пием всички ние. Тя и фосфорната киселина в колата не спомага за по-силна отделителна система, впрочем.
  А кафето, както пише Мишел, в нормални количества си е много даже полезно. Аз обожавам чай, но и най-силната запарка не може да ме събуди така, както ме събужда едно хубаво еспресо.