Схема на източването на 902 хиляди лева от Центъра за Преводи и Редакции

24 06 2009 @ 11:22Trackback
Етикети: ,
Категории: невероятната българия
complacent
31 коментара

Източване на милиони

В края на миналата година напуснах Ивентика и не взех участие в този проект. Но зная за какво става дума, а и още се водя партньор в компанията. Само че както обикновено, мнението ми няма да бъде на партньора Ивайло, а на блогъра Ивайло. Официално мнение от компанията можете да получите на пресконференцията или с подходящо запитване по обичайните за това канали. То ще бъде издържано както трябва и вероятно ще отговори конкретно на всичките ви въпроси – с числа дори, ако е необходимо. За разлика от това тук, зад което стои искреното съжаление, че другарят Сталин не управлява България в момента и не изтребва простолюдието със замах.

Знаете ли кое е тъпото в България? Хората. Много ми се искаше този постинг да е саркастичен, но ентусиазмът ми се уби пред лицето на тъпотията. И пред лицето на журналистиката for the masses. Мнението ми за Капитал е на приливи и отливи. Изтъпявам, когато се опитват да смесват разследваща журналистика и обикновено блогване с уклон към популизма. Мнението ми за контингента в сайта на Капитал не си заслужава и буквите.

И докато цяла сутрин се смеем, четейки глупостите на хората от народа, на втория час шегите малко вгорчават и остава едно тъпо чувство. Защото следва реалността, в която някакви злета, които са открили, че има с кого да асоциират “поредната злоупотреба с държавни пари”, вече те спрягат по един по-особен начин. Естествено, те хал хабер си нямат за какво говорят, какъв е бил проектът, колко подизпълнители е имал, кой каква част е направил и кой колко е взел, но имат свободно време и се интересуват къде им отиват парите. Техните пари. А после идват и любимите теории на конспирацията – кой с кого каква игра има, политика, връзки, наредени схеми и алабала. Предлагам на Капитал да си ребрандират сайта в зелено. С толкова много амеби и други едноклетъчни на едно място има нужда.

п.с. да си знаете, че коментарите по темата ще подлежат на безпощадна модерация, драги сънародници…

п.с.2. проект ≠ сайт, в случай че сте артси-фартси гьон гейзер с позиция

п.с.3. порше и половина по-малко, еби му майката; накрая нищо няма да остане…

п.с.4. макар да има известно съвпадение на речеви конструкти, с мнение #18 под втория матриял в Капитал не съм се изцепил аз; не знам кой е и терориста Антон Попов…

п.с.5. а сега този пост и в Свежо; да се чуди човек какво да си мисли…

п.с.6. “петифурки в Кристал Палас” – nigga, please…

п.с.7. #12 в годишната класация на Капитал за най-популярни теми в блога! Тъкмо сме се събрали тука с фараоните в Кейп Таун, ще гръмнем един Кристал по случая, няма начин.

п.с.8. минджата разследващ журналист Росен Босев млъкна като путка скоро след като пое ангажимент в телефонен разговор да напише пореден материал, но този път с реалното състояние на нещата след интервютата си с директора на ЦПР и когото там още се канеше да интервюира; разследването също някак увисна и рязко темата бе заебана. виж, лайната по наш адрес си останаха.

п.с.9. шест години по-късно все още съм на свобода, но нито един от всички, които тогава бяха много вокални, включително инициатора на всички лайна – Еленко, не намериха топките да кажат едно “сори” за цялото това време. не знам, явно само в моя свят когато сбъркаш, е редно да се извиниш. вместо това смешни цигани с психически недъзи като Градинко чупят лафове, че още помнели. кво помниш бе, путко нещастна? ела да ти пръсна гъза ако търсиш незабравим спомен. жалка държава с жалки хора, дейба.

 1. Евелин says:

  Поне ще се позасилят посещенията към новия блог 😉 П.С. аз бих взел порша кабрио 🙂

 2. Георги says:

  Аз лично доколкото те познавам, не смятам, че си прибрал 902 000лв., ей така и не си блогнал после да се похвалиш 😀
  Проблемите тук според мен са 2:
  1) 902 000лв. за такъв сайт са… доста, поне според мен
  2) Само и единствено твоята компания ( в която все още си партньор ) се е подписала под него. Убеден съм, че бая още народец се е докопал до тези средства и че те не са били само за “уеб решение”, но така изглежда картинката отстрани.

  Интересно ще е наистина да видим пресконференцията – вероятно повече неща ще се изяснят

 3. Аха, баш, матриалът у нас е виновен, че не проумява как сайт за 10 000 лв макс всъщност е излязъл около милион.

 4. прав си, че за всичко е виновен българския човешки материал. но или си вълк-единак, или си с глутницата.

  чувал съм, че вълците единаци не оцеляват зимата.

 5. пламен says:

  Добре де, ‘земи разкрий схемата стъпка по стъпка, та да гепнем и ние нек’ви мангизи.

 6. Longanlon says:

  мисля, че не е логично да се сърдиш, при условие, че подробна информация за проекта практически липсва, както и че подобни схеми и схемички като описаната в статията на Капитал са твърде чести у нас и даже понякога не може да избягаш от тях, ако искаш проектът ти да бъде одобрен (знам, щото работя с проекти).

 7. Лъчо says:

  В коментара си под статията в “Капитал” написах, че си съосновател (от което се подразбра и съсобственик, както и аз смятах) на фирмата без да знам, че си напуснал за което се извинявам.
  И благодаря, че се изказа и осветли положението за да няма теории на конспирациите и неспираща, излишна глупост.

 8. Боби says:

  А че нямаш и една стотинка верно ли е?

 9. voxy says:

  едни 902 хилки са хвърлени на вятъра повече от очевидно

 10. Аз says:

  Много подизпълнители ще да е имало….като за строеж и като за 902 000 лв.
  Няма как да ме убедиш, че това е реална цена. Да бяха довършили магистралата до морето за тези пари, можеше и за почерпка да останат.

 11. Ники says:

  Другарят Сталин леко да е изтрпвал не баш простолюдието, а?

 12. Стойчо says:

  Схемата е ясна, навързал си capital.bg и eenk.bg в схема за популяризиране на новият си сайт 🙂

 13. Шрек says:

  Какво значи напуснал си, но още си съдръжник във фирмата??

  Това означава, че на края на годината ще вземеш дивидент от тези пари, нали?

 14. pro says:

  Мислих, мислих и реших да питам все пак, та да сме начисто. Някои от вас смятат, че им се дължи обяснение за нещо ли? :rolleyes:

  • Толкова ми хареса членът ти, че си го разпечатах в А0 и си го закачих на тавана над леглото. Това дали ме прави гей, хм?

   • haha says:

    То ясно се вижда, че си некъв мазник.

    Ма не се надувай бате. Такива като тебе са доста. Не си некъв уникален.

    Даже неква тетка-лелка като Масларова къде по-напред е от тебе.

 15. Yossarian says:

  фирмата в която си някакъв доскоро, а всъщност си друг отскоро има супер търговски отдел. наистина! бих бил адски благодарен, ако успея да се срещна с някое гуру от този отдел. продали са сайт (споко сайт) за толкова пари. шапка свалям.

 16. Marty says:

  Добре, де, защо като се дразниш на въпросите на Шрек, си побликувал постинга? 🙂 Или наистина нямаш нищо общо и идеята е да си популяризираш блог…

  Що се отнася до моето мнение, дори хората да са прави в случая, грешно е да си мислим, че намесвайки нашето мнение постъпваме правилно. Ролята на разследващи органи, Прокуратура, Съд не е случайна. Само се чудя, дали хората вземайки пряко властта си в ръце, всъщност няма да навредят повече… Авторът на блога е много прав за мат’риала.

 17. j says:

  Хехе, колегата Pro тоя път се е овъртял (при това като гледам без да иска) в големия филм. Е, Pro-тата така правят нещата!

  Явно скоро трябва да очакваме премиера на филма “Какво всъщност стана?”, за да може всенародното човечество да разбере извселенските мъдрости и механизми, вложени в направата на този проект.

  • pro says:

   Да не би да сме делили нещо с теб по някое време, бате? Че нещо познато ми звучиш 😀

 18. nname.org says:

  пак намерихме под вола теле – хванахме блогъра ивайло да точи държавата 🙂

 19. йое says:

  Принципно е малко тъпо да го казвам в твоя блог. Но ме мързи да се регвам в блога на еленко, а и цялата работа ме интересува само доколкото ми е любопитно дали наистина сте откраднали тези пари…
  Та, не мислиш ли, че ти, като Ивайло, ставаш за срам за вечни времена (хората ще те асоциират завинаги с някъв крадльо), а и в общи линии караш всички блогъри да изглеждат като некви алчни мошеници? Т.е. ако не фанеш барем да напишеш как си ги взел тез пари, човече. По-горе ти го написаха:

  пламен

  24/06/2009 @ 12:45 | Permalink

  Добре де, ‘земи разкрий схемата стъпка по стъпка, та да гепнем и ние нек’ви мангизи.

 20. ginger says:

  Про,
  Трябва да даваш обяснения. Всеки, който е взел пари от държавата, дължи максимално ниво на прозрачност. В случая прозрачност се отказва. И това логично поражда съмнения.

 21. Свестен says:

  Напуснал си, но още си съдружник във фирмата.. това означава само едно.. тия от Ивентика ти висят с пари . Няма да се даваш , Порше все някога ще има 😉

 22. res says:

  пич, признай си колко от тях кинти ще отидат за автобуси с гласоподаватели за възложителя :)))))))))

 23. pro says:

  Така, това е чертата:

  ——-

  След тази черта съветът ми към всеки е много добре да внимава какво говори. Тонът ми е изключително сериозен, смешното свърши сутринта. Към вечерта в следствие на едно подвеждащо заглавие и множество абсурдни хипотези, включително и във втория материал на Капитал, станахме крадци. Чашата преля.

 24. […] 700 хиляди лева накуп, нали? Не сте ли? Аз пък съм виждал. 902 хиляди 475 лева и 46 стотинки, за да съм по-точен. Шегичка. Но повече по тази тема […]

 25. […] 700 хиляди лева накуп, нали? Не сте ли? Аз пък съм виждал. 902 хиляди 475 лева и 46 стотинки, за да съм по-точен. Шегичка. Но повече по тази тема […]

 26. […] платя данъците и чак после, ако остане нещо, ще взема още едно Porsche-нце. Стискаме ли си ръцете? AKPC_IDS += "906,"; […]

 27. […] А това аз го знам добре, тъй като от една страна с министерствата сме дупе и гащи, а от друга, имам приятели и познати, които ми […]