Престижът като българска величина

12 05 2010 @ 14:14Trackback
Етикети: , ,
Категории: невероятната българия
silly
2 коментара

Престижен матрак, баце

Винаги съм твърдял, че има нещо много сбъркано в българските дефиниции за стил, лукс и престиж. Но в крайна сметка явно това се кльопа доста добре от масите.

Да казваш, че основното качество на един матрак е престижен има много общо с дълбоката социална драма зад твърдението “няма значение каква кола караш, важното е какво сипваш”. А референцията с роденият през 1922 Тодор Вълчев като част от забележителните и известни стопани си е чиста проба епика. Каквато де факто е и цялата маркетингова идея.

п.с. ако това не е достатъчен стимул за егото ви и искате да сте още по-така, предлагам ви да не се занимавате с глупости, а директно да изпердашите една Пининфарина.

п.с.2 не мога да разбера защо рекламата на всеки матрак, който се опитва да се представи за нещо повече от всички други включва легнал странично, изпънат като струна човек, при положение, че спящите по този начин хора са малцинство.

 1. Калин says:

  Ха-ха! Престижен, луксозен… може, може. Но “Пининфарина” тогава какво ще е, не знам. Може би “божествен” за тази цена?

  Матраците ми напомнят на други масови стоки, на които се опитват да предадат нещо несъществуващо: разбирай праха със свежест на тропически остров, релаксираща тоалетна хартия, изискана PVC дограма и т.н. Вменяват им качества, които нито са търсени, нито са нужни.

  Поздрави за поста!

 2. wakeop says:

  На мен ми е интересно “американски модел – голям матрак за големи хора” какво значи? Дали ще удържи 370кг телеса като в “Half Ton Teen” или чак такива “екстри” не влизат в тази цена 🙂

  Защото и това не ми се връзва много… веднага правя асоциация с “матрак за много тлъст и самотен човек” а не примерно “достатъчно широко, за да гушнеш и любимата под завивката” 😀
  Само няколко думи, пък каква беля правят.