Източни пиеси

09 11 2009 @ 14:24Trackback
Етикети: , ,
Категории: love
loved
6 коментара

Виждали ли сте друг български филм с такъв широк отзвук? Аз лично не мога да се сетя за нито един и сигурно зад това се крие много добрата причина, която от години всички знаем – с 3-4 изключения българското кино за последно роди нещо преди демокрацията. Но това съм го казвал много пъти и вече ми е бактисало.

А този филм е страхотен, макар и съвършено хаотичен. Сигурно, ако някой седне да мисли много, ще установи, че в него няма сценарий от типа увод-изложение-заключение, на какъвто българската кинематография е свикнала, краят е странен и седи като кръпка, и че растафарианци и скинове нямат много общо, и най-вече – престижът на страната е в опасност… И сигурно още десетки неща от гъза си някой може да извади и да обоснове грандиозната си теза колко зле е филмът.

Но за мен е важно едно. Лампите светнаха, вратите се отвориха и девойката се изпъна отстрани на пътеката. Но никой не стана или каза каквото и да било до края на надписите.

 1. legrandelf says:

  Прекрасен филм !

  Не случайно ме трогна

  🙂

 2. 8bit says:

  “и че растафарианци и скинове нямат много общо” – тука си в грешка!

 3. 8bit says:

  … или тоз дет сяда да мисли…

 4. m1nd says:

  Къде го дават на кино да отида да го гледам?

  • pro says:

   Не знам дали го дават още. По някаква безумна причина много за кратко го даваха – нещо тип две седмици. Иначе в CSS-а и мола.

 5. 8bit says:

  вчера го гледах в ccs. мисля че още го дават.