Zagorka Fusion

26 06 2012 @ 08:58Trackback
Етикети: , , , ,
Категории: иедени и пиени
blank
5 коментара

zagorka fusion

Изглежда българската бирена индустрия търпи някаква сексуална революция, доколкото изобщо е възможно подобно нещо на чобанско-консервативен пазар като нашия. Спорадичните ми посещения на бирени мероприятия, организирани от Съюза ни пивоварите ме карат да се чувствам неловко, защото от една страна там са събрани ама ебати маститите разбирачи с милиарди хектолитри стаж, от друга, тия същите предния път употребиха термина “разкошна” за смешката Rezerva.

Евала мога да кажа на Загорка за това, че докато другите се изпочупват да каращисват бира с лимоново степче като върха на разкрепостеността си, те отиват една стъпка по-нататък. Всъщност се опитват да яхнат гребена на неочакваната сайдер вълна. Щото изведнъж излезе, че у нас хората били зажаднели за сайдер. Едва ли точно за класическия, но тоя пичия на Somersby се приема доста добре. Където ябълки и круши, там и грозде, нали така?

Добрата изненада е, че Fusion не е чак такова безумие от рода на Salitos или Cab, каквото бе първоначалното ми очакване за бира със сок от грозде. Лошата новина е, че въпреки всичко си остава бира със степче. И много ми се ще да знам какви точно са упоменатите на етикета аромати, щото ми писна на кура от неясна химия. Аре закона нещо таковата там да такова вече, а?

Няколко глътки по-късно е ясно, че нещото е всичко друго, но не и бира. Кръстена е така, за да не изглежда нелепо, че Загорка прави лимонада, или по-точно Лозина, докато се опитва да хапне дял от други пазари. Как са успели да я докарат до цели 2% ми остава мистерия, но не ми е стимул да я консумирам.

Що си не върнете оригиналния Gold, ми се занимавате с глупости?

 1. Иво says:

  Каменица Live помниш ли? Около 2004-та май се появи.

  • pro says:

   Е как не. Наскоро бях в една кръчма около Троян, където в менюто имаше нейна реклама…

  • babcho says:

   Смятам да предупредя хората за това, което може да им се случи…На мен лично ми се случи да изпия една от тези напитки и почти моментално ме удари едно страхотно главоболие. Не знам какво съдържа тази напитка, но подозирам че бях вдигнал критично кръвното налягане. Никога в живота си не съм се чувствал така, като ли всеки момент ще ми се пръсне главата и ще умра…Спрете да произвеждате това недоразумение, преди някой наистина да пострада!

 2. wakeop says:

  Като зачекна сайдер вълната… аз пък се опитвам да разбера какъв е проблема да се прави тук нормален, класически сайдер, ами се занимават с подсладени и ароматизирани бири? Под нормален разбирам без добавен някакъв сок, газирана вода, захар и аромати.
  Ябълки ли не растат у нас, някаква космическа инсталация ли се изисква за производството, та… 🙂