Vivafail

20 07 2009 @ 13:29Trackback
Етикети: , ,
Категории: светското училище на Борисов
uncomfortable
12 коментара

На БТК/Вивател им куца комуникацията

По принцип не обичам непознати хора да ми говорят на “ти”, още по-малко обичам да го прави обслужващият персонал. И докато със сервитьорките не си давам особен зор да се обяснявам, на вас, драги Вивател, няма как да не ви задам въпроса кога точно ще се научите как да общувате с корпоративните си клиенти по подобаващ начин?

 1. Да, тези 2 досадни смс-а и аз ги получих, като много интересно първия беше тоя дето да не искам да получавам спам, на който аз тъкмо взех да пращам празен (щом е за 0.00 – баси далаверата) смс, и получих втория. Хич не им ща 42-инчовите тъпотии, които дори не може да се спечелят от нормални хора, да не говорим колко смс-а по 1.20 ще трябват, не ми се мисли. Ето ви сега печалба 🙂

 2. Момчил says:

  При мен звънна домашният телефон. Не стига, че говореше на запис като Станишев, ами и започна рецитала след 5 секундно мълчение, което си беше доста изнервящо.

 3. Анонимният-си-има-име says:

  Нека не обръщаме такова внимание на обръщението… поне засега. Да се съсредоточим първо върху това, че 2009-а година си позволяват не само да изпращат транслитериран на латиница sms, ами и транслитериран по грешен и обиден за държавата начин – Poznavash li Bulgaria! Чудя се, всъщност Bulgaria търговска марка ли е или просто екипа на Вивател е допуснал грешка при транслитерацията на името на страната…

 4. Момчил says:

  @Анонимният-си-има-име не са направили грешка в транслитерацията. Изглежда следят за това, защото има глоби за неправилно транслитериране.

 5. none says:

  Трябва ли да има разлика между корпоративните и простосмъртните?! Дефинирай, корпоративен 😉

 6. Анонимният-си-има-име says:

  @Момчил, съгласен съм, но все си мисля, че въпросната наредба/закон се отнася за чуждоезикови текстове. 🙂

 7. stoinov says:

  Учтивата форма обикновено изисква повече символи за да се изписва. А когато си ограничен от 160 знака… (все пак трафик си е дори и служебен да е)

 8. Ох, и аз веднъж сбърках да му говоря на “ти” и после 3 седмици не можа да ми зарастне гъза, хем съм и на години вече. Ни ми беше до смях, ни до плач! Болезнен спомен. Обаче след време, като се замислих, с ръка на сърцето мога да кажа, че ми хареса. Честен кръст! Звездите ще потвърдят!

 9. MacTeP says:

  Най-вероятно съобщението е едно и също и за частните клиенти и за корпоративните, което може би е единственото нередно в цялата работа. За лично съм на мнение, че на простосмъртните (като мен) би трябвало да им се говори на ти. В крайна сметка това е печелившия подход, понеже на хората яко им е писнало да им се подмазват и да им говорят на вие. В момента претърпяваме яки промени в това отношение… вижте за пример изборите… Бате Бойко успя да намери езика на който малкоумните електорални единици ще го слушат, нещо което друга партия не можа да направи… явно това е печелившия подход.

  Но съм съгласен, че ако си корпоративен клиент, там нещата трябва да са по-друг начин, в крайна сметка има си общо приет етикет за бизнес коресонденцията. Нали?

 10. orinty-web says:

  Да, вероятно така че е

 11. payday loans says:

  Аз бях впечатлен от начина , по който ви изрази мислите си за така и така » Vivafail. Не мога да вярвам , че някой може да напише удивителна история като thet за Обичам така и така » Vivafail.

 12. coupons says:

  Впечатлен съм да чете толкова силна история за така и така » Vivafail. Аз ще публикуваме линк на купон моя сайт в този блог пост . Ще се върна , за да прочетете повече.