Salitos 2 в 1

28 12 2009 @ 19:35Trackback
Етикети: , ,
Категории: иедени и пиени
weird
4 коментара

Salitos Cerveza Tequila

Този път 2 в 1, защото Salitos в момента правят промо и за 3.35 човек цапва две шишенца. Посочената цена е от голямото Фантастико на околовръстното, но там е малко по-скъпо, отколкото на останалите места, като че ли.

Също както и другите глупости, които ми попаднаха, тази бира е родом от Германия. Последното донякъде обяснява защо едната разновидност в комбото се казва Cerveza, което всеки знае какво означава на испански, а другата – Tequila.

Бутилчицата е прозрачна, с релеф, а етикетът е с класическото за Мексико според немците лаймовозелено и златно. Долната й страна служи за отварачка – капачката е на винт.

Цветът и вкусът на Cerveza-та се опитват да гонят Corona, но усещането за бюджетен вариант на същата остава до края. Все едно пиеш немска Загорка Gold. Твърдението, че е Lager е още по-объркващо.

При Tequila-та положението отново предизвиква шок. Съдържанието е 58% бира и 42% безалкохолно с вкус на лимони и текила. Така щото при по-задълбочен поглед върху етикета потребителят ще разбере, че всъщност бирата не е с текила, а е flavoured with нея. Тук вече идеята, че лимонадката пред мен е lager е бахти абсурда.

Анализ и заключение на ИБАХТА
Cerveza
Алкохол: 4.7%
Цвят: бледожълт, даже леко зеленее, по-светъл от обикновено, бие на Corona
Аромат: нормален
Мътност: бистра
Пяна: не знам, не съм я наливал; при отпиване се образуват ситни шупли
Вкус: леко горчив, леко стипчив, леко странен – сякаш има водка вътре; дъхът и послевкусът го докарват на лимонови кори
Газираност: нормална
Оценка: “предпочитам си Corona-та, ако и да е доста по-скъпа”
Вероятност за периодично консумиране: много слаба

Tequila
Алкохол: 5.9%
Цвят: малко по-тъмен от на Cerveza-та, леко оранжавее
Аромат: нормален
Мътност: бистра
Пяна: виж горе
Вкус: плодов, силно напомня този на Cab; леко нагарча накрая, усещането за твърд алкохол е доста по-силно от на сервесата
Газираност: нормална
Оценка: “верно ли някой пие тия тъпотии?!”
Вероятност за периодично консумиране: зеро

  1. И моят сблъсък със Салитос-а с текила беше подобен. Бира с гаражна лимонада, като шокът беше още по-силен от факта, че си купих няколко шишенца с идеята да си закова мозъка посред нощите, а наоколо никъде нямаше магазин, щото явно в Малта човек не може да има посреднощни крейвингс за алкохол.

  2. пламен says:

    То па щото Corona е една бира, мани-мани

  3. Тия бири стават за лятото, да те предпазят от дехидратация на плажа, ама кой нормален човек пие такива пикни посред зима?

  4. […] плодов вкус. Но! Не я бъркайте с безумия от рода на Salitos, Cab и Schöfferhofer, няма нищо общо с […]