11 09 2009 @ 19:08Trackback
Етикети: , ,
Категории: светското училище на Борисов
okay
5 коментара

Драги посетители, попаднали тук с търсене на “кръстова вада интернет доставчик“, предполагам че сте ми и съкооператори в Platinum 3. Повярвайте – в квартала няма адекватен доставчик на нет, строишл съм часове в търсене на такъв. Единствената смислена алтернатива е тази, за която съм залепил бележките на входовете. Не се помайвайте, ами давайте да действаме – оптика до блока, че и за без пари няма кой друг да ни пусне. Бях so wrong! В квартала оптика без пари пускат също Spectrum, но услугата им е със съмнително качество и Medicom. В това време OnlineDirect продължават да искат 10 абоната или да плащаме инсталационна такса. Понякога зад “корпоративна политика” се крие голяма доза глупост.

 1. Христо Еринин says:

  Disclaimer: преди малко повече от година работих в Spectrum Net. Въпреки това, мнението си е лично мое.
  Аз от PON-a на Spectrum Net, където го има, до сега не съм чул един да се е оплакал. Нито от декларирани/получени скорости и параметри, нито от стабилност на връзката. Няма място за сравнение с LAN-овете.
  От Medicom не съм доволен, имам клиенти, които се принудиха да ги ползват само като Layer2 (Еthernet) пренос, защото Layer3 (“internet”) им е тотално зле.
  За OnlineDirect съм чувал, че се справят прилично впечатления, но това с 10-те абоната е безумно.

  Ако има PON покритие в района, според мен няма да сбъркаш.

 2. pro says:

  Medicom за пръв път ги чух онзи ден, когато ги видях да опъват оптиката. При тях виждам три предимства към момента – няма обвързване с договор (към което не бих имал нищо против, ако услугата е доказано добра, но тук не зная каква е), има безплатен тестов месец и предлагат ip телевизия от там, откъдето имам устройство. Разбира се, ако трябва да съдя по субективни фактори от типа на “външен вид на хората и автомобилите”, никога не бих си пуснал нищо от тях – изглеждат като последните изпаднали квартални ланаджии. А не мога да се абстрахирам от такива фактори, защото до момента не са ме подвеждали в преценката ми.

  Що се отнася до PON, съдейки по количеството теми във форума с проблеми, определено не ми звучи като да е най-безпроблемната услуга на света. А цената на комбото с телевизия е просто абсурдна за предлаганите канали. Да не говорим, че втора седмица чакам “колегата, който се занимава с частни клиенти” да ми се обади да обсъдим оферта за група абонати… Иначе, ако ми дадат тестов месец и няма обвързване с договор, съм по-склонен да пробвам тяхната услуга.

 3. Христо Еринин says:

  Здравей,
  сега ходих да разгледам какво става на http://forum.spectrumnet.bg/, че от доста месеци не го бях посещавал.
  Не знам, дали преценката ти е вярна. До колкото видях има двaма или трима потребители на PON, които са се оплакали за латентност или загуби, другото са LAN клиенти. Малко е неясно (за твоите цели), че са в един и същи раздел, но пък така информацията е на куп и на поддръжката, и на клиентите им е по-лесно.
  Иначе проблемите, за които съм чувал са основно с несмогващи Wireless и “Broadband” рутерчета, както и Windows Vista/7, заради различни проблеми с DHCP клиентите им при “Sleep/Suspend” на машините.

  По спомени за чистия PON беше със стандартен договор с едномесечно предизвестие. При варианта PON+телевизия трябва да ти дадат STB, не знам как е с договорите. При всички положения най-добре питай или разгледай във форума.

  От телевизията нямам никакви впечатления, не се интересувам, даже телевизор нямам ;-). За сметка на това ще си взимам Dell 2209WA, след като HP за година и кусур така и не излязоха с ясно становище за LP2275w и дефекта им.

  А иначе идиоти се срещат на всякъде. Звънни и питай пак за частните клиенти. Макар, че си е голяма галимация да се правиш на ISP. При цените на услугите за домашни клиенти, според мен не си заслужава нито нервите, нито разправиите.

  И провери за покритието, че PON-a не е навсякъде.

  Поздрави!

 4. pro says:

  Мерси за подробното инфо. Ще видя каква е хавата до две седмици. Предполагам, щом опъват оптика до блока, предлагат PON там/тук, а не е с идеята само да не осират фасадата, но ще видим.

  А за Dell-а изобщо не се помайвай – хем сега в студения сезон ще те топли екстра 🙂

 5. Blake says:

  Не може да бъде, Спектър опъват оптика в Кръстова вада?!?!? Аз на доста по-човешко място (Г.М.Димитров срещу Търговска лига) ги чаках поне половин година да ме огреят, ама нищо не стана, и накрая зорлем ме накараха да стана пациент на Мегалан и за телевизията (щото и нета си ползвам от тях). Навсякъде получавах точно НИКАКВА информация (обикновено вдигане на рамене) относно бъдещите планове за свързване в района. Всъщност чакахме ги 2-3-ма човека поне от нашта кооперация, ама не ги дочакахме…
  Нищо де, не съжалявам, МегаТВ-то си върви екстра, с интернета проблеми от години нямам.

  А кво не ти харесва в цената – не беше ли към 50-55 лева трипъл плея? Иначе аз сега плащам 49 лева за 40мбит интернет + 90-95 канала, преди това плащах за същия интернет 30 лева, така че 19 лева за толкова канали цифрова телевизия ми се струват повече от добра оферта.

  Офф: Мара Ице, къде си сега ти бе?