22 03 2012 @ 20:42Trackback
Етикети: , ,
Категории: светското училище на Борисов

5 коментара

Сещате се, пак дойде едно особено време. Търся читава и нескъпа (sub 400 лв) безжична IP камера със смислена резолюция и сензор. И нощно снимане, разбира се.

 1. chaotic says:

  не съвсем офф-топик – като я намериш, направи моля те едно ревю. че времето явно не ходи само по вас.

  • pro says:

   Оказа се, че не е много трудно. Ако ти се изскача с ~350 лв за мегапикселова камера, това изглежда като по-доброто решение, като неудобството е, че изисква да му бучнеш външен wi-fi адаптер. Мен по-скоро ме разубедиха по две причини – 1) един мегапиксел тъй или иначе не е достатъчен за разпознаване на лица, а и аз лично не очаквам при събитие да позная човека/хората, по-скоро очаквам да предам материала на органите и те да си разпознаят контингента по косвени фактори – стойка, поведение, придвижване, облекло, прочие; 2) повече мегапиксели = повече шум в IR режим, въпреки филтрите. Затова тия дни мисля да взема тази. Стандартна резолюция, визуално копие на Y-cam, същите характеристики и качество на изображението, 1/3 от цената.

   • chaotic says:

    е т’ва ше е май като го гледам.

   • pro says:

    Най-добре иди във Видеонаблюдение-то и им кажи какво търсиш, да ти обяснят вариантите. Казаха, че ще вкарват куполни моторизирани мегапикселни камери и с h264 и не знам си кви екстри, щели да дойдат на двеста и малко.

 2. chaotic says:

  бре, те имали магазин във варна – ами ще се отиде на място значи.