23 06 2010 @ 09:53Trackback
Етикети: , ,
Категории: светското училище на Борисов
blank
4 коментара

Не ме разбирайте погрешно, смятам че да си олицетворението на борбата с кибер престъпността е един много кофти старт на възпитанието, което даваш на децата си и въобще не харесвам декамесарската физиономия мутра на Явор Колев. Обаче… както обикновено, проблемите у нас са най-вече плод на глупост. Като знаеш в каква държава живееш и на какво са способни идиотите за да имитират активност… абе с кой акъл, да му еба пичката майна, държиш избушен сървър на тавана на някакъв блок?! Един хостинг в Щатите е 3 долара! Три! Кажи ги 3 бири. Толкова ли не можехте да пиете 3 бири по-малко месечно, за да осигурите дълготрайността на съдържанието? И нямаше ли резултата да е същия, ако вместо МВР светкавица беше праснала изровената ви от боклука кутия? Щеше, ама нямаше да е толкова драматично, нали?

 1. Божо says:

  Ами той сървърът на “Читанка” въобще не е в България 😉

  Не знам това, което Я. Кол. и компания са свалили от покрива какво е било. Най-вероятно сами са го поставили преди това.
  До колкото разбрах, намерили са сървър (не на покрива), на който се намирал форумът на “Читанка” и са го спрели, и с dns-а са си поиграли.

  Така че предполагам скоро ще се появи “Моята библиотека” на ново място.

 2. Божо says:

  Така, сега разбрах каква била работата. “Читанката” изчезна по-рано, преди акцията, оказа се че било технически проблем със сървъра – истинският, който е нейде по света.

  След изцепката на Я.Кол. и другите с него и спирането на форума, някой е пренасочил dns-а да сочи към торент с архив на “Читанката” в Пиратския залив.

  Какво са свалили милиционерите от покрива пак не става ясно, но както хора, кото са гледали, казаха че нямало никакви кабели, нито захранващи, нито мрежови, явно е било кутия, която те сами са поставили там по-рано.

  Цирк!

 3. На мене също ми се видя мега абсурдно да е там сървъра. Или от читанката са качили някакъв кашон за заблуждение, или е някакво театро от ГДБОП.