One hundred per cent pure bullshit

19 02 2010 @ 22:03Trackback
Етикети: , ,
Категории: зле
mad
16 коментара

KFC fuck you

Скъпи KFC,
Че това не е “Зингер по класическа рецепта”, а вместо него е някакъв насран обикновен бонбургер или филебургер, или както там маркетингово ще оправдаете по-високата цена на хлебче с пържено месо, четвърт лъжичка майонеза и 2 грама салата, е ясно и на баба ми. За нормалния трябваше да чакам 7 минути, което, мен ако питате, граничи с ташака, затова побързах да се съглася на “класически”, който да взема веднага. Не ми е ясно обаче откога станахме толкова пестеливи. Последните ми спомени са от преди две години, когато зингерът беше по-различен. Следващите ми спомени най-вероятно никога няма да се случат, защото това е последната ми инвестиция от 16 лева в тъпата ви верига.

Update: тази история започна да прилича на сапунен сериал. Ще пропусна шокиращата увертюра и ще мина направо на развръзката. Първо получих мейл от оперативният мениджър на KFC, в който ми се извиниха и предложиха да ме компенсират. Благодарих и отказах. После получих мейл и от управителят на KFC-то в мола, от където купих менюто, част от което беше и това нещо. Нещата стигаха до там да се видим лично за извинение и да бъда компенсиран с безплатен обяд. Благодаря наистина за това предложение и поредното натъртване, че клиентите са важни за KFC, но уви, аз далеч не съм от важните клиенти – аз съм един парашутист, който имаше кофти късмета да яде кофти бургер, или, цитирам “филе бургер с недостатъчно салата айсберг в него”. Преди да получа този втори мейл днес, си бях наумил да вляза в първото попаднало ми KFC в Мейдънхед, да си поръчам същото меню, да отворя бургера и да приложа снимката му за безпристрастно онагледяване. Но не намерих KFC, вместо това намерих Burger King и реших да наруша тотално хранителния си режим, като за целите на сравнението изям един Double Angus. Понеже сравнението му с филебургер или бонбургер би било гавра с труп, ще си позволя да го сравня с Тауър-а, който съм ял предишни пъти и който ми е най-вкусен от всички. А сравнението е много простичко: съпоставен с Angus-а Тауър-а смуче като Рейнбоу, а аз все така не възнамерявам нито да се храня в KFC занапред, нито да махна този постинг. Още веднъж благодаря за вниманието и извиненията, като вярвам, че мнението на клиентите ви ще остане все така важно за вас, независимо че не е особено добро. Пък и вие, и аз знаем, че на средностатистическият ви клиент хич не му пука. Още по-малко пък, в мола.

p.s. само като пояснение – това е блог, не форум…

 1. Ира says:

  Що не го върнеш? И аз съм имала неприятна случка с KFC – грешка в сандвич при доставка. Обадихме се пак, обяснихме, извиниха се и пратиха нов сандвич и подарък една царевица безплатно.

 2. APo says:

  САМО ЕДИН ЕЪПРОС : ТИ ОТ БУРГАС ЛИ СИ Е БАТКАА……… ИЛИ ОТ РЕГИОНА???НИКЪДЕ НЕ КАЗВАШ ОТ КЪДЕ СИ, ЗАЩО????????

 3. mx says:

  Това направо трябваше да го тагнеш като ‘eat shit and…’ :)))))

 4. любеннн says:

  нима си очаквал да развият вкуса на продуктите си от “пилешко” ала сапун “камбана” на пилешко? бройлерите на грил са по-близо до истината..

 5. 8bit says:

  каре го яде тоя. в мола са зле. на гарибалди и сити сентара са ок уш.

 6. puffytron says:

  Кой нормален човек на тая планета изобщо си купува подобни неща ?!

 7. пламен says:

  Да бе, верно, от кое KFC e тва?

 8. Katz says:

  Реакцията им все пак е похвална и е достатъчно, че споменаваш за нея, макар и с тоя тон.

 9. Longanlon says:

  е, поне не са те заплашвали по мейла, както правят некои други добре известни фирми 🙂

 10. пламен says:

  е, споко… ‘начи fyi в бг kfc по моловете и burger king са на една фирма 🙂

 11. 🙂

  хахаха количеството айсберг изглежда толкова самотно, че е съвсем оправдан курсът му извън орбитата на хлебчето.

  Лошо къфъцъ, лошо…

 12. LordDoskias says:

  double angus + double whooper + large fries = рай за студентите в UK..

 13. Gry says:

  bad luck i guess.
  Според мен от “ресторант за бързо хранене” не може да очакваш наредено, накълцано и подправено с трюфели нещо. На мен и в ‘реномиран’ ресторант са ми носили къде-къде по големи лайна от това…
  Прави се супер много продукт за (хайде да кажем) малко време.. на всички се случва да бъркат. Поне хората са се извинили. ха.

 14. Valentina says:

  Само за протокола да отбележа, че KFC в МОЛ-а (София, на Стамболийски, ако става въпрос) го държи различна фирма от останалите KFC-та. То там и менюто е някак различно – има разлика в наименованията, на бонфилетата им викат стрингс, например. Иначе останалите KFC от веригата са на фирмата, която държи и Дънкин Донатс.
  На мен такова нещо не ми се беше случвало, ама не вярвам да им е политика, по-вероятно някой не си е свършил работата.

 15. JD says:

  Изкушам се да се изцвъркам и в тоя пост.
  Аз като зема да ям спагети та откарам една седмица. После хотдоци една седмица. Та тая седмица я карах на чикън тендърс. Тва пърженото пиле в Америка го има на секо кьоше щото и КФС, както МакДоналдс има няколко уродливи мелеза, които предлагат същите неща под различно име. Та карам си 200 мили през Уайоминг и се усещам, че съм увълчал от глад, та се хакнах в няква схлупена бензиностанция. Естествено менюто е 100% пържено, запушващо вените и предизвикващо инфаркт. Зех си пържени филета и пържени гъби. Касиерката каза 2.80 и се поопулих. Ама няма грешка – толкоз. Та почвам да джвакам филетата пък те едни жилави. Дърпам с ръце и зъби, чегърсам и замезвам с гъби. Панировката твърда и тя, ама задържала мазнина в гъбите та пукаха като гнойни бомбички. Абе апнах, мина ми глада, не се натрових и дадох малко пари. Доволно. Изобщо и не подозирах, че в чикън-тендерс-седмицата-ми ще се хакна в Сандерс Кафе, което е музей на КФС и откъдето е започнало всичко. Мноо ясно, зех си панирани бонфилета и стандартни лучени кръгчета. С колата беше към 8 кинта. Панировката със златист цвят, изглеждаше твърда, здраво закрепена за месото, но същевременно шуплеста и нестабилна при питане. Ако пуснеш да пада едно парче от двайсе сантиметра върху росна маруля и снимаш с високоскоростна камера, при падането парченцата панировка ще се отчупват и разхвърчават на дребни зрънца в широк радиус. Изненадата дойде когато захапах първото парче. Под хрупкавата панировка имаше крехко и сочно филе, обаче сетивата първоначално се стъписват от мекото месо, криещо се зад хрупкавата панировка. Но панировката не беше твърда да каеш. В мига в който срещне допир със зъби се разпадаше на миниатюрни топящи се гранулки, които продължаваха да хрупкат ама деликатно. По-вкусно пържено пиле не бех ял. А тайната на крехкото месце се оказа че била в пърженето под налягане. Другото интересно нещо от там е че пича е почнал да става богат некъде около 65годишна възраст. Но пойнта ми е че осемте кинта в Корбин, Кентъки си имаха своето покритие също както и ония 2.80 в Уайоминг. Не останах с чувството че съм седнал на четвъртит.
  Та не ги отписвай толкоз бърже КФС и заради една издънка, щото ако игнорираме всички прояви на некадърност, в някой момент може и ние пичовете, да бъдем игнорирани. Дай им втори шанс.