Mythos

10 04 2011 @ 19:06Trackback

Категории: иедени и пиени
happy
6 коментара

Mythos

Аз съм си носталгичен тип и когато погледът ми се спря върху митоса в Пикадили днес, мигом се върнах шест години и малко назад, когато в Гърция си изкарахме незабравима, ако и малко по балкански просташка нова година. Тогава се наливах с Митос като мях и бях много доволен от него. Днес останах доволен от цената от 1.35, която не е кой знае колко по-висока от тази на туборга. Вносител е Карлсберг България и за сметка на карлсберга, който напоследък има вкус на пикоч, митоса поне има вкус на нормална бира.

Анализ и заключение на ИБАХТА
Алкохол: 4.7%
Цвят, аромат, мътност, пяна и газираност: типични за този вид бира. Всъщност в аромата има някаква нотка, която винаги ми предизвиква асоциации с чужбина. Убийте ме, не знам защо, как и какво е.
Вкус: леекичко стипчив, една идея по-наситен и характерен от този на бирите, които съм приел за отправна точка и стандарт за вкуса ми – Туборг и Шуменско в дупенца. По скалата Туборг – Гролш (който ми е доста горчив и съм го приел за еталон за крайна допустима горчивина), се намира около средата.
Оценка: “хубава и нескъпа гръцка биричка, с която да разнообразите ежедневната си консумация”
Вероятност за периодично консумиране: средна

 1. Val says:

  Гролш e по-добрата бира.

 2. TopGear says:

  Бирата е супер, преди около 40 дена случайно я видях в Пикадили. Като ценител на Пилзнер Юркуел-а ми харевсва много, но вероятно ще се наситя скоро от нея, защото откакто я открих само от нея взимам. По традиция още месец и ще разнообразявам 🙂

  *цената е 1,39 лв. /което на фона на някои български бири “цена/качество” е много добра цена!

 3. kse says:

  330 мл?

 4. TopGear says:

  @kse не 0,500 л. е, което я прави още по привлекателна 🙂

 5. Кра says:

  Днес си взех такава бира от Карфур(Пловдив) за 1.19лв. Никога не съм пил “Митос”, но след такова ревю как да устои човек 🙂

 6. Бира says:

  Абе да си кажа, Митос-а хич не си е лоша бира. Въпреки, че аз си падам повечко по Радебергер, но като ценова граница – става.