Ledenika Special

21 06 2009 @ 20:08Trackback
Етикети: , ,
Категории: иедени и пиени
drunk
2 коментара

Ledenika Special

Пововарът Леденика нещо май е взел-дал след обединението си с другия странен такъв – градския ММ, ориентирал се е предимно към ниските пазарни слоеве с потресаващото си светло или просто бичи експорт. Не знам кое от всичките е, но от добрите спомени за продукцията му вече няма и следа.

Тази бира е със стандартен цвят. Вкусът също е горе-долу стандартен. Има остатъчна горчивина, но е примесена с едно особено усещане за малко по-рядка от обикновеното субстанция. Нестандартен е леко високият за българска бира алкохолен процент – 5.1. Етикетът и шишенцето са симпатични.

В общи линии незапомняща се бира. Абсолютно нищо специално. Но за 70-80 стотинки за 330мл шишенце чудеса не се и очакват. Шуменското в “дупенца” например, е далеч по-добро.

Вечерта на дегустация, в която взех 6 различни изчекнати бири, завърши катастрофално. Дори не си спомням имената им, остави вкуса и вида им. Помня, че след тях завърших с чаша вино, след което опитах да готвя, но с острия като скалпел нож почти си отнесох част от пръста, режейки салата майсторската на бързи обороти, а шибания нов оребрен тиган се оказа, че всъщност не става за индукционен плот, което много ме вбеси. После е мрак.

п.с. това беше предния уикенд.

Анализ и заключение на ИБАХТА
Алкохол: 5.1%
Цвят: нормален
Аромат: нормален
Мътност: бистра
Пяна: нормална, с нормални мехурчета
Вкус: нормален, с лека остатъчна горчивина
Газираност: нормална
Оценка: “нищо особено”
Вероятност за периодично консумиране: много слаба

  1. mup0 says:

    Внимавай бе…ще се утрепеш заради едната бира 😀

  2. ibsep.com says:

    Бира баба весели от бирата са тез бели!