Gallente Navy Comet

08 07 2009 @ 01:12Trackback
Етикети: , ,
Категории: gaming
energetic
4 коментара

Gallente navy comet

За нещо, което струва 35-40 милиона, изисква едни 20 самоотвержени скока по време на имперска война, връщане през неприятелска 0.0 територия, platinum застраховката оценява на 282 хиляди и като цяло не е много полезно, покупката на кометата е изгъзица и признак, че си си надвил над масрафа. Не много, ама си си надвил. И си го взел единствено, за да се ефечиш с него. Като цяло, за нищо не го бива особено, а фитовете, които рисърчнах по килбордите, показват защо купуването на isk от noobs по сайтове е вредно. Имаше дори някакъв олигофрен, който му беше направил фит за милиард и половина. Бил ги спестил от ратване. Ти луд ли си бе, зле? Тоя с кеф го опуквам и му отарашвам останките. Колкото и на карък да е, все ще излязат няколкостотин милиона. Ще ми направи следващата половин година много рахат. Балъчко.

Дизайнът не би бил лош, ако не приличаше толкова на милиционерска Лада. С тоя голям буркан отпред просто къса нерви. И въпреки привидната агресия, му липсва нещо. Вярно, не е пълен абсурд като Nemesis-а или о-боже-кой-го-измисли-това-чудо-дайте-му-нобелова-награда Helios-а, но не е толкова силен, като примерно, Enyo-то.

Кометата е някакво ташак фрегатче. Купилите го спрягат неща от рода на level 2 мисии, но за мен такъв вариант за употребата му не съществува. За тия неща си има Ishkur. Аз искам да го вкарам малко в йекшан.

Направих му три фита, с които го тествах, но нито един не ми удовлетвори очакванията. Корабче без конкретна ниша. Ни за такъл да го ползваш, ни за асолт. Ни скоростта му скорост, ни dps-а му dps, ни танка му танк. Да се чуди човек за какво си е набил парите в него. Дето беше писал някакъв пич, с тоя кораб имаш и специален бонус: +100% на хората, които искат да ти скъсат гъза. Изобщо, изключително неблагодарна покупка за парите си.

Но известно време по-късно, няколко скила на по-високи нива и малко експерименти, го докарах до следното:

[Gallente Navy Comet, ceptor pwn daddy]
Damage Control II
Adaptive Nano Plating II
Reactive Plating II
200mm Reinforced Rolled Tungsten Plates I

Stasis Webifier II
J5b Phased Prototype Warp Scrambler I
1MN Afterburner II

Light Ion Blaster II, Caldari Navy Antimatter Charge S
Light Ion Blaster II, Caldari Navy Antimatter Charge S
‘Limos’ Rocket Launcher I, Caldari Navy Phalanx Rocket
‘Limos’ Rocket Launcher I, Caldari Navy Phalanx Rocket

Small Trimark Armor Pump I
Small Trimark Armor Pump I
Small Hybrid Collision Accelerator I

Warrior II x1

Дава отличен dps и чуден танк. Направо изобщо не е лошо. Опердашва два раптора на къс пас и окото му не мига, трябва само да ми влязат на под 10км без да искат. За целта обаче е необходимо да няма таклър с 20-24 км точка, или, не дай си Боже – рекон, че тогава пиши ме бегал. Абе най-добре е да няма нищо друго наоколо. Дори се изкушавам другия път да се пусна на нещо по-едро, ама, да го еба, ми се свиди малко все още да го загубя 🙂 Но в крайна сметка 50 милиона с все фита не са кой знае колко, може да се пробвам да ганкна нещо…

Най-голямата showoff проява, която ще постигна един ден обаче, ще бъде да си купя Guardian-Vexor и да го изкарвам за ташак в гангове. Струвал 25 милиарда, казват, и бил по-рядък от Йети и Неси заедно на чаено парти. Много го искам това лайно. С 10 Hammerhead-а що поразия може да се направи, майкоо…

Update: на Crusader-a му го набива в гъза за няма и минута. Обаче с Retribution-а нещо не се справя като хората. Не че и съм очаквал, де. И все пак, имам някакво усещане, че проблемът беше заради optimal range-а. Ще пробвам пак, 100%.

Update 2: следващата играчка ще е Amarr Navy Slicer, който е с почти идентичен сетъп и резултати, но допълнителния нисък слот му позволява да има и малък armor rep и като че ли е по-доброто решение. След някой друг месец може да преслушам и Republic Fleet Firetail. После се мятам на изродщините като Succubus, Daredevil и Dramiel. Изобщо, мисля да ги имам всичките.

Update 3: след Dominion, когато всички faction фрегати получиха осезаеми бонуси, кометата е станала направо чудна. Нищо общо с преди. Сега се позиционира някъде между цептор и асолт и тотално измества раниса от позицията на убиец на цептори. 30 кубика дрон спейс как е? И за капак 219 dps при 3267 m/s. Хвърлям цепторите и с кеф започвам да го изкарвам на расотка.

[Federation Navy Comet, fast pwnzor]
Small Armor Repairer II
Damage Control II
Adaptive Nano Plating II
Magnetic Field Stabilizer II

Phased Monopropellant I Hydrazine Boosters
Stasis Webifier II
Faint Epsilon Warp Scrambler I

Light Ion Blaster II, Caldari Navy Antimatter Charge S
Light Ion Blaster II, Caldari Navy Antimatter Charge S
Small Nosferatu II

Small Anti-Explosive Pump I
Small Polycarbon Engine Housing I
Small Hybrid Collision Accelerator I

Hobgoblin II x3
Warrior II x3

 1. ооо, някой се е самозапалил! 🙂 толкова много, че от пламъците не се разбира нищо освен ако не съм се запалил и аз! 😉

  • pro says:

   Кам ъгейн?
   таа па без шльокавица не ми дава да пиша на английски, деа…

 2. LordDOskias says:

  http://www.tentonhammer.com/node/65475/page/3

  Само прочети тази страница и виж какви откачалки играят играта. Чудно ми е има ли подобни изцепки и при вас 🙂

  • pro says:

   Ще падна. Хората изтрещяват яко. При нас имаше далеч по-скромно пращане на пица само. Но постигна резултат 🙂