Dead Space 2

13 02 2011 @ 18:10Trackback
Етикети: , ,
Категории: gaming
scared
Безинтереснo

Dead Space 2

Хич няма и да се хабя с приказки. Втората част наследява всички емоции от първата. Което е добре. Ако искате праволинейна сайфай колялка с хорър елементи, която не пращи от оригиналност, ето я вашата игра. Става за игране, има интрига, всичко си е същото. Атмосферата е все така уникална, изненадващите моменти, в които нещо те грабва от нищото са намалели малко, но ги има и не допускат отпускане. Балансът е ок и не се насича прекалено много от твърде небалансирани нива. Това, че имат отделен екип, който да се занимава само със светлините по нивата е очевидно, понеже светлината е един от козовете при създаване на усещане. Страховито е и не знаеш кога от кое кьоше ще ти изскочи някой изрод. Ако не бяха пипнали светлината така, играта нито щеше да има атмосфера, нито щеше да изглежда толкова добре, понеже графиката е откровено конзолна и само текстурите я спасяват.

Dead Space 2

Общото време за изиграване беше 9 часа и половина, като един, един и половина от тях хитро са вмъкнати като лека ретроспекция към първата част с бродене по Ishimura. Иновации няма кой знае колко. Играх със същите оръжия от първата част, защото новите ми се видяха тъпи и безполезни. Respec функцията на бенча е добра като замисъл, но не ми се стори особено приложима за хора, които познават играта.

Dead Space 2

Последния “бос” е изключително досаден и при мен изиска над 30 преигравания. Самото последно “ниво” е също супер досадно и включва нескончаемо бягане от неубиваем противник за по-оригинално гарнирано с тонове други уроди излизащи от всички дупки. И някакси тия двете ми отровиха играта. Кому е нужно да губиш часове наред в едно и също? Дори не мога да си представя каква тъпотия ще бъде минаването им на следващите 2 степени на трудност, като се има предвид, че винаги играя на нормална. Боса му хванах цаката накрая, де – стазис и един спешъл от лайн гъна в краката. И така няколко пъти.

Не разбрах какви са тия инфектори, за които постоянно се показва тип, но така или иначе след първото изненадващо ставане на труп от пода с мощно “роар”, в което хвърлих клавиатурата, започнах да практикувам издърпване и размазване с кубинка на всичко пред погледа ми, така че хич не им оставих възможност да инфектират каквото и да било.

Анализ и заключение на ИБАХТА
Графика: 7
Звук: 7
Сценарий: 7
Геймплей: 7
Физика: 7
Емоция и динамика: 8
Заключение: добро продължение с изключително досаден последен половин час. Приятно е за игра, но wow факторът от първата част отсъства.