Сензация: богът на маркетинга е българин

08 09 2009 @ 16:57Trackback
Етикети: , ,
Категории: зле, реклама
nauseated
2 коментара

Коцето, Преслава и fail рекламата на Мерилин

Вече е официално потвърдено – освен стандартния Господ, българин е също и Господа на маркетинга. Едно щракване с пръсти и ето – страната ни може да се гордее с най-новия и иновативен клон в този динамичен бизнес: жълтия маркетинг, известен още като “използвай мръсните си гащи в своя полза”. Дето се вика – малко акъл да имаш, ама да ти дойде навреме – в това се крие гениалността. Не са минали и три месеца от феноменалния успех на кампанията на Мастика Пещера, ето го и новия умело замаскиран сред интересните статии на Шок маркетингов шедьовър.

Този път копито е още по-сръчно и скопосно написано. Предполагам креативният процес е протекъл под надслова “имаме 1000 символа на разположение, трябва да натъртим на: “най-скъп клип в историята на попфолка”, “12 метров джип” и “интригата с Коцето и Преслава” и някак така незабелязано и ефирно да стане, ама около тях да витае усещането за цигарките, защото все пак тях рекламираме, нали. Айде, давайте.”

И някой взел, че дал. Прегърнал идеята Duran Duran и напоил със смисъл и същина полагаемите символи. Така, че и най-тъпия читател от раз да вдене и да запомни основното…

А че Преслава изневерява на Коцето ние, редовните читатели на вестника знаем не от вчера. Ето например от брой 33 (11-17 август) знаем, че тя се е целувала с Борис Дали на партито на Планета в Несебър, а възголемшкото заглавие в червено и бяло, гласящо “Преслава се предлага на всички” се вижда и от самолет. Така че това не е кой знае каква новина. Но така ти се пада, Коце – каквото повикало, нали знаеш. Да не мислиш, че от другаде съм научил колко калпав мъж си бил на Райна?

p.s. to whom it may concern: Пъф Деди от години носи псевдонима Пи Диди.

  1. Tuzemec says:

    Хихи…

    …и… наздраве! 😉

  2. nname.org says:

    некой е изкарал 200 лева бързи да го изпляска това 🙂