Вината на месец март

01 04 2011 @ 18:02Trackback
Етикети: , , ,
Категории: иедени и пиени
thirsty
5 коментара

Този месец много през просото го подкарах. 1/3 от изпитите вина дори не ги снимах и за беля вече не помня кои бяха. Някои бяха добри, други не до там, ама ха де…

Добрите

Ей го на – Уникатото рубин не знам защо не съм го снимал, при положение, че беше едно от добрите вина и само паметката, която съм си оставил на драфт ми припомни за него. Страхотно ми хареса. Рубина си го обичам и това е, но този е наистина много ярък. Яко таниново усещане през цялото време. Отдавна не бях срещал утайка във вино, мани пък сериозна. Ранния мелник на същата изба от предния месец нямаше такава. Странно. Определено ще го пия пак.

Вината на месец март

Много е странно, че на следващия ден, след като са изкорах от отайката в уникатото се сблъсках с не по-малка в туинса. При него също има ясно изразен, много силен танинов елемент, само че с по-висока киселинност. Забелязвате ли как ставам все по-вещ? Скоро ще започна да говоря за “сочен нос”, макар първата ми асоциация да е със синузит, а след това като едното нищо ще ескалирам до “запомнящ се послевкус”, каквото и да значи тая хуйня.

Вината на месец март

На кантар съм. Не знам. От една страна първоначално ми хареса, от друга после ми докиселя.

Вината на месец март

Още като гледах по Фиеста предаването за избата със странно име пожелах да опитам продукцията й. Според описанието тя (продукцията) е в средния и висок клас (което на нашия сбъркан пазар подлежи на широко тълкувание). Етикетът също носи това усщане със стилната си издържаност. Макар и леко консервативен общия имидж говори за намеренията на грузинеца с парата, който стои зад нещата. Конкретно това струва 14 лева и мисля, че е най-евтиния представител на избата, но за вкуса ми е перфектно. Отново лесно едно от най-добрите български вина, които съм опитвал. Много ми се иска да направим и едно посещение на място с дегустации и всичкото му.

Вината на месец март

Намирам го за по-слабо от другото, но единствено защото мерлото не е моят сорт, както съм казвал поне 10 пъти. Каберне франът страшно ми харесва, но в този случай дори той не може да разведри скуката на мерлото, което доминира в сетивата ми. Въпреки него виното е едно от много добрите български, за които гласувам с две ръце. Консервативно е някак, така че предполага по-сухичка компания, но е много добро. Има силен танинов послевкус, ако това ще даде отражение на мнението и преценката ви за покупка.

Не до там добрите

Вината на месец март

Това вино отговаря на въпроса на Боби от предния месец дали седемтяхто грозда на Катаржина са два пъти по-добри от два пъти по-евтините вина. Със сигурност са много по-добри от това кюве, което дори не е два пъти по-евтинно.

Вината на месец март

Meh. Вино за напиване от мъка сам. За такива случаи е перфектно. За останалите нещо не го бива.

 1. Longanlon says:

  не знам баце, тва да описваш вкуса на вино ми се струва най-безсмисленото занимание евър

 2. sdf says:

  абе утайка май не трябва да има в нито едно. Нали за това го връткат към светлината да проверят.

  • Carnation says:

   Връткат го да му видят бистротата, някои вина са като рубин, други лилавеят, а трети пък са си просто мътни.

   Утайка може, по малко, нормално е.

 3. osaev says:

  Туинс е кръстено на братята близнаци, които са главни технолози в Катаржина естейт скоро гледах едно филмче по въпроса, беше интересно.

 4. marksman says:

  Много ми беше интересно да прочета анализ на вина от независим консуматор. Определено комерсиалните “описания” са си тъпи.
  Посленос , аромат ванилия с привкус на южноамерикански дъб , после вкус после гъз……..То да не е парфюм бре.
  Аз като изпия една бутилка в събота по пладне и като тръгна да налитам ,никоя не ми казва ,че мириша на ванилия /а толкова се надявам/ .
  Последно дадох даже 19.99 , ама ванилия цък…Пък за тия пари колко ракия малееее .
  Та мисълта ми е , ако решите да тествате ракии аз мога да помогна с тестването .То купуването е лесно.
  Сега малко по сериозно.Аз си купувам вино от “NO NAME” производител от Свиленград ,който го продава готово на Катаржина , щот те са ебаси и наложените на пазара и не могат да произведат ,колкото им се търси.Според мен това трябва да е КУПАЖ ,ама само според мен.
  Та виното е “страотно” , но утайка определено си има .И боядисва устни ,ако си женен ,по-добре кажи ,че си пил щото другия вариант е малко по-зле.
  Та тъй де за виното.
  Аз лично съм завладян от няколко модела на ТЕРА ТАНГРА червени.
  И в 3-тата бутилка няма утайка ебаси почвам да се уморявам.