Я пак?

14 01 2013 @ 09:15Trackback
Етикети: , ,
Категории: зле
mad
8 коментара

toxic shit

Това е зимна течност за чистачки. Тя се налива с голи ръце. После пръска стъклата на колата и се вдишва. От деца, от големи, от бременни, от всички околовръст. Остава навсякъде – стъкла, капаци, чистачки, тече по земята и попива в нея, и от там във водите. Сега внимателно прочитате целия етикет. И ако сте като мен, в главата ви започва да се върти натрапчивата идея как хващате онзи, одобрил продукта за продажба и как на жълтите павета за общо назидание му пускате няколко откоса в тиквата.

 1. longanlon says:

  брат, течността за чистачки е малко веро, разредено в дестилирана вода

  тоя етикет е направен като предпазна мярка от съдебни дела, заведени от идиоти които биха я изпили или къпали с нея децата си или нещо такова. негов еквивалент са упътвания за микровълнова печка, че не може да си сушиш котката след къпане в нея, както и упътване на мотоциклет, че е опасно да му хапеш гумите, особено когато е в движение. моя любим надпис, който видях преди години отпечатан в пластмасата на force-feedback джойстик (вибрираща ръчка :Р) е “Please, do not use this equipment with any other part of your body except your hands” хъхъхъ

  • lanzz says:

   Още съдържа и един много важен елемент за _зимните_ течности: метанол, който драстично сваля температурата при която течността замръзва. Верото със сигурност не е препоръчително за пиене, но метанола е съвсем токсичен; НО от друга страна абсолютно всеки спирт който не е предвиден за пиене (съответно който се продава без акциз) е денатуриран, което ще рече че съдържа метанол и е токсичен при поглъщане. Това денатуриране често се прави абсолютно умишлено именно за да се предотврати старата руска традиция да се пие всичко, което съдържа спирт.

   От метанола идват и знака за токсичност, и за запалимост. Със сигурност не е безопасно и да се диша, но бидейки алкохол, парите му са доста летливи и бързо се разнасят — подозирам че идеята на предупреждението е да не се дишат изпаренията _умишлено_ (мисли си за торба с лепило). Също така има и напълно естествено съдържание на метанолови пари в атмосферата, отделени при естествени ферментации и други изцяло природни процеси. Метанола е лесно разградим и не се натрупва в природата, така че отделянето му в атмосферата не е опасно.

  • Blake says:

   Брато, много ми е интересно дали изобщо имаш кола, и ако имаш – дали я караш през зимата? Да те видя как с вода и веро пръскаш на -10 градуса :))))

 2. Blake says:

  Преди време бях намерил много евтин и добър заместител на отровните течности за чистачки – имаше една водка Докторс (с добавен витамин Ц(!!!) ), литъра беше 2-3 лева, не замръзваше и си беше идеална за зимата. Е, като пръснеш стъклото, и поемаш изпаренията на едно малко, ама си е далеч по-безопасно от метилов спирт :))))))

 3. Боби says:

  Лек тва е МАНИЯ КЛИЙНИНГ – само за маняци явно (и за мега яки батки), а те няма проблем с черепи и кости!

  Иначе и аз със спирт го решавам проблема. Етилов, после с водичка и така. Подозирам водката е същото нещо.

 4. Божо says:

  Токсична е за пиене.
  Като пръснеш, поемаш много по-малко изпарения, отколкото дишаш от ауспусите на колите около тебе.

 5. niko says:

  Става със спирт от аптеката, както и с кофти ракия. И 2те размесени с вода. Две зими само с 2то карах, хем да не обидя дядото, хем да спестя някой лев. Веднъж ме спря “ушев” след като бях напръскал обилно предния джам. Взе да се блещи и да мига, щото си беше рано сутринта, а в купето смърдеше на джибри, да си ебе майката. Почна да търси дрегер, е нямаше..После взе да се вкарва в схеми да вика колеги и да ме арестувал, и да ме водел в РПУ-то?? Аз му отворих капака и казанчето да види и помирише за какво става въпрос и той съвсем се филмира, вика: “абе момче, луд ли си ракията да хабиш..немало лошо ракия и нам си кво..” Пусна ме, обаче гледката в огледалото на неудомяващ и цъкащ неразбиращо катаджия, няма да забравя…

 6. Колеги, нали ви е ясно че по-вредно нещо от пушенето в колата и изгорелите газове на колите няма, така че не мисля, че течността за чистачките е най-сериозния проблем. Аз лично си копувам течност и не я разреждам изобщо, за да си нямам проблем с фалшиво написаните градуси на етикетите.