Сушеница Дуросторум

05 02 2012 @ 19:31Trackback
Етикети: , , ,
Категории: продукт
hungry
9 коментара

дуросторум сушеница

Рядко ям паразитни храни като луканки, суджуци и прочие, но от време на време ми се прияжда. А няма как цяла година да карам само на домашен суджук. Отказал съм купешките говна, защото за никого не е тайна, че луканката вече не е като едно време и в името на покупателната способност на народа и по-високия марж на печалбите в нея има странни неща. Оня ден прекарах половин час пред хладилника с пакетирани такива неща щателно четейки етикетите и не се изненадах особено на откритията. Бях тръгнал именно за биволските пръчици на Меком, който не съм вземал от може би поне 2 години, но ги нямаше. Нямам идея дали ги произвеждат още. Затова взех биволската сушеница. Беше невероятна и днес купих и щраусовата. Според етикета в нея има само месо и подправки. И съм склонен да го повярвам предвид добрия вкус. Цената е ~6 лв за опаковка от ~220 грама. Силно препоръчвам.

p.s. на второ четене тоя постинг звучи като ебати рекламата. Понеже Меком нищо не са ми давали предварително, ако решат, могат да ме овъзмездят с няколко кила от биволско-щраусовите си продукти, няма да ги върна.

 1. Longanlon says:

  всеки път като ходя в силистра, се отбивам в хотел дръстър, който е собственост на шефа на меком. в ресторанта има телешки мозък в масло по 3.50 лв на порция 🙂

  • pro says:

   което ми напомни за цените в ресторанта на хотел истър в козлодуй 😆

 2. RS says:

  Меком Сислистра и има една “Телешка” на Маджаров – ако е добре изсъхнала (много твърда на пипане) е супер. Има я на Пикадилито на Козяк.

  Ако не те кефят луканките, взимай сурово сушени. Има един сурово сушен бут с кожа от “Еленските майстори” дето е уникален, но съм го виждал само в Пикадилито на Сердика Мол.

  От лютениците “Marco” едро смляна лютеница – пак я има на нашето Пикадили. 4.50 за малко бурканче, но е истинска.

 3. RS says:

  А, вземи напиши един пост как се държи Плашимира 3 в това време. Аз лично се чудя дали да не си взема нещо подобно 4х4 на 3-4 години. В момента карам една нова Мазда 6 на 3 години, ама голям зор, един месец вече едва минавам тука в тези улички в квартало, а лекия баир на “Fly” към Вапцаров трябва със засилка да го взимам иначе не става.

  • pro says:

   Оф, аз постинга за нея като цяло го точа от юни месец. Ще го довърша тия дни. Но едно е безспорен факт – между 2 и 4 задвижващи колела няма нищо общо. Преспите ги гази като стой та гледай, както няма блокировки и е със съвсем обикновени гуми. Единствената драма е изкачването на неразринатия гараж и ледените коловози на Кишинев, където е почти неуправляема.

 4. valka says:

  Хотел дръстър е супер, ходила съм там много пъти и всичко е 6!

 5. За много по- скромна сума човек вече може да си купи у нас от най- хубавия салам в света- унгарския. Ама то нали простотията не ходи по говедата…

 6. bau says:

  http://www.vwclub.bg/forum/vie.....8;t=299156 за който не го мързи 🙂