Столична новогодишна сатира

02 01 2015 @ 15:01Trackback
Етикети: , , , ,
Категории: зле
annoyed
5 коментара

Много се зарадвах като разбрах, че метрото на 31 срещу 1 ще бичи цяла нощ през 20 минути. На 10 минути сме от Джеймс Баучер, от там още 10 до Сердика. Значи тръгваме в 23:30 и сме в мармалада точно за зарята. Нали, страхотно хрумване.

В 23:38 сме в метростанцията. Гишето, разбира се, временно не работи. Много ми харесва курсивът на “временно”. Императивния тон на съобщението също много ми харесва. Изобщо обичам когато ми комуникират послания по такъв начин.

българската нова година

Обикновено купувам билетите си от автоматите, така че се насочваме натам. Единият не работи, на другият отворът за банкноти е покрит с лепенка. Стотинки никой от нас няма. От какъв хуй да има?!

българската нова година

И от какъв хуй е покрит ебания отвор?! Ще си пъхна патката вътре ли, какво?! От вандали ли го предпазвате, от грабеж ли? Нали има камери бе, да еба пичка ви майна! Метрополитен София, бъдете добри, моля ви се да ми отговорите на елементарния въпрос:

ЗАЩО Е ПОКРИТ ЕБАНИЯ ОТВОР ЗА БАНКНОТИ НА ЕДИНСТВЕНАТА РАБОТЕЩА БИЛЕТОПРОДАВНА МАШИНА?!

Всъщност имам и втори въпрос. Защо автоматите, които по някаква причина не работят, не извеждат съобщение на екрана и не спират да приемат платежни средства, а се налага да им се лепят фермани? Не е ли помислено, да речем, като му свършат тъпите билети или пари за ресто, автоматът да има някаква логика, която да включва? И ако не, защо? Кой го писа тоя софтуер, някой обещаващ талант от специалност АСУ ли?

Докато опитвам да осмисля случващото се чувам как мотрисата пристига. Точно в 23:40. Грешка няма. Казвам “ебал съм им путката майна, прескачаме и отиваме”. Ама не върви, щото никой не иска после да го дават я по Господари, я да дойде милицията да му търси сметка. Някакво тъпо, нали, заради едната заря. С журналисти и ченгета е безпредметно да се води диалог. Не просто безпредметно. Невъзможно е и тотално безсмислено. Затова след кратък размисъл наблюдаваме фойерверките от комунистическия паметник на Черни Връх под Кръста, където винаги е поддържано.

Не. Няма причина никой да плаща пенсионни, здравни, обществени и каквито и да било осигуровки на тази държава. Няма причина никой да поддържа мародерската паплач. Няма причина никой да прави нищо. Нищичко. Няма причина да се живее тук. Нито па патриотични, нито по лични, нито по други причини. Това не е страна. Това е ебан обществен клозет, в който лелката на входа събира стотинки. Част от тях за съдържателя на клозета, част от тях за лична облага. И нито нея, нито него ги боли курец за това в какви условия пикаят гражданите. Затова е най-добре на стената на клозета да се напише КУР и да се бега.

 1. stealth says:

  хората са пуснали метрото безплатно, а героят се оплаква… тц тц тц… човек трябва да разбира, когато му намекват нещо…

 2. Fan says:

  Преди блога беше маса идеен и го четях с удоволствие, последните няколко статии са хипер зле…
  Човек, тръгваш в 23.30 вместо малко по-рано? Имаш време да щракаш снимки и т.н а не да си вземеш предварително билети, които в този случай са ти излишни (метрото беше безплатно тази нощ)…

  • pro says:

   Покажи ми едно медийно изявление, където пише, че метрото ще е безплатно. Не се возя на метро всеки ден, не е нужно да се сещам за иначе очевидни за други хора неща. Примерно, че има лампички зелено или каквото там има на гейтовете, което индикира, че са отворени. Защо не го пише така както пише, че касата не работи и ДА КУПЯ БИЛЕТ ОТ АВТОМАТА. Защо да вземам предварително билети? Кое е нередно в това да вляза 2 минути преди да пристигне мотрисата, ако всичко е наред с процедурата по влизането ми, от която се иска единствено да мога да купя билет при нормални условия ИЛИ някой да се е погрижил да постави индикация, че метрото тази нощ вози безплатно, ако това е било така? Изобщо колко сбъркана психика е нужна, за да приема човек подобни тъпотии за част от ежедневието? И моето нежелание да ги приемам ли те разочарова или нежеланието ми да споделям като цяло, понеже усещам, че хората тотално са изтъпели и нямам какво да им кажа, освен някакви практически съвети за неща, през които съм минал?

 3. Кра says:

  А не беше ли, наистина, безплатно метрото цялата нощ? Поне така се чуваше из провинцията цял месец преди НГ…

 4. 123 says:

  Дам….държавата е възможно най-лошият избор за собственик на нещо ! И на метрото и на народа си.