На КАТ в гъза космат

19 05 2011 @ 20:49Trackback
Етикети: ,
Категории: невероятната българия
annoyed
13 коментара

Вчера прекарах няколко часа в КАТ да регистрирам най-накрая джиба. Имах доброто желание и да сменя номера с някой по-така. Процедурата за смяна с номер по избор е проста. Отиваш в залата до 10-ти канал, където над 51-во гише има един екран, на който са изписани текущите premium номера, от които можеш да си избереш. Когато влязох, там бяха показани 4 номера. С шестици и седмици. Както се сещате, аз не искам кой да е номер, а 0001. Или 0101. Или нещо подобно. Имах приготвени 5-6 варианта. Но номера с нули и единици на таблото нямаше. Затова изчаках докато най-накрая гише 51 се отвори, за да извика щастливеца, който беше заръчал единия от четирите показани номера и попитах девойката дали има чалъм да видим и наличните номера с нули и единици. И все едно поисках да я еба още там на тезгяха. Ми няма чалъм, оказва се. За днес това били номерата. Е хубаво де, ама аз днес съм тук да си променям регистрацията и се интересувам от съвършено други номера, за които искам да си платя според обявената тарифа. Кво правиме? От новата серия може би имало, но това началника трябвало да го разреши. Чудесно, къде да го открия? Ей там във високата административна сграда, охраната ще ме упъти. Off we go към високата административна сграда да търсим началника, който вероятно ще ми позволи да купя номера, който желая.

Охраната се поинтересува по какъв въпрос искам да се срещна с началника. Айде пак отначало. Гледаше ме все едно бях с две глави. Сякаш в следствие на дългогодишната си практика не можеше да повярва, че има и такива хора. Началника го нямало сега, бил на оперативка някъде другаде. Ами хубаво, ще го изчакам, няма проблеми. Но той и без това нямало да разреши. Е що бе, нали си плащам? Абе момче, момичето просто се е отървало от теб така. Ако кажеш на началника това, дето ми го казваш на мен, моментално ще я накаже. WTF, откога вътрешноорганизационните проблеми някъде са мои проблеми като клиент?! И ти кой номер искаш? 0001. Да, да! Знаеш ли кога ще го вземеш! Що бе, нали отговаря на схемата АААB? За кого е предвиден? За Гоцето? Или за Бойко? И кой от двамата има по-голяма патка и е по-първи, че да го вземе? Гледай сега, просто забрави. С две думи, очакват се големи промени и нищо няма да стане. Ходи си вземи някой от таблото. Какво не ти харесват? Ей ме мен – с шестици карам и нищо ми няма.

Днес сутринта по радиото чух, че шефът на КАТ е аут, а заместникът му щял да бъде представен следобед. Междувременно се било оказало, че корупция имало сред 80% от служителите. News flash. Путки нещастни. Поне да ми бяхте казали на кого и колко трябва да дам, за да си взема номера.

 1. Atanas Yanev says:

  А ти как не се светна що няма да стане 😛

  Опитай с 999 да вземеш номер, там е най-забавно… 😀

 2. nname says:

  умната с тоя номер, че ще те спират през 50 метра, вместо през сто 🙂

  брата на жена ми се беше курдисал с бели дрехи и се беше качил на една служебна бронирана G-класа – всяка караулка беше негова 🙂

 3. Nerv3n says:

  Хм, ноу офенс, но това с номерата за мен е леко прекалено. Какво значение има какво пише на табелката? Или джиБа качва 10 к.с. с тия номера 😉

 4. pro says:

  @Atanas: ми аз още не знам защо не мога да взема точно тоя номер? А 999 какво пък толкова има в него?

  @nname: боли ме фара, нали съм с бързак нова книжка 😆

  @Nerv3n: индивидуалност. По същата причина по която човек се облича по определен начин или си прави татус или си слага стикери по колата. Нещо лично, което има значение за него. Ако можеше да пише “DICK” или “BLOWME” или “FAGGOT”, такъв щях да взема.

 5. филми says:

  КАТ може да ти забели косата като нищо, да!

 6. RS says:

  Взел си стар селски джип на цената на фиеста с целта да те забележат, и си недоволен от тов, че те забелязват и ченгетата и се опиташ да си го обясниш? Очаквах повече от тебе, майна.

 7. freax says:

  Индивидуалност, кура ми! Ше се прайм на гъзари с туй дръто беемве.

 8. pro says:

  Дърто, не дърто, вози ме, върши ми работа, покрива ми нуждите и ми струва по-малко за поддръжка от реното. В моя свят кола за 30 бона не е гъзария, а ъпгрейд. Когато мога да извадя 100 за дърто Порше, което не няма да ми върши никаква работа, но ще ми доставя кеф, ще ви се обадя за нов анализ.

 9. RS says:

  е, шегувам се, добър избор и всичко точно, просто трябва да го очакваш това. ще те спират. аз съм взел нещо от този ценови клас но не е черно и е мазда (cx-7) и не ме спират, но специално го мислех преди това. Сори ако съм звучал грубо, не съм го мислил.

 10. RS says:

  аз живея някъде много наблизо около тебе майна, на банат и нещо… някой път трябва да пием бири. даже книгата съм купил и донякъде съм я прочел.

  • pro says:

   Вярно си близо. Още по-близо щеше да бъдеш миналата година, когато офиса ни беше на Кишинев 🙂 Но редовно слизам до южния с малкия, така че няма грижи.

 11. freax says:

  Въпроса е, че индивидуалност по-скоро можеш да покажеш с някой рядко срещан автомобил, а не с някакъв номер с повтарящи се цифри.. Те хората с рандом номера вече са по индивидуални 🙂

 12. JD says:

  Не се излагай байче, тва е комплексарщината на джентълмените от селско потекло.

  Поздрав http://i436.photobucket.com/al.....k75/51.jpg