На здравна тема…

20 04 2010 @ 11:10Trackback
Етикети: , ,
Категории: светското училище на Борисов

20 коментара

Идва време за промени. Искам да си сменя джипито и да си намеря нов зъболекар. Джипито ми е на тримесечна специализация в чужбина, а заместващият лекар също го няма. Има ги само сестрите, които са заети с изписване на лекарства по здравната каса, защото пък направленията за месеца са изчерпани. Това научих онзи ден докато чаках кротко в трета градска, която пък е все повече на пичка си майна от мен.

На следващия ден отидох в частна клиника да ми хвърлят едно ухо и око, понеже нещо кашлям сериозно и ме боли гърлото. Дадох 30 лева и не останах особено доволен от резултата, който беше една рецептичка и идеята ако не се подобря след 2 дни да дойда пак за вземане на секрети и алабала. Принципно поддържам поговорката, че за здраве пари не се пестят, но напоследък имам нова парадигма. Като стане време за трошене на пари за здраве, мой човек, вече е късно. А въпросът защо трябва човек хем да плаща здравни осигуровки, хем да ходи на частни приеми е един друг много интересен аспект от всичко. Например, доколкото знам, по здравна каса имам право на 1-2 пломби годишно, 1 вадене на зъб или нещо такова. Е, нищо от това не съм си търсил в последните 10 години, защото помня дежурния пиниз какви материали включва обслужването по здравна каса, искам ли с такива и ако не искам, колко трябва да доплатя. Ше ти еба майката и цигански номера. Затова на зъболекар от тогава насам ходя само в частни кабинети. Но и в евтините и в скъпите нещо все не е наред а аз оставам с известни оплаквания след интервенцията, които всеки път медицинските лица ми казват, че не може да ги има.

Kакто и да е. Понеже аз вече вдигнах ръце и съм в тотално отчаяние, исках да ви питам вие при кого ходите на лекар и по-важно – зъболекар, и защо?

 1. dub_ivo says:

  пробвай тук: http://www.rating.hapche.bg/

 2. bbftt says:

  аз ходя на зъболекар в денто – http://dento.bg/
  супер внимателни са, не пестят упойки 😀 и имат страшна техника (на външен вид, щото иначе нищо не разбирам)

 3. Божо says:

  Аз имам много проблеми със зъбите.
  Единствено в медицинска академия намерих зъболекарка, която да успее (и да има желание) да се справя с тях и то качествено.

 4. pvalev says:

  Частен зъболекар, частен личен лекар, частен и за жена ми и частен за детето.

  Здравните осигуровки ги плащам все едно, че помагам на бедните.

  Иначе си имам допълнителна здравна застраховка.

 5. направи си допълнителна здравна застраховка някъде (аз съм в дженерали закрила) и ходи да се лекуваш където ти е кеф. иначе и аз имам страх от зъболекари и по последни препоръки се насочих към медстом.

 6. wakeop says:

  Ако не те притеснява да ходиш на зъболекар чак в Младост… можеш да пробваш др. Иванов (http://www.herodental.com)
  Единственият проблем, който съм имала с него е, че часовете са плътно запълнени за месец напред и имаш шанс да се вредиш по-рано ако някой се откаже или си много зле.

  Работи и със здравната каса, доплащаш си разликата между това, което отпускат за пломбата и това, което реално струва при него. Кабинета е малък, работи само той (като лекар) със сестрата… няма опасност да те пробута на някой, който да се обучава със зъбите ти 🙂

  Аре стига толкова безплатна реклама… просто не е случайно това, че му търсих новия кабинет няколко месеца под дърво и камък :))

 7. Момчил says:

  Относно пломбите. Имаш право два ти платят две пломби на половина, но при цена 32 лева (по 16 лева на пломба от касата). Челният ми опит е, че под 50 лева никой не прави пломби, което значи, че доплащаш 34. В крайна сметка въобще ги отебаваш тея държавните неща за зъболекарите. Вече за болници, да чукнем на дърво, там май седят доста по-различен начин нещата. Ходя на медицински прегледи в една измекярска частна клиники, заради здравното осигуряване от работодателя, там са някакви тотални аматьори. Последният път ми писаха възпаление на горни дихателни пътища, пък бях препил и имах разстройство, а гърлото ми се беше перфектно – чарджиха 30 лева от ДЗИ картата ми, без да ми дадат болнични. Идеята ми е, че за съжеление доста проба грешка се налага.

 8. Teri says:

  Здравейте,
  с удоволствие и увереност мога да Ви препоръчам зъболекар – д-р Деян Димов, работи в частен кабинет на 5 етаж в 17 ДКЦ (намира се до театър “Зад канала”). При него ходя от около 3 години, след като имах много злощастни опити при други стоматолози. Правил ми е и две операции, много е добър. Цените са му приемливи, не е от най-евтините, но пък работи само с немски материали и никога нищо не ме е боляло, докато работи (даже и при операциите), факир е :). И нещо много хубаво – работи и в събота, и в неделя, почива само в понеделник до обяд.Работи до 22 часа вечер, което е супер за работещи хора:)

 9. Teri says:

  Пропуснах да оставя телефоните му за контакт, в случай, че решите да го потърсите 🙂

  моб.:0888 990 516
  тел. в кабинета: 02/ 944 39 31

 10. ангел says:

  Понеже си си варненец – и аз си живея тук но всичко, което може да се отложи – на стоматологичен туризъм във варна при Д-р Стамболиев – на уличката с мартинелитата (Дебър 2 или 4 нещо такова бе)
  Култов е пича, пипа чудно.
  не съм казвал добра дума за доктор (а не е да не съм ходил), ама тоя си ги е заслужил 🙂
  ако ти се наложи – свиркай на мейла за тел.
  ако за докторите намериш някакво добро решение пиши продължение, че и моя е в трета градска и за нищо не става

 11. zan says:

  Още един глас за д-р Димов, работи добре и съвестно следи възстановяването след операции.

 12. Стоматологична клиника Лиродент, намира се на Крум попов до сградата на JokerMedia (http://jokermedia.net/wp-content/uploads/map_l.jpg)
  Клиниката е частна, но цените са що-годе поносими. Качеството им на работа е на ниво.

 13. Марина says:

  Аз ходя при д-р Тошева. Беше отворила първия частен зъболекарски кабинет в София (тогава беше на Попа). След време тя работи в първата май по-голяма клиника – Дентал Лабор-5 (близо 10-на години, и сега има свой частен кабинет на Царевец). Майка ми, която има безумен страх от зъболекари припадна от страх първия път като седна на стола още. Толкова я беше шубе, милата, че едвам я накарахме да не избяга с писъци. На края на процедурата я беше срам от страха си. Брат ми и сестра ми (тогава бяха съвсем малки) хапеха зъболекарките по ръцете точно в момента, в който се засилваха с огледалце към устата им. Те, обаче, и двамата ходят при д-р Тошева и доброволно отварят уста без да хапят никого. Защото просто тя някак успява да избегне момента с болката и напрегнатото очакване. Просто сме при нея от почти 20 години. И мисля, че така и ще си остане. Защото има неща, по-важни от кинтите – професионализъм и отношение 🙂

 14. rich says:

  Аз пък ходя тук и съм страшно доволен .
  http://www.zybolekar.com

 15. none says:

  Бате, от Щатите ли да те съветвам?

  зъболекарският кабинет в София е един – на д-р. Селар Франсис и д-р. Дано Данов, в квартал Павлово, ул. “Пирин” 12А. телефони – 02 855-9955 и 02 855-9966. Франсис е ADA certified, специализирал е в UCLA.

  • Пациент says:

   В никакъв случай Дано Данов. Той работи на 10 места, прави уговорки – не ги спазва, страшно несериозен. Лечението с него е като влакче на ужасите.

 16. pro says:

  Пак да я повдигна темата… За Юниордент някой нещо?

 17. Още един глас за д-р Деян Димов!
  Втори мъдрец си вадя при него с операция – работи много прецизно и внимателно, следи възстановяването и всичко обяснява, и се интересува от оздравяването на пациентите си.

 18. Катя says:

  И от мен глас за Димов, с операция извади горен грамадански мъдрец, сега се каня да ходя за втория…