Лозенец, София, 2011

12 12 2011 @ 14:58Trackback
Етикети: , , ,
Категории: невероятната българия
quixotic
6 коментара

червена стена

Улица “Червена стена” (и по-специално отсечката зад Кемпински) трябва да влезе в световното културно наследство. Тя е символ на непреходността на всичко българско, което заслужава да остане като паметка за всички следващи поколения. Ако скоро не сте минавали по нея, отбийте се. Ще се почувствате във виртуална реалност.

 1. Една жълта или розова мазилка и ще е като нова 🙂

 2. Ema says:

  На такова “творение” в дизайна на сградитe, се казва стил “Четириетажна трътка, с фльонга”, ама тук, като гледам, смело клони към стил “Седеметажна трътка, без фльонга”.

 3. Ами човечецът строил като улица в “Монополи” – събере пари – къща, после – 2. На петия ъпгрейд хотел ще направи.
  Просто го е мързяло да плаща за по-съвременен проект и е карал по проект от късния соц – тераси с тухлени парапети, типови трикрилни прозорци, покрив с 2 равнини – “разтворена книга”.
  Общината може да спре един проект, ако не отговаря на формални изисквания. Но критерий “грозота” не знам да има…

 4. Минка says:

  Ало, районният кмет и инспекторът(те) от Строителен надзор – колко взехте за тия кокошкарски келешлъци бе? По 200 кинта на парче или по-малко?

 5. Manuelle says:

  Кубчето на Рубик – вече и в тухлен вариант!

 6. Blake says:

  Винаги, когато гледам разни предавания за къщи по FLN, съм се чудил на хамериканците, дето казват, че трябва да питаш цялата махала наоколо относно бъдещия вид на бъдещата ти къща, и съответно да получиш съгласието им, преди да я построиш/ремонтираш. Явно има защо да се въведе такова нещо, а у нас май трябва да стане задължително и веднага!!!