Копчатарка

29 06 2009 @ 21:59Trackback
Етикети: ,
Категории: продукт
quixotic
7 коментара

След 11 години вярната ми клавиатура не издържа на поредната чаша бира. Явно е остаряла, щом вече не носи на алкохол. Което води отлаганото закупуване на изцяло нови input устройства до неизбежност. И това е сериозен проблем. Единственото комбо, което ми харесва, е Microsoft Wireless Entertainment Desktop 7000. Големият проблем – клавиатурата няма numpad! Аз съм шибан left-handed gamer ffs! Въпреки всичко, чудесна алтернатива за офиса. Razer не произвеждат точно моя хардуер – прекалено е тийн (което е причината да не харесвам gaming клавиатурите на Logitech и Saitek. Вие ненормални ли сте? Не всички геймъри искаме да виждаме колко патрона ни остават, а клавиатурата да прилича на комплект Batman за деца до 5 години, ебахти!), но Pro серията им изобщо не е лоша, па макар и Mac-user ориентирана. Pro|type например е много приятен spin-off на Tarantula. Но не бих дал $130 за нея, не ми предлага нищо особено за парите си. Така както не бих дал $200 za Logitech diNovo Laser, което е второто харесано от мен комбо. С профилирана за дясна ръка мишка просто няма как да стане.

Всъщност, единствените профилирани за левичари мишки, които могат да се разглеждат на пазара, са Cherry eVolution ERGO-SHARK L и Logitech MX 610. Направо да се изумиш от избор. Но дори да избера мишка или да се върна към някоя ambidextrous (двуръчна?), отново остава проблемът с каква клавиатура да цъкам. Бих предпочел безжична, но ако не намеря, просто ще остана с жичния си португалски Trust, който взех обратно от офиса и е толкова апокрифен, че дори го няма в нета.

Та на фона на всичкото проучване, дето съм го направил в последната година, някой може ли да ми предложи интересна клавиатура, която хем да изглежда прекрасно, хем да е удобна за писане, хем да има numpad? Разбира се, идеи приемам и за безжични комбота, но понеже не вярвам някой да прави такива за левичари, мишката там трябва да е с поне 4 бутона + скрол и да е симетрична.

Update: към момента работата отива на Saitek Eclipse II или Microsoft SideWinder X6 Eclipse III Razer Lycosa за жична.

Update 2: поръчах ляворъката мишка на Cherry. С доставката, съставляваща 5/6 от цената на самата мишка стъпва на 65 лева. Да видим.

Update 3: мишката пристигна, а Trust излизат с някои интересни и доста тънки безжични десктопи; няма да е лошо да се поцъкат в Стемо.

Update 4: новата ми Razer Lycosa пристига към края на месеца от… Сингапур. Предпочетох я пред Tarantula-та заради подсветката. Ти представи си как изглежда клавиатура с прикачен лампион. Пардон, “батъллайт”… бахти абсурда

 1. stoinov says:

  фен съм на МС хардуера – винаги е надминавал очакванията ми. за мишка ползвам Presenter 8000 (с лаптоп) обичам да съм възможно най малко зависим затова държа всичко да е блутут съвместимо, но от към мишки имаш малко избор при МС ако търсиш хай енд левичарска която да става за геймен и да е с много бутони, така че се насочи към другите производители.
  за клавиатури нямат равни и аз съм хвърлил око на 7000. и ако не беше един малък червен факт вече да я имах. Факта е TrackPoint-а на ThinkPad-а ми. така съм му свикнал че на всяка клавиатура посягам за него, и това определя “избора” ми. за офис и домашна употреба трак пойнта е незаменим за уайерлес клавиатура. така че ако все още не си тествал може да пробваш и да видиш дали ще заобичаш “клиторчето”.

 2. psvx says:

  Дас кейборд: http://www.daskeyboard.com/

  • Senji says:

   Аи това се казва истинска клавиатура…
   А такива клавиатури маикрософтски бутони само кахъри могат да се вадят от тях…

 3. Strangera says:

  За Logitech и Saitek съм напълно съгласен, ма да кажеш, че Razer правят детски хардуеър си беше грубо и най-вече невярно 😀

  Иначе нямам нищо конструктивно по-темата 😛

  • pro says:

   На трето и нагоре четене на продуктовата им линия, си прав. Ама все още не е моя гейминг хардуер. Може да съм лейм геймър, ама много ми се иска да съкратя жиците до максимум.

   • Strangera says:

    Не знам, мен за сега Razer са единствената фирма която нагледно е успяла да ме убеди, че може да има смислена геймърска мишка без кабел 🙂 За клавиатурите – за сега няма изгледи някой да успее 🙂

    Факт обаче е, че при казуса левичар избора наистина е крайно ограничен 🙁 Успех с “черешките” 🙂

 4. Karbon says:

  Само не разбрах, за чий от Сингапур си си поръчал клавиатура? 🙂