Джинджифилова бира

23 07 2012 @ 15:37Trackback
Етикети: , , ,
Категории: иедени и пиени
uncomfortable
6 коментара

джинджифилова бира

Винаги съм смятал, че джинджифиловата бира е (полу) безалкохолна и е основно за кърмачки и някакви такива женички. Затуй като видях 4% алкохолна в карфура я взех. Само за да установя, че не е много по-различна от всички останали сладки неща, които са сироп с претенция за бира. Цената от 3 кинта за шишето не е драма, но определено не бих повторил. Не са за мен тез работи.

p.s. а туборга с мента вече окончателно ме втрещи. Що не пуснете с чай от липа и да се приключи.

 1. Боби says:

  Може би тук е моментът да вметна, че от август почваме да продаваме домашна ginger ale. Джинджифил, лимон, вода, захар и до тук. Ферментация, бутилиране, без консерванти, къса трайност. Не смятам, че това е бира, тъй като няма нищо общо с нея, но пак се получава ниско алкохолно (2-3%), с естествена газировка.

  Jussayin… 😀

  • pro says:

   Где ше ги продавате?

  • Което ме подсеща че и лютеница щеше да има, така че направо спретвайте едно сайтче с домашни неща и дава урл-то 🙂

   • Боби says:

    Начи лютеницата е гаранция, началото на септември ще я правим в Добруджа (в Наградина – фермата на Владо, където се гледат зеленчуците тази година) и после я носим в Софийско. Всичко, което остане след покриване на предварителните поръчки, ще го даваме на познати.

    Джинджъра в момента ферментира в Наградина, чакаме бутилките (с телена тапа стил Гролш) и ще бъде в София началото на август. Количеството е малко, като за мостри, най-вероятно в initLab ще го стоварим, че там има мераклии. И пак ще пълзи по познати.

    Иначе идеята за сайт ферментира и тя – така или иначе едно време като почнахме b & g handmade идеята беше за разностранна продукция! По тая линия се разпродаде дюлевото сладко примерно: http://www.facebook.com/photo......038;type=1

    И те така!

    пп: Дани и Боби – вас съм ви драснал с 5 литра лютеница в тефтеря, гладни няма да останете! 😀

   • pro says:

    Кхъ, че драсни и нас в тефтеря, пък ако ще правите и сладко пак, увий два буркана. От джинджъра може да взема малко и при нас в магазина, само трябва да видим дали спада към алкохолните напитки, че нямаме разрешително за алкохол :-/

 2. Боби says:

  Вчера тръснах 20 бутилки в init Lab, ама се унищожиха повечето тутакси. Явно се харесва.

  За алкохола нинам как ша стане работата, защото това не го хваща спиртомера! Иначе ся сме на вълна лютеница леко, кат мине ша мислим джинжъра – взели сме и сериозна затварачка за бутилки, че тия с телените тапи мноу скъп амбалажа!