Девин vs Девин

16 11 2010 @ 11:29Trackback
Етикети: , ,
Категории: продукт
confused
8 коментара

Девин

Това, което виждате са два напълно идентични продукта. Поне според данните на етикетите им, които показват еднакво съдържание, енергийни стойности и прочие. Единствената разлика между тях е в предната страна на етикетите. Единият е с бебета, което внушава, че е някак по-подходящ за такива. След три внимателни прочитания на двата етикета обаче все още не разбирам разликата. И на двата пише “Препоръчвана от българската педиатрична асоциация”. Дали не са стар и нов етикет на един и същи продукт? Хм, защо тогава са на различна цена? И то озадачаваща цена. В смисъл, като нишов продукт прицелен точно в тънката струна на бегемамичките очаквах бебешката вода да е значително по-скъпа от другата. Нали, ако има същите качества, като водата на HiPP, да речем, която е нещо от рода на 4 кинта за кило и половина. А се оказа, че е с 7 стотинки по-евтина от обикновената. Наистина не разбирам.

 1. Боби says:

  Тва не знам, ама какъв е фона – стена, мазилка, тапет, дървения, друго декоративно?

 2. Senji says:

  Тези бебешки простотии ми ходят по нервите. Това за бебета, онова за бебета, бебета в реклами на неща който дори не са свързани с бебета. Абе ужас.

 3. Събина says:

  Мда, гледах е онзи ден. И понеже нямам деца, а чух на бебета се давала само изворан вода, да попитам: това вярно ли е или поредната истерия? Някак ми е странно.

  • pro says:

   Нашето бебе пие преварена чешмянка минала през Brita – същата, която и ние пием. Горните води ги взех защото онзи ден пак имаше авария с водопровода, иначе не съм купувал минерална вече една година, откакто я има каната. Или по-точно, купувам минерална само когато водопровода гръмне и трябва да полея с нещо в кенефа. Във всеки случай не бих му дал бутилирана вода, ако ще да пише, че е от Божи гроб на етикета й. Интересното е, че и HiPP са свалили бебешката вода от сайта си. Хм.

  • Blake says:

   Значи “само изворна” е вярно дотолкова, че не трябва да се дава минерална вода (заради високата минерализация). Иначе – правилното е “всяка вода без минерална”, естествено задължително преварена, поне през първата година на бебето.

 4. Manuelle says:

  Събина, и аз нямам деца, но мисля, че е поредната а ла БГ-Мамма мода. Хората, и особено майките, се вманиачиха по “здравословен” начин на живот (кавичките не са случайни).
  Едно време са ме изгледали с преварена вода и кисело мляко. Майка ми не ме е кърмила и ден. Да чукам на дърво, радвам се на прекрасно здраве. Ако седна да им слушам притесненията и изводите кое е опасно, кое – не е, трябва да лягам да умирам…

 5. Георги says:

  Девин vs Евиан.. направи ми впечатление, че дизайнът на етикета много прилича на този на Евиан, включително и бебето (поне в Германия).