Готин почерк, bro

23 01 2011 @ 21:48Trackback
Етикети: , ,
Категории: светското училище на Борисов
happy
8 коментара

Наркозависим

btw, обърнете внимание как с течение на времето българското общество оскотява все повече и се затваря във все по-малки социуми, които все повече се дистанцират от проблемите извън тях – затваряйте входната врата, за да не бъде наркоманеца проблем на нашия вход…

 1. Марин says:

  Една ранна сутрин заварих във входа да спи един човек (не помня дали беше циганин, пияница или наркоман). Събудих го културно и го предупредих да се махне до 10 минути. Не съм забелязал повече да се появява. А иначе входната врата малко трудно се затваря.
  Не знам ти какво би направил ако във входа си завариш такъв човек. За да се замислиш още малко, ще си позволя да добавя и затруднително условие – да речем че имаш дете.

  • pro says:

   Не знам дали само за мен най-очевидното решение е да се обадя на органите да дойдат да го приберат. Тяхно задължение е да намират на всички подобни елементи правилно местообитание. Дали ще е в дом за временно настаняване, дали ще е в някакъв социален патронаж, те по-добре знаят как да постъпят.

   А ако входната врата се затваря трудно и това създава неудобства, единственият ми съвет е да извикаш лично ти майстор, който да я фиксне. Ако аз бях чакал някой да дойде и да ми оправи нещата или да си делим разходите, още нямаше да имам пощенска кутия и такситата нямаше да знаят къде да спират, защото нямахме табела на блока. Каня се да поръчам и релси за количка за стълбите, понеже пък на никой не му е хрумнало да сложи подобно юзабилити решение, а и все на някого освен мен ще му потрябва вбъдеще.

 2. Явор says:

  Интересно е че никой не поглежда от другата страна.Може да се е намерил човек който да ви моли да затваряте вратата, за да не му е студено на човека.

 3. Manuelle says:

  Учудващо няма правописни грешки в “табелката”. Обикновено подобни ръкописи съдържат поне по една.
  Мен друго ми е любопитно – как анонимният писач е установил, че спящият е наркозависим? Забелязала съм, че по-възрастните са склонни да лепнат това “етикетче” на твърде много хора…
  Иначе – телефон 112. Те са длъжни да те пренасочат към компетентните органи.

 4. Може би имат предвид да затварят вратата след като наркозависимият е заспал. Да не изстине, човекът … 🙂

 5. kse says:

  според мен почерка е женски или братото има техническо образование щот точно такова писане на “В”, “З” и “М” съм наблюдавал само в тези два случая

  а по принцип входна врата трябва да се заключва не просто да се затваря и има повече от 2 причини за това =)

 6. Каквото и да направят, каквато и входна врата да си вземат, да я затварят, да не я затварят – все тая – проблема е в обществото, не е във това кой затваря и кой не…за съжаление 🙁

 7. Уви да, никой не се притснява от факта, че някой иманужд ао тпомощ и че няма къде да отид еи е принуден по стечение на обстоятелствата д аспи на вън.По лесно е да бъде изритан и по точниначин вече нямаме проблем така е. Но уви промеът си остава се задълбочава.Виждаме коко много млади хора имат проблем с наркотици и алкохолът ощ ео транна детска възраст.Ниам ако това е нашето дете ние ще го изхвърлим и ..хо проблемът е решен.Ставаме доста затворени и не искаме да чуваме за чужди проблеми.