Вината на месец февруари

01 03 2011 @ 21:46Trackback
Етикети: , , ,
Категории: иедени и пиени
drunk
3 коментара

Този месец не беше много богат на винени експерименти, защото бирата отново се върна в менюто ми, но пък повечето вина бяха добри и дори някои бяха невероятни. Доволен съм. Забелязвам, че вече не съм фанатично жадуващ бира и спокойно мога да изкарвам дълго време без нея. И надобрявам все повече в разграничаването на вкусовете и ароматите. Каквото и да ви говорят, тая работа става единствено с пиени, не с фасони и претенции.

Добрите

винага на месец февруари

Застреляйте фотографа за безумната снимка, но не пипайте виното! Лесно едно от най-добрите български вина за вкуса ми. Ако не се вижда, това е мерло и рубин реколта 2008. Кастра Рубра затвърждава позиции на отлична изба. Техен е и Виа Диагоналис.

винага на месец февруари

Фотографът отново е на фаза. Това е сирата, но реколтата, убийте ме, не мога и аз да я разгадая от безумното фото. Също много добра, но като че ли харесах горното повече.

винага на месец февруари

винага на месец февруари

Seven Grapes отново е лесно едно от най-добрите български вина за моя вкус. Феноменални аромати и вкусове. Експлозия, еби га!

винага на месец февруари

винага на месец февруари

Имам известно раздвоение. От една страна много пивко и приятно на вкус. От друга, супер рядко. Последното не му пречи да е като чук и нещо не ми се връзва, и единственото ми предположение е, че е разреждано и каращисвано със спирт, но ми се иска да вярвам, че не е, тъй като ми хареса.

винага на месец февруари

Не знам дали Антунович е хърватския Тодоров, ама виното си го бива. Тежко, плътно, много дъхаво и силно. Не бих го пил всеки ден, но със сигурност е адски добро. Мерси, Саше.

Не до там добрите

винага на месец февруари

Супер скука. Че мерлото ми е тъпо, тъпо ми е, ама има мерло и мерло. Това е от най-скучните и делнични, които спокойно могат да се продават по 2 лева чашата в заведение. И да, най-добре е да взема да снимам на автофокус, като знам колко съм в час вечер.

винага на месец февруари

Преди 10 години, докато все още работех в Стопанска камара, за всяка Коледа получавахме подаръци, сред които имаше по шише брендирано вино и ракия. Те бяха на Магура. Ракията нямаше равна и това беше първия път, в който съзнателно започнах да я пия. Виното също беше страхотно. Или вкусът ми за последните 10 години много се е променил, или междувременно изба Магура е дала фира, или тази реколта нещо не е читава. Каквото и да е, конкретното вино не е нищо особено. Мани ти резерви, мезерви, алибали.

 1. alex says:

  как пък само смотани вина си избра да опитваш?

 2. Боби says:

  В тая категория 10-15 лв не съм налазил йощ… За Седмяхту Гроздя и аз съм чул блага дума, ама при 14 лв интересно дали е дважди по-добро от тия вина за 7…

  • pro says:

   Сравнено с тези, които аз съм купувал за 7, бих казал, че е 3+ пъти по-добро 🙂